سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

"آموزش" حلقه مفقوده آسيب‌ها در فضای مجازی

رئيس پليس فتا گلستان گفت: مهم‌ترين مشکلي که در استفاده از فضاي سايبري وجود دارد و منجر به تشکيل پرونده‌ها در اين بخش مي‌شود، عدم آگاهي مردم از آسيب‌هاي احتمالي موجود در اين فضاست.

به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان ، سرهنگ حبيب‌الله رجبلي يکي از دغدغه هاي اصلي بسياري از مشکلات در اين بخش و همچنين علت اصلي تشکيل پرونده در پليس فتا را ناآگاهي شهروندان برشمرد.

به گفته وي طي سال هاي اخير بسياري از حساب هاي بانکي شهروندان، مورد طمع و دست اندازي مجرمان قرار داشته تا حدي که قريب به 50 درصد پرونده هاي تشکيل شده مربوط به برداشت هاي غيرمجاز از حساب بانکي مردم است.



 


آموزش، حلقه مفقوده آسيب‌ها در فضاي مجازي

رئيس پليس فتاي فرماندهي انتظامي گلستان با اشاره به نفوذ فضاي مجازي در زندگي شهروندان اظهار کرد: برنامه و اولويت ها را در کار پليس فتا مشخص کرديم و مهم‌ترين مشکلي که در استفاده از فضاي سايبري وجود دارد و منجر به تشکيل پرونده ها در اين بخش مي شود، عدم آگاهي مردم از آسيب هاي احتمالي موجود در اين فضاست.

وي با بيان اينکه بايد فرهنگ استفاده صحيح از فضاي مجازي در جامعه نهادينه شود، خاطرنشان کرد: حلقه مفقوده در پرونده‌هاي شکل گرفته، بحث آموزش شهروندان است كه متأسفانه به دليل استفاده فزاينده از فضاي مجازي، هر روز آمار قربانيان و مجرمان در اين فضا افزايش پيدا مي کند.

سرهنگ رجبلي تاكيد كرد: به نظر مي رسد بهترين راه حل ممکن براي پيشگيري از وقوع جرائم و آسيب‌ها در اين فضا، آموزش مردم به ويژه قشر نوجوان و جوان که بيشترين کاربران در اين فضا را تشکيل مي دهند، است.

رئيس پليس فتا گلستان با تأکيد براينکه برخورد قانوني، آخرين اقدام پليس خواهد بود، گفت: با اين که متولي بحث آموزش در اين بخش نيستيم اما با توجه به نيازي که احساس شده به آن ورود کرده‌ايم و از ابتداي امسال تا پايان مرداد قريب به 11 هزار نفر ساعت آموزش چهره به چهره در خصوص آسيب‌هاي فضاي مجازي به اقشار مختلف ارائه شده اس؛. تلاش بر اين است بعد از آموزش، شيوه ها و شگردهاي مجرمان را احصا کرده و به اطلاع مردم برسانيم.





وي با اشاره به مصوبه کميسيون رسيدگي به تخلفات اينترنتي استانداري گلستان خاطرنشان کرد: براساس اين مصوبه قرار شده مديران همه دستگاه هاي اجرايي در اين زمينه آموزش لازم را ببينند و در گام هاي بعدي ساير کارکنان و نيروهاي دستگاه ها اين مسائل را فرا بگيرند.

وي با اشاره به اثرگذاري فعاليت هاي هنري ازجمله تئاتر، فيلم و انيميشن، گفت: به همه ارگان ها و دستگاه‌هاي دولتي اعلام کرديم حاضريم محتواي آموزشي را در اختيار آنها قرار داده و حتي آموزش را نيز به صورت مشارکتي ارائه دهيم.


