سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آنچه در سفر لاریجانی به نیویورک گذشت

لاریجانی در اجلاس روسای مجالس در اتحادیه بین‌المجالس جهانی در نیویورک بر تقویت دموکراسی و صلح جهانی و مبارزه با تروریسم تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، چهارمین اجلاس روسای مجالس در اتحادیه بین‌المجالس جهانی در حالی پایان یافت که رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان در دیدار با روسای مجالس کشورها و گفتگو با رسانه‌های خارجی بر تقویت صلح جهانی و مبارزه با تروریسم تاکید کرد. 

لاریجانی :تقویت دموکراسی راهکاری برای جلوگیری از جنگ و خونریزی در جهان است

لاریجانی پیش از سفر به نیویورک و در جمع خبرنگاران در فرودگاه امام خمینی (ره) با بیان اینکه سفر ما به سازمان ملل برای شرکت در بین‌المجالس است تصریح کرد: اتحادیه بین‌المجالس از نهادهای باسابقه بوده و همه پارلمان‌های کشورهای دنیا در آن عضو هستند.


لاریجانی اعلام کرد: در چهارمین اجلاس بحث روی موضوعاتی مانند صلح و دموکراسی برای توسعه پایدار و آنچه که مردم می‌طلبند است و یک موضوع مهم بحث‌ها، با توجه به آشفتگی موجود در دنیا دستیابی به صلح پایدار و دموکراسی است.

لاریجانی در سخنرانی چهارمین اجلاس روسای مجالس:


علی لاریجانی در مراسم افتتاحیه چهارمین اجلاس روسای پارلمان‌های جهان در نیویورک با بیان اینکه برخی دولت‌هایی که برای مردم خود دموکراسی می‌خواهند، در ورای مرزهای خود، از دیکتاتوری و رژیم‌های خشن و مستبد حمایت می‌کنند، اظهار داشت: در صحنه بین‌المللی تئوری جنگ‌طلبی به بهانه گسترش دموکراسی، رفتار نامناسبی را شکل داده است در واقع برخی دولت‌ها با استفاده از بمب و مسلسل به دنبال ایجاد دموکراسی در سایر کشورها هستند.

وی گفت:سوال اصلی این کنفرانس وزین که شمار زیادی از روسای محترم مجالس کشورها و نمایندگان محترم پارلمان‌ها در آن حاضرند،‌ این است که آیا واقعاً امروز دموکراسی در خدمت صلح و توسعه پایدار است؟

بی‌تردید توسعه پایدار، با سه عنصر ثبات سیاسی، مردم‌سالاری و رشد اقتصادی متوازن قرین است. اما با کمال تاسف، منطق حاکم در میدان عمل سیاست، علی‌رغم همه بحث‌های نظری صحیح و زیبا، منطق زور است و تا زمانی که این تباین وجود داشته باشد، همچنان شاهد خشونت، جنگ و آوارگی در بین مردم جهان خواهیم بود.

ما در این کنفرانس، دموکراسی را پایه صلح می‌دانیم. آیا بهتر نیست برای مردم مظلوم فلسطین نیز همین اصل را قائل باشیم تا با برگزاری یک رفراندوم حکومت خود را انتخاب کنند؟

رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان در این سفر با چند تن از روسای مجالس و نمایندگان کشورها دیدار و گفت‌و‌گو داشت که نگاهی کوتاه به مباحث مطروحه در این دیدارها خواهیم داشت.

دیدار لاریجانی با رئیس مجلس ژاپن



 علی لاریجانی در دیدار با همتای ژاپنی خود از ژاپن به عنوان کشور دوست مردم ایران یاد کرد و گفت: دیدگاه مثبتی از توسعه روابط با این کشور در بین مردم و مسئولان ایرانی وجود دارد.

تقدیر رئیس مجلس ایتالیا از مبارزه ایران با داعش در دیدار با لاریجانی

لاریجانی در دیدار با همتای ایتالیایی خود مبارزه با تروریسم را موضوعی جهانی و مربوط به همه کشورها دانست و گفت: باید با معضل تروریسم برخوردی راهبردی و فرامنطقه‌ای شود.

