سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خودروی ایرانی یا تخم‌مرغ شانسی؟!

به دلیل مشکلات ارز و نقدینگی اکثر قطعه‌سازان نسبت به خرید ماشین‌آلات دست دوم از رده خارج‌شده در کشورهای اروپایی اقدام می‌کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ، شرکت ایران ناسیونال که فعالیتش را با ساخت اتاق‌های اتوبوس در ‌سال ١٣٤١ آغاز کرده بود از ‌سال ١٣٤٦ بود که وارد صنعت خودروسازی در ایران شد و این‌گونه بود که پیکان به‌عنوان اولین خودروی سواری ایران در ‌سال ١٣٤٦ در شرکت کارخانجات صنعتی ایران ناسیونال و تحت لیسانس شرکت تالبوت انگلستان ساخته و وارد بازار شد.

 آن روزها تعداد خودروسازان جهان به تعداد انگشتان دست محدود بود. در آسیا غیر از ژاپن کشورهای دیگر حرف چندانی برای گفتن در این صنعت نداشتند. صنعت خودروسازی کره جنوبی هم که زمان کوتاهی از شروع فعالیت آن سپری می‌شد، تقریبا همزمان با ایران ساخت خودرو را آغاز کرده بود.

 با وجود این‌که در ابتدا سطح کیفی و کمی صنعت خودروسازی ایران و کره همسان یکدیگر به پیش می‌رفت، اما در ادامه خودروسازی ایران از کره عقب افتاد به‌طوری که هم‌اکنون فاصله بسیاری میان صنایع خودروسازی این دو کشور وجود دارد.

 درحالی این روزها کره به‌عنوان یکی از قطب‌های تولید خودرو در جهان به شمار می‌آید که صنعت خودروسازی در ایران تنها در کسوت یک مونتاژ کار درحال درجا زدن است.

 حال آن‌که مقایسه قیمت خودروهای تولیدی داخلی با خارجی‌ها نیز از وضع رضایت‌بخشی برخوردار نیست. همزمان با سیر صعودی قیمت خودرو در ایران هر بار خودروسازان، وعده ارتقای کیفیت را می‌دهند. وعده‌ای که براساس گزارش‌های رسمی (سازمان بازرسی کیفیت خودرو) تاکنون محقق نشده است.

اما افت کیفیت خودرو درحالی سالیان ‌سال است که کاسه صبر مشتریان داخلی را لبریز کرده که خود خودروسازان نیز بر آن صحه گذاشته و آن را تایید می‌کنند، به‌طوری که یکی از فعالان این صنعت از تعبیر تخم‌مرغ‌شانسی برای خودرو استفاده می‌کند.

 نایب‌رئیس انجمن خودروسازان با بیان این‌که خودرویی خوب باشد یا بد به شانس افراد بستگی دارد، می‌گوید: ممکن است در خودرویی ٤٠ قطعه دارای نقص فنی باشد و در خودرویی دیگر هیچ مشکلی وجود نداشته باشد. اما سوال این‌جاست که به راستی مقصر کیفیت نه‌چندان مناسب خودروهای تولید داخل کیست. از دید عموم، سطح کیفی پایین خودروها،دو مقصر بیشتر ندارد؛ خودروسازان و قطعه‌سازان؛ حال آن‌که هیچ‌کدام‌شان زیر بار این موضوع نمی‌روند.

 به گفته خودروسازان، ریشه کیفیت پایین تولیدات را باید در خطوط تولید شرکت‌های قطعه‌ساز جست‌وجو کرد؛ زیرا کیفیت خودرو تا مرز ٩٠‌درصد به قطعات آن مربوط می‌شود و آنها (خودروسازان) تنها مسئول ١٠‌درصد باقیمانده هستند. از سوی دیگر قطعه‌سازان نیز تأکید می‌کنند که اگر قطعات کیفیت لازم را ندارد، تقصیر آن بر گردن خودروسازان است، چراکه آنها همانی را می‌سازند که خودروسازها می‌خواهند.

 محمدرضا نجفی‌منش در گفت‌وگو با «شهروند» با تأکید بر این‌که تولید قطعات براساس خواسته و سفارش خودروساز صورت می‌گیرد، اظهار داشت: خودروسازان حتی مواداولیه مصرفی در تولید قطعه را خود مشخص می‌کنند.

