سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد

آیا ایران با تحویل "سامانه موشکی اس 300" تهاجمی می‌شود؟

در این گزارش به ادعایی تامل برانگیز غربی‎ها درباره "سامانه موشکی اس 300" می‌پردازیم.

 به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سازو کار تحویل "سامانه موشکی اس 300" در چند ماهه اخیر به عنوان بحث روز رسانه‌های داخلی و خارجی است و مقامات ایران و فدراسیون روسیه درباره آن دیدگاه‌های خود را مطرح کرده‌اند.  نگران ترین  مقامات پس از جمع بندی مذاکرات هسته ای که درباره "سامانه موشکی اس 300" صحبت می کنند ؛ مقامات آمریکایی و اسرائیلی هستند.

**فرمانده نیروی هوایی اسرائیل: اس 300  جنگنده های اسرائیلی را مورد اصابت قرار می‌دهد

"امیر ایشل" به رسانه های صهیونیستی گفته "سامانه موشکی اس-300 " که قرار است در زمان نامشخصی بدست ایران بیافتد، تهران را به موضعگیری شدیدتری نسبت به گذشته در مقابل اسراییل سوق خواهد داد.»
  
وی در ادامه افزود: «سامانه های موشکی که ایران در کنار اس-300 دارد، قادر خواهند بود تا فعالیت های مربوط به جنگنده های اسراییل را هدف قرار دهند ولی نخواهند توانست تا قدرت بازدارندگی آن‌ها را از بین ببرند.»


 
 

فرمانده نیروی هوایی اسراییل تاکید کرد: «در صورتی که "موشک های اس-300 " به دست ایران بیافتد حتی اگر از آنها علیه ما استفاده نکند، اسراییل را با خطر جدی مواجه خواهد کرد؛ چرا که قدرت بازدارندگی سایر کشورهای منطقه را طی رقابت تسلیحاتی با ایران دو چندان خواهد کرد.» البته بر خلاف مطلبی که "امیر ایشل" مطرح می کند جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به دنبال مسابقه تسلیحاتی در منطقه غرب آسیا نیست و بودجه نظامی کشورمان گواه بر این موضوع بوده که  "دکترین نظامی ایران دفاعی است" و این سخنی بوده  که بارها مقامات نظامی کشورمان آن را به صراحت مطرح کرده‌اند.  حتی "باراک اوباما" رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا گفت: بودجه نظامی آمریکا بسیار بیشتر از ایران است و این جمله حقانیت دکترین نظامی  ایران را از زبان غربی‌ها اثبات می‌کند. 

**سی ان ان: آمریکا نگران همکاری "تهران –مسکو" است

تحلیلگر تلویزیون "سی ان ان" با اشاره به همکاری‌های موشکی ایران و روسیه اعلام کرد: به نظر می‌رسد ایران یک قدم دیگر به سامانه‌های پیشرفته دفاعی نزدیکتر شده باشد.  "باربارا استار،" خبرنگار این شبکه در گزارشی گفت: شاید مقصد بعدی سامانه‌های پیشرفته دفاع هوایی S300 که در مسکو به نمایش گذاشته شده است، تهران باشد.

"سامانه S300 " در دستان ایران بدان معنا خواهد بود که جنگنده‌های آمریکایی و اسرائیلی قادر نخواهند بود مخفیانه و بدون اینکه ردیابی شوند، وارد آسمان این کشور شوند و سایت‌های تسلیحاتی این کشور را بمباران کنند. بمباران رادارها و موشک‌های سامانه S300 نیز اگر اتفاق افتد، ایران را از حمله قریب الوقوع بعد از آن باخبر می‌کند. 









"مایکل اوهانلون،" کارشناس مرکز بروکینگز، می‌گوید: آسمان خاورمیانه متشنج تر و مملو از امواج راداری می‌شود، امواجی که نامرئی خواهند بود و ما نمی‌توانیم متوقفش کنیم.


**جنگنده‌های آمریکا و اسرائیل ناتوان در ضربه زدن به ایران

نکته ای که در اظهارات تحلیلگر سی ان ان وجود دارد این است که اگر سامانه "اس 300 " به دست ایران برسد دیگر جنگنده‌های اسرائیلی و آمریکایی نمی‌توانند به وظظایف خود عمل کنند حال آنکه تاکنون هم که ایران  "سامانه موشکی اس 300" را در اختیار نداشت آمریکایی‌ها و نیروی هوایی ارتش اسرائیل نتوانستند اقدام چشمگیری صورت دهند. ضمن آنکه  "سامانه موشکی اس 300" برای دفاع بوده و نه تهاجم و ادعای رسانه‌های غربی درباره افزایش رفتار تهاجمی ایران با دریافت  "سامانه موشکی اس 300" خلاف واقعیت است.  

