به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران ،سفلی چیست؟ اگر تا کنون اسم سلفی به گوشتان نخورده است در این مطلب شما را با این اصلاح جدید آشنا میکنم و چند تصویر جالب در مورد سلفی نیز خواهید دید. سلفی ها تصاویری هستند که معمولا افراد با استفاده از موبایل و دوربین موبایل یا دوربین عکاسی که دارند از خودشان تهیه میکنند. برای گرفتن تصویر سلفی اخیرا لوازمی هم به بازار ارائه شده است.دوربین های موبایل های هوشمند یکی در جلو و دیگری در عقب دوربین قرار دارد. دوربین جلوی موبایل برای گرفتن عکس سلفی استفاده می شود.تعریفی که از سلفی در وب سایت ویکی پدیا آمده است به صورت زیر است:
سلفی عکسی از خود است که توسط دوربینهای دیجیتال گرفته میشود. این روزها در شبکه های اجتماعی ، کاربران عکس های پروفایل خود را به صورت سلفی توسط دوربین های دیجیتال و یا دستگاه های آیفون و یا آندروید تهیه می کنند.
یکی از دلایل استقبال زیاد مردم از تصاویر سلفی پس از امکانات عکاسی توسط موبایل، گسترش شبکه های اجتماعی و امکان به اشتراک گذاری تصاویر به سادگی برای کاربران است. نحوه نگارش عبارت سلفی در زبان انگلیسی به صورت selfie می باشد.
اصل واژه «سلفی» نخستین بار در سال ۲۰۰۲ ابداع شد، در آن زمان یک مرد استرالیایی عکسی از خود در اینترنت منتشر کرد و از واژه سلفی استفاده کرد، اما جالب است بدانید که نخستین عکس از خود تاریخ را یک شیمیدان جوان مقیم فیلادلفیا در سال ۱۸۳۹ گرفت، این مرد جوان رابرت کورنلیوس نام داشت،در آن زمان تجهیزات عکاسی مثل امروز نبود به همین خاطر وی با برداشتن پوشش لنز به سرعت در مقابل دوربین عکاسی قرار گرفت و یک دقیقهای در مقابل دوربین ایستاد، تا عکسش را نگاتیو ثبت کند.
این روزها که همه،از افراد مشهور گرفته تا افراد عادی در تب و تاب سلفی گرفتن هستند و به نوعی در بین همه باب شده است که افراد به بهانۀ ارتباط با هوادارن و دوستان خود این پدیده را پیش روی خود گرفته اند تا از این طریق ارتباطی خاص و متفاوت با هم برقرار کنند،در این میان کسانی هم هستند که بجای اینکه با افراد معروف و شناخته شده عکس سلفی بگیرند ترجیح می دهند ایده های جدیدی در سلفی گرفتن ایجاد کنند.
سلفی خطرات مرگباری برای مردم به ویژه جوانان داشته است. از آنجا که این افراد عاشق گرفتن سلفی در شرایط مختلف و در هر حال و هوایی هستند، ممکن است تا جایی پیش بروند که جان خود را هم از دست بدهند.
آمار مرگ عاشقان سلفی با مونوپاد
یک پسر 21 ساله در بالی وقتی داشت از روی صخره سلفی می گرفت، سقوط کرد و مرد. در مسکو یک دختر 21 ساله وقتی به شوخی اسلحه پدرش را به سرش نشانه رفته بود تا سلفی بگیرد، گلوله ای شلیک شد و جانش را از دست داد. این حوداث غیرمعمول نیست. یک جستجوی ساده در اینترنت موارد دیگری را جلوی چشمان شما می گذارد.
یک دختر روسی وقتی روی پل از خودش سلفی می انداخت دچار برق گرفتگی شد و جان خود را از دست داد. یک پسر 21 ساله نیز هنگامی که روی سقف یک قطار ایستاده بود تا سلفی بگیرد دچار برق گرفتگی شد. در پرتغال نیز پدر و مادر یک خانواده وقتی روی صخره ای در حال گرفتن سلفی بودند، سقوط کردند.
و البته مونوپاد (پایه دوربین تلفن همراه) نیز دردسرهایی داشته است. وقتی فردی با این وسیله در حال سلفی گرفتن بود، صاعقه به آن برخورد کرد و او کشته شد. این حوادث آنقدر رخ داده است که در برخی کشورها ممنوعیت هایی برای سلفی گرفتن قائل شده اند:
روسیه
در این کشور حوادث مرگبار سلفی چنان زیاد شده که دولت تابلوهای هشدار در بیشتر مکان ها نصب و برای آگاهی مردم به ویژه جوانان و نوجوانان برنامه و بروشورهایی تهیه کرده است. برخی مضامین تابلوها این گونه است:
* خطر برق گرفتگی روی ریل قطار هنگام سلفی گرفتن
* خطر سلفی با اسلحه
* خطر سلفی روی دکل برق
* خطر سلفی در قایق به دلیل سخت بودن حفظ تعادل
* خطر سلفی با حیوانات
* خطر سلفی در ارتفاعات مانند سقف خانه و صخره ها
خطرات و آمار مرگ عاشقان سلفی با مونوپاد در گوشه کنار جهان
استفاده از مونوپاد ممنوع
کره جنوبی
به
دلیل آنکه گرفتن عکس با مونوپاد تنها با بلوتوث امکان دارد، کره جنوبی
استفاده از آن را ممنوع اعلام کرده و خرید مونوپادهای فاقد گواهینامه، بهای
سنگینی از جمله جریمه ای بالای 3000 دلار یا سه سال زندان دارد. دلیل این
ممنوعیت هم نگرانی از تداخل تکنولوژی های دیگری مانند تجهیزات پزشکی مجهز
به امواج رادیویی با آن است.
اسپانیا
مسئولان،
گرفتن سلفی ـ چه با مونوپاد و چه بدون آن ـ در زمان گاوبازی را منع کرده
اند. سلفی گرفتن در طول مسابقه ها، بالای 3000 یورو جریمه دارد. طبق آمار
گرفته شده از سال 1924 تا به حال 15 نفر به دلیل گرفتن عکس از خود جانشان
را از دست داده اند.
همچنین در برخی مکان ها به دلایل امنیتی استفاده از مونوپاد ممنوع است.
پارک های دیسنی
به دلیل خطر استفاده از پایه دوربین تلفن هوشمند روی وسایل بازی از آوردن پایه به پارک ها جلوگیری می شود.
مسابقه های تنیس ویمبلدون و استادیوم های امارات عربی متحده
استفاده از مونوپاد ممنوع است. طرفداران تیم های رقیب گاهی با این ابزار به جان هم می افتند!
گالری ملی انگلیس
به دلیل احتمال صدمه رساندن به آثار تاریخی و کم بودن فضای رفت و آمد استفاده از مونوپاد ممنوع است.
انتهای پیام/