سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تلنگر باشگاه خبرنگاران جوان به مسئولین (5)؛

رؤیایی شدن افزایش مصرف سرانه شیر در کشور

در برنامه پنجم توسعه پیش بینی شده که مصرف سرانه شیر به 160 لیتر خواهد رسید در حالیکه این امر تاکنون محقق نشده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ صنعت لبنیات یکی از محصولات استراتژیک و تعیین کننده35 درصدی سفره‌های مردم است به گونه‌ای که در برنامه پنجم توسعه پیشبینی شده که مصرف سرانه شیر به 160 لیتر خواهد رسید در حالی که چند ماه تا پایان این برنامه باقی نمانده این امر تاکنون محقق نشده زیرا کارشناسان معتقدند بعد از هدفمندییارانه‌ها مردم قدرت خرید محصولات لبنی را نداشته‌اند.

در واقع قبل از هدفمندی یارانه‌ها مصرف سرانه کشور حدود 90 الی 95 لیتر بوده که متاسفانه بعد از هدفمندی یارانه‌ها طبق آخرین گزارشات مصرف بین 60 الی 80 لیتر در حالی که سرانه مصرف در کشورهای اروپایی بین 250 الی 300 لیتر است زیرا مصرف لبنیات یکی از شاخصه‌های توسعه فرهنگ کشورهای توسعه یافته است و از سویی توافقات قبل از هدفمندی یارانه‌ها مبنی بر اختصاص 30 درصدی درآمدهای آن به صنایع بوده که عدم اختصاص این در آمد به تولید ضربه جدی وارد کرده به گونه‌ای که هر روز شاهد گرانی این محصول هستیم.

بنابراین گزارش؛ دولت با پرداخت مشوق‌های صادراتی، اختصاص 10 الی 15 درصد هزینه‌های پیشگیری و اخذ مالیات از نوشیدنی‌های غیر مضر می‌تواند تأثیر بسزایی در رونق بازار، قدرت خرید دهک‌های پایین جامعه و در نهایت استقبال مصرفکنندگان داشته باشد.

براساس استاندارهای جهانی و ذرات معلق در فضای کشور برای تأمین کلسیم مورد نیاز بدن هر فرد روزانه باید حداقل 2 تا 3 لیوان شیر مصرف کند زیرا لبنیات در رشد جسمی کودکان و جلوگیری از بیماری‌هایی اعم از پوکی استخوان نقش بسزایی دارد که لازمه مصرف آن حمایت دولت از این زنجیره تولیدی به هم پیوسته است که عدم حمایت واقعی مسبب گسستگی زنجیره از ابتدا تا انتها خواهد شد.

در این راستا محمد رضا اسماعیلی مدیر عامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی فرآورده‌های لبنی کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در این خصوص اظهار داشت: قبل از هدفمندی یارانه‌ها مصرف سرانه شیر در کشور حدود 90 الی 95 لیتر بوده که در برنامه پنجم توسعه پیش‌بینی شده بود سرانه مصرف به 160 لیتر افزایش پیدا می‌کند که متاسفانه این امر تا کنون محقق نشده و این در حالی است که در حال حاضر طبق آخرین گزارشات، مصرف کاهش پیدا کرده و بنده معتقدم قدرت خرید مردم برای مصرف لبنیات بعد از هدفمندی یارانه‌ها به سبب گرانی محصول و نداشتن آگاهی لازم از فواید آن کاهش پیدا کرده که متخصصان و رسانه‌ها باید این آگاهی به مردم بدهند.

وی افزود: سرانه مصرف در کشورهای اروپایی بین 250 الی 300 لیتر است زیرا یکی از شاخصه‌های توسعه فرهنگ در کشورهای توسعه یافته مصرف لبنیات است که از سویی با توجه به ذرات معلق در فضای کشور مصرف روزانه دو لیوان شیر برای افراد ضروری است تا از مشکلات و معضلات در آینده جلوگیری شود.

اسماعیلی بیان کرد: دولت باید از این صنعت از ابتدا تا انتهای حمایت کند زیرا عدم حمایت واقعی از این زنجیره مسبب گسستگی آن می‌شود.

مدیر عامل اتحادیه فرآورده‌های لبنی کشور تصریح کرد: خرید تضمینی شیر زمانی اتفاق میافتد که به حد بالای سرانه مصرف برسیم و به عبارتی تولید به سرانه برتری داشته باشد.

بنابراین گزارش؛ قبل از هدفمندی یارانه‌ها مصرف سرانه شیر حدود 90 الی 95 لیتر بوده که متاسفانه بعد از هدفمندی یارانه‌ها مردم از مصرف لبنیات فاصله گرفتند به گونه‌ای که در حال حاضر طبق آخرین گزارشات خوش‌بینانه مصرف 80 لیتر است که دولت باید حمایت واقعی از این صنعت را داشته باشد تا از مشکلات و معضلات جبران ناپذیر در آینده جلوگیری شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
منوچهر
۰۹:۳۰ ۱۰ شهريور ۱۳۹۴
همکاری وزارت جهادوبورس راهگشااست
ناشناس
۰۹:۲۴ ۱۰ شهريور ۱۳۹۴
خیلی از اقشار جامعه ماهی دو لیوان نمیتونند بخورند چون انقدر قیمت لبنیات گران شده که مردم توان خرید ندادن خواهشا فکری به حال اقشار ضعیف کنید