پیه رو گراسو:ایتالیا خواستار بازگشت به جایگاه خود به عنوان نزدیک‌ترین شریک تجاری ایران در اروپا می‌باشد

رئیس مجلس سنای ایتالیا نیز در این دیدار بازگشت کشورش به جایگاه شریک نخست تجاری ایران در اروپا را خواستار شد و گفت: توافق هسته‌ای فرصتی بزرگ در مسیر بهبود روابط ایران و اتحادیه اروپا است.

"پیه رو گراسو" نقش ایران را در منطقه و خاورمیانه کلیدی خواند و گفت: مبارزه ایران با گروه‌های تروریستی به ویژه داعش، قابل قدردانی است و دو کشور همکاری‌های خوبی در زمینه های مقابله با جرائم سازمان یافته و قاچاق مواد مخدر دارند.

هشدار لاریجانی درباره خطرات ادامه جنگ در یمن در دیدار با دبیرکل سازمان ملل
 
 لاریجانی در دیدار با "بان کی مون"به حضور تروریست‌ها در عراق، سوریه و یمن اشاره کرد و گفت: ائتلاف ضد داعش، در عمل موجب جری ‌تر شدن این گروهک شده است و کشورهای قدرتمند نتوانسته‌اند در مبارزه با داعش، هیچ اقدام قابل توجهی انجام دهند.

وی خطرات ادامه جنگ در یمن را نیز به بان کی مون یادآورد شد و تصریح کرد: این جنگ می‌تواند مشکلات فراوانی را در منطقه ایجاد کند.



بان کی مون:ضرورت ایفای نقش فعال‌تر ایران در مسائل منطقه‌ای و جهانی

بان کی مون ضمن اعلام موافقت با ارزیابی لاریجانی از وضع داعش در منطقه، نقش ایران در مبارزه با تروریسم را سازنده خواند و گفت: ایران و سازمان ملل می‌توانند در مبارزه با تروریسم و افراط گرائی، بیشتر همکاری کنند.

وی به بحران و جنگ در یمن نیز اشاره کرد و گفت: اوضاع انسانی در یمن بسیار وخیم است و هشتاد درصد از مردم این کشور یعنی بیست و یک میلیون نفر نیازمند کمک فوری هستند.

لاریجانی در دیدار با رئیس اتحادیه بین المجالس جهانی: اتحادیه بین‌المجالس جهانی نباید در قبال مبارزه با تروریسم منفعل باشد

رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار گفت: این اتحادیه در قبال تحولات مهم سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی جهان باید نقش فعال و سازنده‌ای ایفا کند.


رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب با مهم خواندن نقش اتحادیه بین المجالس جهانی در تحولات بین‌المللی بر ضرورت تقویت هر چه بیشتر ظرفیت‌های این نهاد پارلمانی در مواجهه با موضوعات مهم جهانی تاکید کرد و گفت : مجلس ایران از تقویت نهاد اتحادیه بین المللی برای تامین منافع ملت‌ها و گسترش صلح و امنیت در جهان حمایت می‌کند.

لاریجانی در دیدار با رئیس مجلس ملی سوریه : کلید حل بحران سوریه در دست تروریست‌ها نیست

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با همتای سوری خود بر مقاومت مردم سوریه تاکید و تصریح کرد: این که کلید خاورمیانه را به دست تروریست‌ها دهیم بحران سوریه را حل نمی‌کند.


رئیس مجلس شورای اسلامی پایان بحران سوریه را راه حل‌های سیاسی توصیف و تصریح کرد : جمهوری اسلامی ایران وظیفه خود می‌داند تا فراهم شدن زمینه‌های گفتگو و صلح در سوریه از دولت و مردم این کشور حمایت کند.

رئیس مجلس ملی سوریه نیز در این دیدار از جمهوری اسلامی ایران  برای حمایت از کشورش قدردانی کرد.

لاریجانی در دیدار با رئیس مجلس اعیان انگلیس: مبارزه با تروریسم مشارکت همگانی را می‌طلبد

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رئیس مجلس اعیان انگلیس با تاکید بر اینکه مبارزه با تروریسم مشارکت و همکاری همگانی را می‌طلبد تصریح کرد: جریان تروریستی و افراط گری محدود به منطقه نیست و می‌تواند برای همه خطرناک باشد.


رئیس مجلس اعیان انگلیس هم در این دیدار خواستار انتقال فناوری از ایران شد و گفت: بازگشایی سفارت انگلیس در تهران به رفع تنش‌ها کمک می‌کند و می تواند آغاز فصل جدیدی در روابط دو کشور باشد.