 در چنین شرایطی نمی‌توان مدعی بود که قطعه‌ساز از کیفیت تولیدات خود می‌زند. او که توانایی و مهارت قطعه‌سازان را مثال‌زدنی می‌داند، معتقد است: قطعه‌سازان حتی توان تولید قطعات بنز را نیز دارند، اما خودروسازان قطعاتی می‌خواهند که به قیمت موردنظر آنها نزدیک باشد؛ بنابراین نمی‌توان با پول قطعه پراید و پژو، قطعه‌ای در سطح خودروی بنز ساخت و تحویل داد.

وی افزود: با توجه به بررسی‌هایی که قبل از تحویل کالا از سوی تولیدکنندگان انجام می‌شود، در صورت غیرکیفی بودن تولید، خودروساز می‌تواند از دریافت قطعه امتناع کند. عضو انجمن قطعه‌سازان ادامه داد: سوال این‌جاست که اگر قطعه‌ساز مقصر اصلی افت کیفیت خودرو در ایران است چرا این مشکل در خودروهایی همچون تندر ٩٠ رخ نمی‌دهد.

 در این بین از نظر خودروسازان، شرکت‌های قطعه‌ساز کشور با ضعف عملکردی روبه‌رو بوده و طی سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری چندانی در ارتقای تکنولوژی و نونوار کردن خطوط تولید خود انجام نداده‌اند. درواقع خودروسازان حرف‌شان این است که چون کیفیت خودرو به قطعات به کار رفته در آن وابسته است و این قطعات از سطح کیفی لازم برخوردار نیستند؛ بنابراین قطعه‌سازان مقصر کیفیت نه‌چندان مناسب خودروهای تولید داخل به حساب می‌آیند.

کپی‌کار داریم نه قطعه‌ساز

از سوی دیگر «میرخانی رشتی» نایب‌رئیس انجمن خودروسازان در گفت‌وگو با «شهروند» نظر کاملا متفاوتی دارد. وی با بیان این‌که قطعه‌سازان در کشور ما تنها کپی‌کار هستند، نه قطعه‌ساز، ادامه داد: از آن‌جایی که فعالان در این صنعت اطلاعات فنی را از قطعه‌ساز اصلی دریافت نکرده‌اند روی قطعه مهندسی معکوس انجام داده و قادر به تولید قطعه براساس استاندارد تعریف شده نیستند.

خودروسازی را با ژاپن و کره شروع کردیم

نایب‌رئیس انجمن خودروسازان در ادامه سخنان خود با بیان این‌که قطعه‌سازان در گذشته نسبت به خرید اطلاعات فنی تولید اقدام می‌کردند ولی درحال حاضر این امر صورت نمی‌گیرد، اشاره‌ای به روند تولید قطعه در کشورهای دیگر داشت و ادامه داد: نباید فراموش کرد که خودروسازان کشورهایی همچون ژاپن، کره و هند هم از این مرحله شروع کردند، اما پشتوانه مهندسی را تقویت کرده و امروز موفق به انجام اقدامات مهندسی هستند حال آن‌که ما ٣٥‌سال است که کپی‌کاری ناقص انجام می‌دهیم.

 میرخانی رشتی فرسودگی ماشین‌آلات در کشور را از دیگر دلایل افت کیفیت قطعات تولیدشده در کشور دانست و افزود:
به دلیل مشکلات ارز و نقدینگی اکثر قطعه‌سازان نسبت به خرید ماشین‌آلات دست دوم از رده خارج‌شده در کشورهای اروپایی اقدام می‌کنند.

درجا زدن قطعه‌سازی

وی با بیان این‌که ساختار قطعه‌سازی در ایران نتوانسته به موازات صنعت خودروسازی در حرکت باشد، افزود: ما درحال حاضر در کشور با قطعه‌سازانی کوچک، با ظرفیت تولید محدود، تکنولوژی فرسوده و بدون دانش فنی مواجه هستیم که طی ٣٠‌سال گذشته درجا می‌زنند.

