سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پنجره‌های مزاحم هنگام وبگردی

یکی از دردسرهای قدم زدن در دنیاهای مجازی، سنگ‌اندازی‌های مدرنی هستند که در این فضا وقت و انرژی زیادی را از افراد می‌گیرند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، یکی از دردسرهای قدم زدن در دنیاهای مجازی، سنگ‌اندازی‌های مدرنی هستند که در این فضا وقت و انرژی زیادی را از افراد می‌گیرند. از سوی دیگر، بی‌در و پیکری این فضا باعث شده است نظارت بر آن هم روز به روز سخت‌تر شود. 

این روزها پاپ آپ‌ها و کلیک دزدی‌ها با رشدی قارچ‌گونه این فضا را تسخیر کرده‌اند به نحوی که هر کدام از ما با یک جست‌وجوی ساده ممکن است به‌طور ناخواسته‌ای به دام یکی از آنها بیفتد.

حتما برای شما هم پیش آمده است که وقتی یک واژه یا عبارت را در اینترنت جست‌وجو کرده‌اید پنجره‌های مزاحمی که بیشتر هدفشان تبلیغات است سر و کله‌شان پیدا شده و مزاحم کارتان شده‌اند. 

این نکته وقتی آزار‌دهنده‌تر می‌شود که خبری از عبارت جست‌وجو در سایت مورد نظر نیست و آنها از عبارت مورد نظر استفاده کرده‌اند تا شما برای دیدن تبلیغ به سایتشان وارد شوید. این توصیف ساده تبدیل به یک عادت معمول برای تمام کسانی شده است که کار در دنیای مجازی جزو لاینفک زندگی‌شان است. به حدی این مقوله فراگیر شده است که اگر یک بار هنگام قدم زدن در این فضا سر و کله پاپ آپ‌ها یا کلیک دزدها پیدا نشود باید به آرامش و سکون به وجود آمده شک کرد! دردسر و مزاحمت‌هایی که پاپ آپ‌ها و کلیک دزدی‌ها برای مردم ایجاد می‌کردند کم نبودند که ارتباط جدیدی که بعضی از آنها با هکرها پیدا کرده‌اند دردسر را برای کاربران فضای مجازی دو صد چندان کرده است.

کلیک دزدی، پاپ آپ و هکرها؛ پا به پای هم

اغلب کاربران اینترنت در جست‌وجوهای خود به سایت‌هایی که هیچ ارتباطی با موضوع جست‌وجو شده ندارد، وارد شده‌اند؛ این موضوع به کلیک دزدی معروف و روشی مجرمانه برای کسب درآمد است. وب سایت‌ها این کار را با استفاده از درج کلمات کلیدی نامرتبط در وب سایت خود انجام می‌دهند. تمام سایت‌های کلیک دزد، غرق در تبلیغات رنگارنگ و صفحاتی صرفا تبلیغی هستند. در نتیجه کلیک دزدی ارتباط مستقیمی با کسب سود و درآمد برای وب‌سایت‌های کلیک دزد دارد. هکرها هم از کلیک دزدی یا «Click jacking» استفاده می‌کنند و کلیک دزدی را برای ترغیب کاربران به کلیک کردن روی آیکن یا فایلی ویروسی به کار می‌گیرند. در این روش کاربر بدون اینکه بداند، ممکن است با یک کلیک کردن ساده اتفاقات ناگواری برای سیستمش رخ بدهد و در دام هکرها ‌بیفتد. 

پاپ آپ تبلیغات آگهی است که نمایش آن در یک پنجره جدید مرورگر است و معمولا هم با کلیک بر یک صفحه آن، چند صفحه دیگر هم باز می‌شود. جالب است بدانید تبلیغات پاپ آپ تنها یکی از بسیار انواع تبلیغات اینترنتی است، اما تاثیر این نوع از تبلیغات به مراتب بیشتر بوده و کسب درآمد از این طریق حتی تا 10 برابر از انواع دیگر تبلیغات بیشتر است. در حال حاضر اتفاقی که رخ داده است ارتباط برقرار کردن پاپ آپ، کلیک دزدی و هکرها به صورت تو در تو با یکدیگر است و همین باعث شده است توجه به آنها بیش از پیش شود.

