سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

احیای دوباره معرق سنتی

شیوه معرق سنتی یا همان معرق جایگزین که امروزه و با وجود زیبایی و ظرافت کمتر مورد توجه هنرمندان قرار می‌گیرد در پژوهشکده هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری احیا شد.

به گزارش حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، گلاره خلیلیان هنرمند و پژوهشگر کارگاه چوب پژوهشکده هنرهای سنتی امروز چهارشنبه با بیان این مطلب تصریح کرد: معرق سنتی روشی مرسوم از گذشته است که در کاوش‌های باستان شناسی محوطه‌های تاریخی نظیر شهر سوخته نمونه‌هایی از آن کشف شده است.

او افزود: برای نمونه هم اکنون وبه منظور احیای این روش  در کنار کار‌های قبلی کاسه‌ای از چوب گردو با نقوشی الهام گرفته از سفالینه‌های دوره نیشابور به شیوه معرق سنتی در کارگاه چوب پژوهشکده هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در دست ساخت است.

به گفته خلیلیان در روش معرق جایگزین بر خلاف معرق امروزی فضای منفی یا همان فضای خالی توسط چوب پر شده و طرح ایجاد می‌شود.

این پژوهشگر در گفتگو با خبرنگار سایت پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری (richt.ir ) اظهار داشت: این در حالی است که در روش معرق امروزی ایجاد طرح به وسیله چیدمان انجام می‌گیرد.

به گفته او معرق به شیوه سنتی هم اکنون در کشورهایی نظیر هند، سوریه و... انجام می‌شود.
این هنرمند در پایان تصریح کرد در زمان حاضر در ایران معرق بصورت چیدمان چوب‌های رنگی در کنار هم و قرار دادن آنها بر روی تکیه گاه (زیر کار) انجام می‌گیرد که در این روش فضاهای منفی توسط چوب یا رنگ پلی استر پر می‌شود.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.