 این فعال صنعت خودرو درحالی قطعه‌سازان را در پیشرفت و ارتقای کیفی محصولات ناکام می‌داند که سخنی از میزان پیشرفت صنعت خودروسازی که به اذعان خود همزمان با قطب‌های فعلی تولید‌کننده خودرو در دنیا شروع به کار کرده است، نگفت. مشاور دبیر انجمن خودروسازان تصریح کرد: متاسفانه طی سال‌های گذشته فضای مناسبی برای ایجاد مجموعه‌های بزرگ قطعه‌سازی در کشور ایجاد نشده که یکی از علت‌های اصلی آن قوانین و مقرراتی است که مانع از ایجاد مجموعه‌های بزرگ تولیدی و قطعه‌سازی می‌شود.

به همین دلیل درخصوص کیفیت و قیمت تمام‌شده نمی‌توان کاری انجام داد. وی با بیان این نکته که صنعت قطعه‌سازی متناسب با خودروسازی رشد نکرده است، ادامه داد: واحد‌های قطعه‌سازی ما عمدتا کوچک هستند درحالی‌که ما به قطعه‌سازان بزرگ نیاز داریم تا برخورد خودرو‌ساز با قطعه‌ساز به دلیل نبود این تناسب حالت ارباب رعیتی به خود نگیرد.

ماشین نگو، بگو تخم‌مرغ شانسی

مشاور انجمن خودروسازان با بیان این‌که ماشین مثل یک تخم‌مرغ شانسی است، افزود: در برخی موارد خودرو خریداری‌شده فاقد هرگونه عیب و نقصی است اما هستند خودرو‌‌هایی که در آنها بر حسب اتفاق 10 قطعه موجود دارای مشکل و نقص فنی است درحالی‌که کیفیت قطعات تولیدی در کشور باید پایدار و تفاوت کیفی قطعات باید ناچیز باشد.

اما میرخانی رشتی نایب‌رئیس انجمن خودروسازان در خصوص این اظهارنظر عضو هیأت‌مدیره انجمن خودروسازان مبنی بر تولید کیفی قطعات تندر ٩٠ این‌گونه پاسخ می‌دهد: براساس قراردادی که برای ساخت تندر ٩٠ با شرکت رنو منعقد شد این شرکت موظف به انتقال دانش فنی خود به ایران شد، همین امر موجب شده که این خودرو کیفی‌ترین محصول تولیدی در کشور باشد.

وی در پاسخ به این سوال که مگر هنگام تحویل قطعه، استاندارد آن مورد بررسی قرار نمی‌گیرد، افزود: حجم قطعات به کار رفته در خودرو بسیار بالاست و ما نمی‌توانیم استاندارد تک‌تک آنها را چک کنیم.

خودروسازان مقصرند یا خیر؟

این فعال صنعت خودرو در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این‌که سهم خودرو از افت کیفیت حاصل شده در تولیدات چقدر است، تلویحا آنها را بی‌تقصیر دانست و افزود: باید توجه داشت که ٨٥‌درصد خودرو در بیرون از کارخانه تولید می‌شود که هر نوع خلأ و نقص در آنها منجر به افت کیفیت می‌شود.

وی تصریح کرد: البته خودروسازان نیز به نوعی در این ساختار غلط مقصرند چرا که هیچ کمکی به اصلاح ساختار نمی‌کنند ضمن این‌که باید از خرید قطعه از قطعه‌ساز خرد نیز خودداری کنند.میرخانی با بیان این‌که جامعه صنعتی ما هنوز به بلوغ لازم نرسیده است این‌گونه توضیح داد: بلوغ یعنی این‌که خودروساز و قطعه‌ساز بزرگ سر یک میز به صورت هم‌تراز با هم معامله کنند.

نوسان بسیار زیاد قطعات ایرانی

مشاور انجمن خودروسازان بر این باور است که کیفیت قطعات تولیدی در ایران از نوسان بسیار زیادی برخوردار است حال آن‌که برای داشتن کیفیت پایدار باید دانش فنی را از سایر خودروسازان مطرح دنیا خریداری کرد که این مهم در شرایط نامساعد سیاسی اصلا امکان‌پذیر نیست و در شرایط مساعد باید هزینه بسیاری صرف آن شود.

