سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اظهارنظر نعمت‌زاده درباره تاثیر کمپین خودرو روی اشتغال این صنعت

بیکاری کارگران نه، بیکاری مدیران نالایق حتما

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در حالی در میان صحبت‌های مسوولان و مدیران خودروسازها در واکنش به کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع»، بهانه‌هایی همچون بیکاری هزاران کارگر فعال در این صنعت شنیده می‌شود که مردم معتقدند بیکاری کارگران تبدیل به یک بهانه‌ای برای خودروسازان شده و آنها باید به فکر تغییر ساختار و اصلاح رویه‌های گذشته خود بیفتند.
 
محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در تازه‌ترین اظهارنظر خود درباره کمپین به راه افتاده در جامعه، با تاکید بر حمایت همه‌جانبه از تولید داخلی و مصرف کالاهای ساخت داخل، تاکید کرد: «اگر کسی چنین کمپینی را دنبال کند، به نیروی انسانی و اشتغال و تولید داخلی و درآمد ملی خیانت کرده است.»
 
این در شرایطی است که بررسی دیدگاه مردم و کسانی که حامی کمپین «خرید خودرو صفر ممنوع» هستند، نشان می‌دهد که مردم به هیچ‌وجه به دنبال بیکاری کارگران این خودروسازان نیستند، بلکه نسبت به این موضوع انتقاد دارند که صنعت خودرو کشور تبدیل به حیاط خلوت یک‌سری مدیران نالایق و شایسته شده است.

منبع: افکار خبر

انتهای پیام/
 
در واقع باید پذیرفت در سطح مدیریتی صنعت خودرو ضعف‌هایی وجود داشته و دارد که این امر موجب شده تا هزینه‌های بهره‌وری پایین این صنعت به مردم تحمیل شود و در نتیجه قیمت خودرو افزایش و از کیفیت آن کاسته شود. در این میان، مردم مجبور هستند که هزینه‌های بهره‌وری پایین شرکت‌های خودروسازی را بدهند.
 
نادر قاضی‌پور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این باره گفته است؛ «خودروسازی‌ها حیات خلوت دولت و یک‌سری آقازاده‌ها شده و مدیران صنعت خودرو افرادی سیاسی هستند تا صنعتی، بنابراین این صنعت مهم و اثرگذار بر وضعیت اقتصادی، به یک بنگاه سیاسی تبدیل شده است.»
 
این در حالی است که صنعت خودروسازی در کشور نیازمند مدیریت خصوصی است و باید مدیریت آن از دست دولتی‌ها و خصولتی‌ها خارج شود تا وضعیت بهبود یابد. در واقع در صورتی که صنعت خودروسازی با مدیریت بخش خصوصی اداره شود، این صنعت حیات پیدا می‌کند؛ البته دولت نیز در کنار بخش خصوصی می‌تواند از خودروسازان حمایت کرده و بر آنها نظارت کند.
 
علیلو، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از چنین روندی در خودروسازی کشور می‌گوید: «بسیاری از پول‌های کثیف در صنعت خودرو ایجاد شده و برخی نمی‌خواهند این صنعت را از دست بدهند!»
 
کارشناسان و تحلیلگران معتقدند اجرای صوری واگذاری خودروسازی‌ها در قالب سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی موجب شده که بخش‌ مهمی از سهم مدیریتی صنعت خودرو در دست دولت باقی مانده و مدیران خودروسازی توسط دولت انتخاب شوند.
 
آن‌گونه که دیده می‌شود، مدیران دولتی یا وابسته به دولت نیز عملا نتوانسته‌اند در فضایی مستقل از دولت تصمیم‌گیری کنند و حال بعد از گذشت سال‌ها از واگذاری سهام دولت در صنعت خودرو، اجرای واقعی خصوصی‌سازی در صنعت خودرو همچنان یكی از چالش‌های اساسی صنعت‌خودرو است.
 
برخی كارشناسان می‌گویند مدیریت نیمه‌دولتی بر صنعت خودرو موجب شکل‌گیری فرآیندی شده که طی آن پاسخگویی مدیران خودروسازی در قبال عملكرد خود به دولت و سهامداران بخش خصوصی با انتقاداتی مواجه باشد.
 
پاسخگو نبودن مدیران خودروساز به چرایی بالا بودن هزینه‌های تولید و پایین بودن بهره‌وری در این بنگاه‌ها، از نمونه‌هایی است که می‌توان در این مورد به آن اشاره كرد.

منبع: افکار خبر

انتهی پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۲
ناشناس
۲۳:۳۷ ۰۵ آبان ۱۳۹۴
به این وزیر بی لیاقت میگویم هیچکس دوست نداردکالای وطن خودرا نخرد ولی ایا نباید به مردم احترام بگذارند وکالای باکیفیت تحویل مردم بدهند نه دله اشغالی .درضمن خائن تو وامسال تو هستند که دارید خون مردم را مثل زالو میخورید.امید وارم که در زندگی روز خوش نبینید که مردم را نسبت به نظام مقدس اسلامی را که با خون شهدا ابیاری شده بدبین کرده اید.مرگ بر منافق.
سرباز وطن
۱۰:۲۱ ۱۶ شهريور ۱۳۹۴
فقط باید این وزیرو استیضاح کنن
reza
۰۸:۵۷ ۱۲ شهريور ۱۳۹۴
کالای بی کیفیت تولید کردن وسود کالای بسیار باکیفیت را بردن خیانت است که باعث بیکاری نیز می شود نه مطالبه به حق مردم که می خواهند کالای باکیفیت داشته باشند
علی محمد
۰۸:۵۶ ۱۲ شهريور ۱۳۹۴
اگر خودرو سازا و اقازادهاشون خودشون این ماشینا سوار شدن من مچمو قطع میکنم بخدا شما خبرنگارا که میتونین برین تحقیق بکنین جوابشو به مردم اعلام کنین مرسی
محمدعلی
۰۸:۴۴ ۱۲ شهريور ۱۳۹۴
فرغون نمی خریم