سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

متراژهای بزرگی که به بدترین شکل تغییر می‌کنند

نقشه‌های غیرکارشناسی بلای جان ساختمان‌های نوساز

نقشه‌های غیرکارشناسی ساختمان‌هات تبدیل به بلای جان مستاجران و باعث سواستفاده دلالان برای بالا بردن اجاره‌ها شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها علاوه بر افزایش قیمت اجاره‌ها بزرگترین مشکل مستاجران نقشه‌های ناقص خانه‌های نوساز است. نقشه‌های غیرکارشناسی شده‌ای که باعث می‌شود واحدهای با متراژ‌های بزرگ، بسیار کوچک به نظر برسند و این موضوع باعث ایجاد مشکلات بسیاری برای مستاجران شده است.

از سوی دیگر یکی از گزینه‌های مهم برای مستاجران و خریداران خانه، خوش نقشه بودن یک واحد است بنابراین مالکان و دلالان از این گزینه مهم استفاده کرده و قیمت خانه‌ها را بالا می‌برند.

خوش نقشه، نور گیر، دارای آسانسور و .... بودن یک واحد از جمله تبلیغاتی است که بسیاری از بساز بفروش‌ها برای خانه‌های  خود انجام می‌دهند و این تبلیغات خانه باعث گران‌تر شدن واحدها می‌شود.

براساس این گزارش؛ به گفته بسیاری از مستاجران واحدهای نوسازی که این روزها برای اجاره گذاشته می‌شود بسیاری بد نقشه و غیرکارشناسی شده است به طوری که واحد 80 متری را یک خوابه ساخته و این در حالی است که این واحد دارای آشپزخانه و اتاق خواب بسیار کوچک است در حالی که شاهد هستیم با برخی نقشه‌ها یک واحد 52 متری دو خوابه ساخته شده است.

براساس این گزارش؛ این مستاجر در ادامه افزود: متاسفانه در حال حاضر بسیاری از خانه‌های نوساز دارای نور کمی هستند به طوری که اکثر پذیرایی این واحدها بدون پنجره است .

بنابراین گزارش؛ متاسفانه وضعیت مهندسان ساختمان در کشور بسیار بد شده و این در حالی است که بسیاری از کاردان‌ها در کشور بیکار هستند ولی متاسفانه سازمان نظام مهندسی هیچ اجازه‌ای برای فعالیت آنها نمی‌دهد.

در خصوص وضعیت مهندسان اکبر ترکان رییس سازمان نظام مهندسی کشور در جلسه‌ای اعلام کرد : ۳۳۰ هزار مهندس در کشور داریم که این تعداد بسیار بیشتر از نیاز است.

 وی با اشاره به اینکه در حوزه تکنیسین‌ها و کاردان‌ها، با کمبود نیرو مواجهیم، بیان کرد: شاید مدیرانی که موجب فرار کاردان‌ها شدند، نمی‌دانستند عواقب آن در صنعت ساختمان‌سازی چه می‌شود و هم‌اکنون می‌بینید که نیروهای مجرب در صنعت ساختمان حضور ندارند.

موذن رئیس سازمان نظام کاردانی نیز با اشاره به اینکه کدام مسئول می‌تواند بگوید ساختمان‌های ما بادوام ساخته می‌شود، اظهار داشت: در چند سال گذشته نظام مهندسی ساختمان برای مقاوم‌سازی، استحکام‌سازی و ایمن‌سازی ساختمان چه کرده است؟

رئیس سازمان نظام کاردانی ساختمان  تصریح کرد: در صنعتی‌سازی مسکن مهر هم تصور این بود که فقط بخشی از ساخت و ساز در کارگاه انجام دهند و به بقیه موارد توجهی نداشتند، در حالی که می‌بینیم امروزه صنعتی‌سازی در ساخت و ساز کشور جایگاهی ندارد.

وی با بیان اینکه از سازمان نظام‌ مهندسی خواهش می‌کنیم تا از این نگاه دست بردارد، گفت: روش‌های ساختمان‌سازی در کشور ما باید اصلاح شود، زیرا بیش از ۸۰ درصد کشور زلزله‌خیز است و ما ساختمان‌های کم‌دوام را بر روی گسل‌‌های زلزله می‌سازیم.

موذن با اشاره به اینکه حضور متخصصان و کاردان‌های تجربی در صنعت ساختمان می‌تواند به کیفیت ساختمان‌ها کمک کند، بیان کرد: نمی‌توانیم مهندس‌محور ساختمان بسازیم و از دولت می‌خواهیم تا با سازمان‌های دیگر مماشات نداشته باشد.