وی ادامه داد: به‌عنوان مثال باید همانند کشور ترکیه دانش فنی را از خودروسازان اروپایی خریداری کنیم، به‌طوری که وقتی وارد کارخانه ترکیه می‌شوی تمام بخش‌ها همانند کارخانه آلمانی است. فارغ از اظهارات خودروسازان و قطعه‌سازان، به نظر می‌رسد که دود کیفیت نه‌چندان مناسب خودروهای داخلی بر چشم مصرف‌کنندگان می‌رود.

 صنعتی که حدود نیم قرن از فعالیتش سپری می‌شود و قدمت آن به قطب‌های تولید خودرو در جهان می‌رسد، نه‌تنها نتواسته حرفی برای گفتن در جهان داشته باشد بلکه در بازارهای داخلی نیز رضایت مشتریان را جلب نکرده است.

منبع:شهروند
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۳۳ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
کدوم خودرو رو میگین؟؟ مگه خودرویی هم تولید میشه؟؟؟ نکنه به این گاریای 30 سال پیش میگین خودرو؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۸:۵۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
فکرمیکنم هیچ وقت ازروی فکر کاری نکرده ایم بخاطر همین مورد تمسخور قرار گرفته ایم چون خودمان خواستیم مشکل از خود ماست الان فرصتی شده که هیچ کدام از محصولات بی کیفیت وگران قیمت خودرو نخریم.
جواد
۱۴:۱۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
خودرو صفر نخرید
حلیمی
۱۴:۱۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
در بی کیفیتی خودروها خودروسازان مقصر نیستند و مشکل از قطعه سازان است....
ناشناس
۱۴:۱۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
ای کاش رقابت بود اگر محصولات ایرانی به یک چهارم قیمت فعلی بدهند باز هم گران است .
بر همه مردم واجب است که خرید را فعلا انجام ندهند تا قیمت ها به مرز حقیق نزیدک شود.
ناشناس
۱۴:۰۷ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
ناشناس
۱۴:۰۶ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
خودرو .....!!!!!!!!
علی
۱۳:۴۵ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
خودرو صفرنخریم به هیچ وجه یا علی
مهدی
۱۲:۲۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
دست به دست هم دهیم زمهر میهن خویش کنیم آباد.....
مهدی
۱۲:۱۶ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
دست به دست هم دهیم زمهر میهن خویش کنیم آباد.....
سیا
۱۱:۳۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
عالیه مرسی از حمایت همه .چیزی به پراید 5-6 میلییونی نمونده.ادامه...
نوذر
۱۰:۴۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
خودرو سازان یا نمی دانند یا نمی خواهد بدانند که وقتی قیمت بالا باشد تقاضا کم میشود و در نتیجه عرضه نیز کم و خودرو و این روند تا متعادل شدن عرضه و تقاضا ادامه پیدا میکند. ما هم نمی خریم
ناشناس
۱۰:۳۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
مردم رفاه و جان خود رو از دست بدهند بخاطر اینکه فقط یک لطفاً به مردم کمک کنید.
ناشناس
۱۰:۲۵ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
من که یا خودرو خارجی ( حتی چینی ) میخرم یا ترجیح میدم اصلاً خودرو بی کیفیت و گرون داخلی نخرم
آرمین
۱۰:۰۶ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
نمیخریییییییم
ناشناس
۱۰:۰۶ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
بماندبرای خودشان
محمد
۰۹:۵۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
سلام
كي خودرو سازها اومدن ريشه يابي كنن ما كه داريم رفاه مردم رو سلب ميكنيم
محمد
۰۹:۴۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
بایدخودروهای داخلی کارشناسی بشوند تاهم ارزان وهم باکیفیت شوند چون امنیت مردم خیلی اهمیت دارد.
ناشناس
۲۰:۳۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
اگه به اینا بشه گفت خودرو
منوچهر
۰۹:۳۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
ببیمه نامه عامل موفقیت است
مجید
۰۹:۱۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
خودروی صفر ممنوع هموطن
ناشناس
۰۸:۴۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
آقای من شمارا به خدا حداقل یک سال خودروی نو نخرید
علی
۰۸:۱۳ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
مردم عزیز نخرید تا به مردم بزرگوار ایران احترام بذارن
امیر
۰۸:۰۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
با سلام