"بارونس دسوزا"با اشاره به اینکه انگلستان علاقمند به توسعه روابط پارلمانی با ایران است توسعه همکاری‌های پژوهشی مجالس دو کشور را خواستار شد.

 لاریجانی در دیدار با نایب رئیس مجلس فرانسه: تروریسم خطری جهانی است

در دیدار با نایب رئیس مجلس فرانسه مبارزه با تروریسم در منطقه را برای هر دو کشور مهم دانست و افزود: جریان تروریستی فقط به منطقه ما محدود نمی‌شود و خطری جهانی است.


نایب رئیس مجلس فرانسه هم در این دیدار توافق هسته‌ای را فرصتی برای بهبود روابط با اتحادیه اروپا دانست و گفت: این توافق زمینه‌ای برای گفتگوها در سایر حوزه‌ها است.

"لورنس دامونت" خواستار تقویت مناسبات پارلمانی ایران و فرانسه شد و افزود : توسعه این روابط زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی در دو کشور فراهم می‌کند.

 لاریجانی در دیدار با رئیس مجلس عمان: نقش آفرینی مثبت عمان در حل بحران سوریه   

رئیس مجلس شورای اسلامی نقش آفرینی عمان را در حل بحران سوریه مثبت ارزیابی کرد وگفت : مسئله سوریه فقط با اراده مردم این کشور و از طریق دموکراتیک حل می‌شود.

لاریجانی کار نظامی را در سوریه بی نتیجه خواند و گفت : مسئله سوریه به جایی رسیده است که باید یک راه حل سیاسی شرایط را تغییر دهد.

تاکید لاریجانی بر لزوم آزادی زندانیان ایرانی در مالزی در دیدار با رئیس مجلس مالزی 
 
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با همتای مالزیایی خود با اشاره به اصول مشترک بین ملت‌های مسلمان از تفرقه بین امت اسلام و ظهور فرقه‌های افراطی و تروریستی در جهان اسلام اظهار تاسف کرد و خواستار مقابله همه کشورهای اسلامی برای مبارزه با گروه‌های تروریستی در منطقه شد.



رئیس مجلس شورای اسلامی هم چنین خواستار آزادی و استرداد زندانیان ایرانی در مالزی شد.

 لاریجانی در دیدار با همتای اندونزیایی خود: ایران همواره مذاکره را تنها راه حل پرونده هسته‌ای می‌دانست


رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار اذعان داشت: ایران از ابتدا راه مذاکره را تنها راه حل مشکل می‌دانست و این غربی‌ها بودند که با تهدید و تحریم سعی داشتند ملت ایران را تحت فشار قرار دهند اما در نهایت با ایستادگی مردم مجبور به قبول حقوق هسته‌ای ایران شدند.

لاریجانی همچنین در این سفر با روسای مجلس تونس، اسلوونی، کرواسی، آذربایجان، گرجستان و همچنین با رئیس مجلس نمایندگان ایتالیا دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

همچنین وی در این سفر با برگزاری نشست‌های مشترک با رسانه‌های خارجی از جمله رادیو ملی آمریکا، شبکه خبری سی.ان.ان، روزنامه المانیتور، شبکه المیادین لبنان، روزنامه فرانکفورتر آلمان و منتخب رسانه‌های آمریکایی مواضع جمهوری اسلامی را در مورد مسئله هسته‌ای و مسائل منطقه‌ای بیان کرد و به سوالات آنان درباره مسائل داخلی و خارجی پاسخ داد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این اجلاس به تشریح مواضع جمهوری اسلامی پرداختند و موضوعات تروریسم تکفیری داعش، مسائل سوریه، رابطه دموکراسی و صلح، توسعه پایدار را مطرح کردند.

لاریجانی در مدت حضورش در نیویورک با روسای پارلمان‌های حدود 20 کشور جهان دیدار و گفتگو کرد و در رابطه با موضوعات دو جانبه و گسترش روابط گفت‌وگو و تبادل نظر شد.

شایان ذکر است که اجلاس روسای مجالس جهان نخستین بار در سال 2000 میلادی و سپس هر پنج سال یکبار برگزار شده است.

انتهای پیام/ 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
منوچهر
۱۶:۲۶ ۱۴ شهريور ۱۳۹۴
کشورهاجمهوری اسلامی ایران راشناخته همراه مناسب خودمیدانند