وی همچنین با اعلام اینکه تاکنون به صورت رسمی هیچ نیرویی برای ساختمان‌سازی از سازمان نظام کاردانی گرفته نشده است، گفت: در استان تهران هیچ آماری مبنی بر اشتغال کاردان‌ها نداریم.

در ادامه این گزارش،  متاسفانه علاوه بر بد نقشه بودن ساختمان‌ها کیفیت ساختمان‌ها نیز بسیار پایین است به طوری که کیفیت پایین ساختمان‌ها چند درصد پایین تر از استانداردهای جهانی است.

براین اساس؛ با وجود اطلاع متولیان صنعت ساختمان و وعده و وعیدهای امیدوارکننده همچنان اوضاع تغییر نکرده و فرصت‌طلب‌ها را در بهترین وضعیت قرار داده است .

براساس این گزارش مصالح غیراستاندارد با کیفیت پایین، نظارت صوری و غیرمسئولانه، اجرای غیر صحیح... مجموعه‌ای از عواملی هستند که می‌توانند زنجیره یک ساختمان غیراستاندارد را کامل کنند

موذن در ادامه افزود: سازمان نظام مهندسی اعلام آمادگی برای همکاری می کند ولی متاسفانه عدم همکاری نهاد وسازمان های ذیرربط از جمله شورای شهر ،شهرداری ها و مردم باعث ساخت وساز غیر فنی می شود.

نکته قابل تامل این است که مالکان پروژه های ساختمانی ریشه بخش اعظم ناهنجاری‌های صنعت ساختمان مشاوران املاک می دانند، در این خصوص یکی از مالکان و سازندگان ساختمان در مورد کیفیت مصالح ساختمانی در بازار گفت: کیفیت پایین برخی از مصالح صنعت ساختمان فاجعه است.

حال با این وجود باید ببنیم که نظام مهندسی ساختمان  که متولی اصلی آموزش  نقشه کش ساختمان‌ها و نیز مهندس ناظر است چه برنامه‌ای برای بهبود وضعیت نقشه ساختمان‌ها ونیز کیفیت آنها دارد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۳۳ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
حرف از ساخت و ساز نزنید هیس س س س س س س
زابلی
۱۱:۵۲ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
با سلام خدمت دوستان
من مهندس تاسیسات ساختمانم هستم که پروانه اشتغال به کار هم دارم ولیکن به مدت 3 سال هستش که من هنوز نه طراحی و نه نظارت و نه پایان کار تاسیسات هیچ ساختمانی را امضا نکردم . . . به این دلیل که افراد سود جویی هستن که خارج از عرف با نصف قیمت حتی یک سوم تعرفه مهندسی در جامعه فعالیت میکنند . . . حتی افرادی هستند که هم برق و هم تاسیسات را اجام میدهند . . . خوب کارفرما ها هم دنبال افراد ارزان قیمت هستن . . . آخر کار هم نتیجه خوبی نمیگیرن
ناشناس
۱۰:۱۶ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
ممنون
مصطفی
۰۹:۴۵ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
هر چند گاهی خبری در ارتباط با مسکن میدهید
آیا تا بحال توی این ده پانزده سال ا خیر خبر ی درست حسابی از این مسکن شنیده شده
تمام مشکلات فقط فقط شهرداری است با سیاست غلطش
وفقط شما و روز نامه با افتتاح یه اتوبان وتونل کلی تقدیر وقدر دانی میکنید
برای ارزان شدن مسکن تنها یک راه است
ان هم شهرداری پول تراکم نگیرد
و مخارج خود را مدیریت کند به ارگانی حساب پس بده نه شورای شهر که از خودشان است
مخارج شهر را از عوارض ساختمان بگیرد تا افرادی از شهرستانها مسکن را برای سرمایه گذاری انتخاب نکنند و اجاره سنگین بدن
با افزایش حقیقی عوارض اصلان بنا برای سرمایه گذاری نمی صرفه .
علی از کرج
۰۹:۲۶ ۳۱ مرداد ۱۳۹۴
به نظر بنده روند ساخت وساز در ایران چه در زمینه ساختمان های مسکونی و چه در زمینه ی عمران و مبلمان شهری بسیار فاجعه بار است،به طوری که چهره ای نا ایمن و بسیار زشت از شهر ها و روستاهای ما نمایان می سازد.اگر منصفانه قضاوت کنیم بیشتر ساختمان های قدیمی و جدید و همچنین خیابان ها و معابر شهری و روستا یی ما باید تخریب و از نو و به شیوه ی اصولی و با مصالح استاندارد و با مهندسی پیشرو ساخته شود.با ابراز تاسف و ناراحتی از متولیان این بخش.