امیدوارم قطعه سازان و خودروسازان همکاری بهتر با هم داشته باشند.به فکر مسافرانی باشید
که با خودروی ایرانی به همراه کودکانی معصوم به شهرهای دور سفر میکنند.مبادا خودروی در جاده بماند .یا علی مدد
ناشناس
۲۰:۲۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
باز تو جاده بمونه بهتر از اینه که همه رو بفرسته اون دنیا...
یزدانی
۰۷:۱۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
با برگرداندن قطعات بی کیفیت به قطعه ساز و جریمه کردن او و اعمال قاطعیت در این کار، قطعه ساز مجبور می شود برای ادامه حیات خودش هم که شده کیفیت قطعات را ارتقا دهد. ضمن اینکه هر چند استانداردهای جهانی و ملی خودروسازی، نظارت بر کار تأمین کنندگان را به عنوان یک الزام مطرح می کنند، اما خودروسازان ما در این زمینه کم کاری نموده و کار نظارت به صورت مستقیم و دیداری را یا انجام نداده یا به صورت فرمالیته انجام می دهند که در عمل تأثیر چندانی بر بهبود کیفیت ندارد.
ناشناس
۰۶:۴۶ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
هم وطن عزیز تو خدا اینها رو نخرید با جونتون بازی نکنید ،نخرید
محمد
۰۶:۲۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
واردات خودروبایدافزایش یابدوآسان شودتارقابت میان خودروسازان باعث افزایش کیفیت وکاهش قیمت شود.
محمدرضا
۰۶:۲۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
گمرک روا گرباید بردارن بهتره
ناشناس
۰۴:۴۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
مردم این خودروهارو نخرین...
ناشناس
۲۰:۲۷ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
مردم این گاری ها رو نخرین...برین خر بخریم سوارشیم امنیتش از این ماشینا بیشتره....آلایندگی هم نداره ..به محیط زیست هم آسیب نمیرسه....والا
ناشناس
۰۱:۵۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
بلاخره ما نفهمیدیم مقصر کیه!!!
ناشناس
۱۰:۴۵ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
اگر بخریم مقصر مائیم ولی اگه نخریم میفهنمد که مقصر خودشونند
علی
۰۱:۲۵ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
آغا تخم مرغ شانسی اعتبارش از این خودروها بیشتره
سه روزه دارم میرم یه فندک و یه شیشه بالابر رو درست کنن!!!!!!!!!!!!!!!!!!
تازه آغای مکانیک امروز فرمودند شماره سریال موتور بالابر شیشه و خود شیشه به هم نمیخونه!!!!!!!!!!

کسی نیست که گذرش به نمایندگی ها افتاده باشه و ترافیک سنگین ماشین های صفر کیلومتر رو پشت در این نمایندگی ها ندیده باشه