قانون در کمین سایت‌های مجرم

از نگاه قانون، کلیک دزدی جرم محسوب می‌شود؛ زیرا منجر به اتلاف وقت و هزینه کاربران می‌شود. بر اساس قانون، هرکس در بستر مبادلات الکترونیکی، با سوءاستفاده یا استفاده غیرمجاز از «داده پیام» و «برنامه‌ها و سیستم‌های رایانه‌ای» و با وسایل ارتباط از راه دور، دیگران را فریب دهد، یا موجب گمراهی سیستم‌های پردازش خودکار و نظایر آن شود و از این طریق وجوه، اموال یا امتیازات مالی به دست آورد، مجرم محسوب شده که علاوه بر برگشت اموال به صاحبان آن، به حبس از یک تا سه سال و پرداخت جزای نقدی محکوم می‌شود، اما مقابله با این عادت، روشی نیز دارد. هم‌اکنون کاربران می‌توانند در مواجهه با وب‌سایت‌های کلیک‌دزد، گزارش این سایت‌های مجرم را به صورت الکترونیکی به پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتا) به آدرس cyberpolice. ir اطلاع دهند. اما کار به جایی رسیده است که یک ماه قبل دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفت: براساس مصوبه اخیر کارگروه با سایت‌های اینترنتی که برای افزایش بازدید و ارتقای رتبه کشوری و جهانی خود، به تقلب متوسل شده و با سوءاستفاده از کلمات کلیدی و تگ‌های پرکاربرد کاربران را فریب می‌دهند برخورد خواهد شد.

عبدالصمد خرم‌آبادی افزود: برخی از سایت‌ها برای جذب بازدید‌کننده بیشتر و ارتقای رتبه خود به ترفندهایی متوسل می‌شوند که در اصطلاح عامیانه به آن کلیک دزدی گفته می‌شود. او افزود: ولی از نظر حقوقی این عمل سایت‌ها یک نوع کلاهبرداری رایانه‌ای است. به موجب مصوبه اخیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با سایت‌های اینترنتی که برای افزایش بازدید و ارتقای رتبه کشوری و جهانی خود به حیله و تقلب متوسل شده و با سوءاستفاده از کلمات کلیدی و تگ‌های پرکاربرد کاربران را فریب می‌دهند برخورد خواهد شد. 

دبیرکارگروه تعیین مصادیق اظهار کرد: براساس این مصوبه مقرر شد بدوا سایت‌هایی که مرتکب چنین تخلفاتی می‌شوند شناسایی شده و به آنها برای اصلاح شیوه عملکرد خود تذکر داده شود و چنانچه تذکر موثر واقع نشود برخورد قانونی لازم به‌عمل‌ آید.

چسبیدن کنه تبلیغی به کامپیوتر

به یکی از سایت‌های کلیک دزد که رتبه زیر صدی هم در رنکینگ سایت‌های الکسا دارد، وارد می‌شویم. رتبه بالای این سایت از آمار زیاد بازدیدکنندگانش حکایت دارد اما جالب است بدانید که این سایت هیچ محتوای باارزشی ندارد و حتی محتوای غیرعلمی و معمول آن هم بسیار پایین است. 

از در و دیوار این سایت تبلیغات فوران می‌کنند. فقط با ورود به سایت چند صفحه تبلیغ باز می‌شوند که مزاحمت زیادی برای ما ایجاد می‌کنند، جالب‌تر این است که دائم با این جمله چشمک زن برخورد می‌کنیم که «اینجا کلیک کنید.» جالب‌تر از تمام اینها تبلیغی است که هنگام باز کردن یک صفحه از سایت باز می‌شود و در آن گفته شده: « شما از سایت ما در یک ماه اخیر سه بار بازدید کرده‌اید و برنده یک جایزه استثنائی شده‌اید.» این در حالی است که این نخستین بازدید ما از این سایت است و کلیک روی این لینک هم تنها ما را به یک تبلیغ دیگر که به قول خودش تخفیف استثنائی داشت هدایت کرد. این شیوه تبلیغی شبیه کنه‌ای است که به کامپیوتر و فکر کاربر مجازی می‌چسبد و می‌خواهد او را به زور مجبور به خرید کند.

قانون جرائم سایبری کافی نیست

یک وکیل دادگستری با اشاره به اینکه در کشور ما قانونی تحت عنوان مبارزه با جرائم الکترونیک وجود دارد، می‌گوید: این قانون در مجلس به تصویب رسیده است و هم‌زمان با داشتن چنین قانونی درباره فضای مجازی، در نیروی انتظامی هم برای رسیدگی به جرائم در فضای مجازی تشکیلات جدیدی به وجود آمده است. 

حسین احمدی‌نیاز با بیان اینکه رسیدگی به جرائم اینترنتی را پلیس فتا به صورت تخصصی پیگیری می‌کند، می‌افزاید: هر عنوان مجرمانه‌ای مانند توهین، تحقیر، افترا و هر موضوعی که در قوانین جزائی ایران جرم است، اگر در فضای مجازی تحقق پیدا کند، شاکی اعم از دولتی یا خصوصی می‌توانند به پلیس فتا مراجعه و اقامه دعوا کند. او با اشاره به گسترش وسیع شبکه‌های اجتماعی و استفاده از تکنولوژی‌های جدید، تصریح می‌کند: این فضا هر روز با خود مسائل جدیدی دارد که قانون فضای مجازی نمی‌تواند به خوبی همه موارد را پوشش دهد. 

به همین دلیل موضوع نیازمند تصویب قانون جامع در مجلس است که به همه ابعاد مساله  بپردازد.


منبع: آرمان


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.