** استفاده از سامانه‌های گنبد آهنین و رفتار تهاجمی اسرائیل

جمهوری اسلامی ایران در 37 سال گذشته به هیچ کشوری تهاجمی نداشته بلکه رفتارهایی که در 8 سال دفاع مقدس انجام داد در چهاچوب دفاع همه جانبه بود و پس از آن هم در هیچ جنگی شرکت نکرد و این در حالی بود که از سال 1948 تا 2014 میلادی ، اسرائیل در حداقل 10 جنگ به صورت مستقیم شرکت داشته و این نشان می‌دهد رفتار اسرائیل تهاجمی است و استفاده از سامانه‌های گنبد آهنین بر این مدل تاثیر همفرساز داشته است. حال باید دید  "سامانه موشکی اس 300" چه ویژگی‌هایی دارد و این موضوع در منطقه غرب آسیا چگونه کارایی خود را نشان می‌دهد؟




***ویژگی‌های  "سامانه موشکی اس 300"

"سامانه موشکی اس 300" یک سیستم پدافندی است که برای مقابله با موشک‌های سطح به سطح (Surface to Surface Missile) و انواع هواپیماهای جنگنده در برد  200 کیلومتری  کارایی دارد. این سامانه موشکی می‌تواند باعث ایجاد یک گارد هوایی تا فاصله 200 کیلومتری گردد. 

سایت گلوبال سیکیوریتی درباره  "سامانه موشکی اس 300" نوشت: این سامانه یک سیستم دفاع ضد موشکی در برد بلند است که قادر به مقابله و حمله به هواپیماهای جنگی، موشک‌های کروز  و موشک‌های تاکتیکی و ... را در برد 200 کیلومتر دارد.  نوع " S-300PMU2  " یک موشک جدید با سر جنگی بزرگتر و راهنمایی بهتر که طیف وسیعی از اهداف را تا   200 کیلومتر مورد اصابت قرار می دهد. "سامانه موشکی اس 300"  یک سیستم دفاع هوایی برای دفاع از تأسیسات حیاتی دولت و نیروهای مسلح  و مقابله و انهدام  هواپیماهای پیشرفته، موشک های کروز استراتژیک، موشک های بالستیک تاکتیکی  و سلاح های دیگر  است. 


این سایت ادامه داد:  "سامانه موشکی اس 300"  سرعت عمل بالایی برای مقابله با هواپیماهای دشمن (فرضی) دارد و از 4  قسمت  پست فرماندهی (CP)   83M6E2 ، شش مجتمع موشکی دفاع هوایی 90Zh6E2  ؛ موشک  دفاع ضد هوایی     48N6E       و امکانات و تاسیسات پشتیبانی تشکیل شده است.












سایت گلوبال سیکیوریتی یادآور شد: پست فرماندهی با ساز و کار تعریف شده شرایط را برای مورد اصابت قرار دادن انواع هواپیماها، موشک های سطح به سطح کروز و بالستیک مهیا می‌کند.

در مجموع  با توضیحات اجمالی فوق می‌توان دریافت که "سامانه موشکی اس 300" بیشتر جنبه دفاعی دارد؛ زیرا ساختار آن از بین بردن موشک‌های سطح به سطح و هواپیماهایی هستند که کشور مورد تجاوز قرار گرفته را از خطر دور می‌کند و ساختار و ماهیت "سامانه موشکی اس 300" دفاعی و بازدارنده است و همانطور که مقامات لشکری و مسئولین ارشد امنیتی مطرح کرده‌اند دکترین نظامی ایران دفاعی است.

در مجموع با توجه به  ماهیت دفاعی "سامانه موشکی اس 300"، دکترین نظامی ایران در منطقه غرب آسیا ، رفتار نظامی ایران در 37 سال گذشته که به هیچ کشوری حمله نکرده  برخلاف نظر رسانه‌ها و برخی مقامات غربی و اسرائیلی "سامانه موشکی اس 300" تنها توان بازدارندگی و دفاعی را افزایش می‌دهد ؛ زیرا  "دکترین نظامی ایران دفاعی است"