دریغ از یه محصول سالم

شما رو به خدا این خودروهارو نخرین
ناشناس
۰۱:۱۹ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
متاسفام برای خودم و مردمم که این نوع خودرو رو سوار میشیم..........
ناشناس
۲۰:۲۵ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
خودروهایی رو که خارجیا 30و40 سال پیش سوار میشدن...........
ناشناس
۲۳:۴۳ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
خرید خودروی صفر ممنوع
احمد
۲۳:۳۸ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
خودرو صفر نخرید
مهم نیست ما بنز سوال بشیم یا نشیم مهم اینه که خورها رو ادب کنیم.
همین کافیه.
بینام
۲۳:۳۴ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
صد رحمت بهتخم مرغ شانسی باز یک جایزه توش داره باز!!
ناشناس
۲۰:۲۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
خخ
مهدی
۲۳:۲۸ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
در گفتگوی شبکه خبر در مورد خودرو از هرچیزی صحبت شد جز حقوق مصرف کننده
نخرید
ناشناس
۲۳:۲۶ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
این مونتاژ کارهای داخلی نه مردم و نه هیچ فردی براشون اهمیتی نداره!!! و هیچ فردی هم توان مقابله با این آقایون رو نداره!!!
مهدی
۲۳:۲۵ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
ملت شریف ایران تقاضای پیگیری دارند
مهدی صادقی زاده
۲۳:۱۰ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
نمیخریم و نخواهیم نخرید
ناشناس
۲۱:۴۰ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
اقا نمیخوام این ماشین ها رو سوار بشم ؟ نمیخواااااااممممممم
ناشناس
۲۰:۲۳ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
مگه زوره ؟؟؟ نمیخوایممم
ارش
۲۱:۳۳ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
صنعت خودرو سازی به بلوغ نرسیده؟خودرو نمیخریم
صابر
۲۱:۱۶ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
ما نمیخریم تا اونی که لایقش هستیم سوار بشیم
ناشناس
۲۰:۵۱ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
بابا خودرو صفر چیه!
ناشناس
۲۰:۴۱ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
در بی کیفیت بودن خودرو . قطعه ساز و خودرو ساز هردو مقصرند // قطعه ساز نباید قطعه بی کیفیت بسازد ... خودرو ساز نباید قطعه بی کیفیت تحویل بگیرد/
ناشناس
۲۰:۳۵ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
چرا خودرو سازان باید از خودرو سازان کره عقب بمانند
ناشناس
۲۰:۲۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
چون کلا عقب مونده هستند
محمد
۲۰:۳۱ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
برخی اظهار نظر میکنند میگن اگه خودرو داخلی نخربد و بازار رکود ادامه داشته باشه به تولید ملی ضرر وارد میشه
اما توجه نمیکنند که تولید ملی باید داری کیفیت باشه و خودکار نیس که بگیم چون تولید کشوره خوب یا بد میخریم تا به اقتصاد کمک کرده باشیم.این موضوع به جون مردم مربوط میشه هر خودرو بی کیفیت مساوی با گرفتن جان چندتا از هم وطن هامون
قیمت های اعلام شده با خودرو ها هیچ گونه تناسبی نداره و توقع دارند مردم بخرند!
امیدوارم مردم با نخریدن خودرو صفر این موضوع رو بهشون بفهمونند
بدونید با خرید خودرو جون هم وطن های خودمون رو به خطر انداختیم
ناشناس
۱۰:۳۶ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
اینهمه سال خریدیم کمک نشده هنوز؟
ناشناس
۲۰:۲۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
والا....
ناشناس
۲۰:۰۴ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
لاستیک چینی زیر ماشین انداختن،به روغن افتادن جلوبندی،شکستگی شمع ماشین بعد از دو ماه،و نمایندگی هم میگه شمع که جز گارانتی نیس
ناشناس
۲۰:۱۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
من نمیدونم پ چیو اینا ضمانت میکنن که میگن ماشین گارانتی داره؟؟!! همه چیو که میگن جزو گارانتی نیس............
ناشناس
۲۰:۰۴ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
دیگه نمی توانم از خودروی داخلی استفاده کنم
بابلی
۱۹:۵۶ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
چه دلیلی داره که خودرو باکیفیت وارزون سوارنشیم
محمد از کرمان
۱۹:۵۵ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
نه خودم دیگه از این تخم مرغ شانسیا میخرم و نه میزارم دوستان و اقوام بخرند همانطور که تا به حال بیش از ده نفر رو منصرف کردم
خودرو سازان که ذره‌ای به فکر مردم نیستند
ناشناس
۱۹:۵۳ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
یه کاری کنید مردم ضرر نکنند
بنیامین
۱۹:۵۱ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
آخه چرا آبروی تخم مرغ شتنسی رو میبرین؟!؟! چرا با خاطرات کودکی من بازی میکنین؟!؟!
عرفان
۱۹:۴۹ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
اقا خودرو صفر ممنوع
ناشناس
۱۹:۴۶ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
شما را به خدا قسم که با جون آدم بازی نکنید
ناشناس
۲۰:۱۶ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
یکی یه پژو صفر گرفته بود گازش( CNG ) نشتی داشت!!! آخه چرا با جون مردم بازی میکنن؟؟!!
عرفان
۱۹:۴۴ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
اقا خودرو صفر ممنوع
یه شهروند
۱۹:۳۰ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
نمیخرییییییییییییم...
مرگ یک بار شیونم یک بار
یا تعطیل بشن یا کیفیت و قیمت رو درست کنند...
قاسم
۱۹:۲۸ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
خودروسازها مردم رودرک نمی کنند
ناشناس
۱۹:۲۷ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
توجه***توجه***ملت خودروی صفر نخرید.
ناشناس
۱۸:۵۶ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
خرید خودروی صفر ممنون
سینا
۲۰:۰۴ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
ممنوع
ناشناس
۲۰:۱۴ ۰۱ شهريور ۱۳۹۴
ممنوع
ناشناس
۱۷:۳۷ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
تو روخدا بازم پی گیری کنید