برداشت غيرمجاز از حساب بانکي شهروندان

رئيس پليس فتاي فرماندهي انتظامي استان با اشاره به تنوع و تکثر جرايم در فضاي مجازي خاطرنشان کرد: بيشترين آمار پرونده‌هاي تشکيل شده در پليس فتا، مربوط به برداشت هاي غير مجاز از حساب بانکي شهروندان است که مجرمان از شگردهاي متفاوتي استفاده مي کنند که اگر مردم از آن اطلاع داشته باشند، در دام اين افراد نمي افتند.

وي با بيان اينکه کارت عابربانک ها مانند پول هاي نقد در جيب شهروندان است، گفت: برخي از مجرمان با ادعاي برنده شدن در يک مسابقه و اين که مي خواهند مبلغي را به حساب اين افراد واريز کنند، قربانيان خود را به پاي دستگاه هاي خودپرداز بانک ها مي کشانند و از اين افراد مي خواهند تا هرکاري که از پشت تلفن مي گويند، همه را انجام دهند و در نهايت حساب بانکي اين شخص را خالي مي‌کنند.

سرهنگ رجبلي ادامه داد: يکي ديگر از شگردهاي مجرمان برداشت وجه از طريق فضاي مجازي است؛ مجرمان نياز به اطلاعات حساب بانکي و رمز دوم کارت اين افراد دارند که بعد از دسترسي به اين اطلاعات، به راحتي مي توانند اين کار مجرمانه را مرتکب شوند.

وي تاكيد كرد: شهروندان بايد مراقب باشند که اطلاعات حساب بانکي خود را در اختيار هيچ کسي قرار ندهند و از اعلام رمز و cvv2 کارت خود به شدت خودداري کنند.





به گفته وي، شيوه اسکيمر، شگرد ديگر مجرمان براي خالي کردن حساب هاي قربانيان است كه در اين شيوه يک کيت سخت افزاري در ورودي کارت نصب مي شود که تمامي اطلاعات کارت را ذخيره و بر روي يک کارت خام پياده سازي مي کند.

سرهنگ رجبلي افزود: به اين ترتيب براي يک حساب دو کارت، يکي در دست صاحب حساب و ديگري در دست مجرم وجود دارد كه با پيگيري‌هايي که صورت گرفته برخي از بانک ها اقدام به نصب آنتي اسکيمر بر روي دستگاه هاي خودپرداز کرده اند و شهروندان حتي المقدور از دستگاه هايي که فاقد آنتي اسکيمر است، استفاده نکنند.

وي به ديگر جرايم و پرونده هايي که در فضاي مجازي در استان تشکيل مي شود، اشاره کرد و گفت: هتک حيثيت با 18 درصد و موضوعات غيراخلاقي با 10 درصد، بيشترين تعداد شکايت ها و پرونده ها را به خود اختصاص داده است.
 


فعاليت‌هاي شبکه‌اي در فضاي مجازي

سرهنگ رجبلي به فعاليت برخي سودجويان در قالب بازاريابي شبکه‌اي در استان اشاره کرد و افزود: چند شرکت در کشور وجود دارند که مجوز بازاريابي شبکه‌اي دارند و مطابق دستورالعمل تأييد شده فعاليت مي‌کنند.

وي گفت: يکي از اين شرکت ها که اخيراً افرادي در استان تحت اين عنوان در حال فعاليتند، تنها در 5 استان کشور نمايندگي دارند که گلستان جزو آنها نيست.

رئيس پليس فتا فرماندهي انتظامي استان گلستان تصريح كرد: اين شرکت در استان نمايندگي ندارد و افرادي فعاليت هاي زيرزميني در اين خصوص دارند و جلسات خانگي برگزار مي کنند که فعاليت اين افراد رصد مي شود و قرار شده مديرعامل مرکز احضار و توضيحاتي در اين زمينه بدهد.

وي از شهروندان خواست در صورتي که مي خواهند با شرکتي همکاري داشته باشند به سايت ايران هشدار مراجعه کنند تا از مجوزدار بودن يا نبودن و نحوه فعاليت اين شركت‌ها اطلاع کسب کنند.


منبع : پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.