گزارش از محمد زرچینی

انتهای پیام/  



تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۸:۵۸ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
ما که داریم پول میدیم خوب s400 بگیریم که پیشرفته تره
ناشناس
۱۸:۵۴ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
ما که داریم پول میدیم خوب s400 بگیریم که پیشرفته تره
ناشناس
۱۸:۵۲ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
ما که داریم پول میدیم خوب s400 بگیریم که پیشرفته تره
حسین
۰۱:۰۰ ۰۵ شهريور ۱۳۹۴
اتفاقا اس 300 و اس 400 همزمان به ایران تحویل داده میشه
ناشناس
۱۶:۳۱ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
چرا با توجه به ساخت انواع موشكها ايران نمي تواند هواپيماي جنگي بسازد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
علیرضا
۱۷:۲۸ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
موشک خیلی از هواپیمای جنگی مهم تر هستش....
حلیمی
۱۶:۲۶ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
در کنار این سامانه باید نسبت به تجهیز نیروی هوایی ارتش به جنگنده های سوخوی 35 اقدام بشه تا توان هوایی افزایش پیدا کند
MEHDI
۱۶:۰۷ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
سلام.ما که خودمون همینجوری هم حرف اول رو میزدیم حالا دیگه با s 300 کسی نمیتونه جلومونو بگیره.
درود بر غیرت تمامی ایرانی ها
MEHDI
۱۶:۰۷ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
سلام.ما که خودمون همینجوری هم حرف اول رو میزدیم حالا دیگه با s 300 کسی نمیتونه جلومونو بگیره.
درود بر غیرت تمامی ایرانی ها
ایران
۱۵:۳۰ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
ما چه با s300 چه بدون آن میتونیم اسرائیل و آمریکا و انگلیس و سگان وحشی منطقه ای آنها رابا یک اشاره از روی زمین محو کنیم
ali
۱۴:۱۵ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
اگر اسرائیل حرکتی بکند،تل آویو وحیفا را با خاک یکسان می کنیم.
دانیال
۱۴:۰۰ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
30سال پیش تو اون شرایط متشنج امام خمینی گفت امریکا هیچ غلطی نمیتونه بکنه...همینطورم شد...الان که 30 سالم گزشته تموم شده هیچ غلطی نتونسته بکنه...دیگه اسراعیل که عددی نیس...باش که صبح دولتت بدمد
علی
۱۳:۰۹ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
اگر اسرائیل حرکتی بکند،تل آویو وحیفا را با خاک یکسان می کنیم.

حضرت امام خامنه ای
رحمن
۱۲:۵۴ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
انشاءالله ایندفعه روسها پای پیمان خود بایستند
ناشناس
۱۲:۳۴ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
کشورعزیزمان ایران باتحویل سامانه S300 به هیچ وجه تهاجمی نخواهدشد چون جمهوری اسلامی ایران همواره حامل پیام صلح و دوستی برای همسایگان وسراسر جهان خواهدبود.انشاءا...
ناشناس
۱۲:۲۸ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
ببخشید سامانه ضد هوایی اس 300 دفاعیه نه تهاجمی
پیمان
۱۱:۳۵ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
دشمن فقط وفقط زبان زور رو خوب میفهمه ودرکش میکنه بایدتوان بازدارندگی وحتی تهاجمی روتاحدامکان بالابردن.زنده بادایرانی پاینده باایران
منوچهر
۱۱:۱۷ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
درجمهوری اسلامی ایران دفاع اصل است
milad
۱۰:۴۵ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
دورود برایرانیان
زهرا
۱۰:۰۸ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
درسایه ی امام زمان روز به روز قدرتتان افزون تر باد.
ناشناس
۰۹:۱۰ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
اسرائیل و آمریکا در جنگ های متعددی شرکت داشتند و جنگ آنها با ما رخ میدهد فقط شاید یه مقدار به تعویق افتاده باشه ما باید در کنار سامانه های دفاعی به سامانه های تهاجمی هم فکر کنیم تا توان بازدارندگی خودمان را افزایش دهیم چون گاهی اوقات یه دفاع خوب تو حمله خوب معنی میشه (اگر خوب حمله شود و به طرف مقابل ضربه زد تا خودش را جمع و جور کند بازی را باخته) بنابراین ما بایدقدرت تهاجمی خود را 3 یا 5 برابر کنیم تا در صورت لزوم بتوانیم جنگ را از مرزهای خودمان دور کنیم
ناشناس
۰۸:۱۶ ۰۳ شهريور ۱۳۹۴
نیروی هوای ایران هنوز مثل زمینی اش قوی نیست اکثراً جنگنده های 40 سال پیشه که در مقابل F22و ّF35 ,B52 کاری از پیش نمی بره