سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

كمپين تحریم لبنيات/ اعتراضات تلگرامی به گرانی لبنیات

مردم و برخی مسئولین با یکدیگر همدل و هم صدا شده‌اند تا شاید زورشان بچربد و بتوانند قیمت لبنیات را پایین بیاورند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، داستان‌های هزار و یک شب لبنیات را همه می‌شنود و ظاهرا به خوابی سنگین فرو رفته‌اند و شاید بنا به مصلحت‌هایی نمی‌خواهند از خواب بیدار شوند و این افراد مصداق ضرب المثل خواب و خواب‌زده هستند.

حکایت شیر مثنوی هفتادمن است که فصل اول داستانش را گرانی ننوشت، همین مرداد سال 93 بود که وزیر بهداشت با صراحت اعلام کرد، در صنایع لبنی از روغن پالم استفاده می‌شود و این پرده‌برداری از يك تخلف بود که جرقه اعتراض را زد، در آن روزها همه رسانه‌ها پر بود از مطالبی درباره مضرات روغن پالم، کارشناسان میگفتند گرفتگی عروق را سبب میشود و بيماریهای قلبی را افزايش میدهد. آمارهای گمرك نيز نشان میداد ميزان واردات روغن پالم به‌شدت افزايش يافته است.

حالا که روند استفاده از روغن پالم به دست فراموشی سپرده شده و مردمان ما در جامعه‌اي زندگی می‌کنند که كمتر از سرانه استاندارد جهاني شير مصرف می‌شود، ناچارا باز هم تن به كاهش مصرف داده و از ترس پالم و گرانی ترجيح میدهند به پوكی استخوان پناه ببرند. 

این روزها در شبکه های مجازی از جمله تلگرام تحريم شير دهان به دهان می‌چرخد، ظاهرا مردم ابتکار عمل را در دست گرفته‌اند و از رفتارهای چندگانه وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت و کارخانه‌های تولید لبنیات به ستوه آمده‌اند و با استفاده از تکنولوژی‌های روز، شیر و سایر لبنیات را تحریم کرده‌اند.

در یکی از این پیام‌ها آمده است؛ از آنجا که هیچ ارگانی در خصوص استفاده از روغن پالم در لبنیات پاسخگو نیست و همچنین بدون هیچ توجیه منطقی قیمت لبنیات افزایش یافته، روزهای پایانی مرداد ماه لبنیات نخرید تا روی دستشان بماند و دولت و وزارتخانه‌ها متوجه شوند که به جای گران کردن لبنیات به راه‌حل‌هایی همچون تخصیص یارانه به لبنیات فکر کنند.

بر اساس این گزارش؛ این در حالی است که اکثر کارشناسان این حوزه نیز با نظر مردم موافق هستند، رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی ایران در خصوص افزایش قیمت می‌گوید: شرایط بازار و قدرت خرید مردم به گونه‌ای نیست که قیمت این کالاهای افزایش پیدا کند، در تیرماه سال 93 طبق اعلام بانک مرکزی به کارخانه‌ها و شرکت‌های تولید لبنیات اجازه داده شد که قیمت این کالاها را حداکثر 15 درصد افزایش دهند و ما در آن موقع شاهد افزایش 14 درصدی قیمت‌ها بودیم و از سال گذشته تاکنون ثبات نسبی قیمت کالاهای اشاره شده در بازار حاکم است. 

باکری با بیان اینکه بعد از تفاهم‌نامه ایران و گروه 1+5 این انتظار در بین مردم ایجاد شده است که اگر قیمت کالاها کاهش پیدا نمی‌کند قیمت فعلی ثابت بماند و افزایشی نداشته باشیم بر اهمیت حمایت دولت از تولیدکنندگان فعال در این عرصه تأکید کرد.

محمدرضا اسماعیلی مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی فرآورده‌های لبنی کشور نیز  در گفتگو باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: دولت باید صنعت لبنیات را مورد حمایت قرار دهد زیرا با رونق بازار و استقبال مصرف‌کنندگان قطعا کارخانه‌های لبنی شیر خام را به نرخ مصوب خریداری می‌کنند، و دولت با پرداخت مشوق‌های صادراتی و یارانه به صنایع لبنی می‌تواند سرانه مصرف را افزایش دهد زیرا دهک پایین جامعه توان خرید محصولات لبنی به قیمت بالا را ندارند که در نهایت افزایش قیمت محصولات لبنی منجر به رکود اقتصادی و عدم استقبال بازار از تولیدکننده خواهد شد.

سعید سلطانی سروستانی مدیرعامل اتحادیه دامدران نیز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص اثرات افزایش قیمت لبنیات تصریح کرد: بنده به عنوان یک کارشناس مخالف این افزایش قیمت هستم و معتقدم که لبنیات باید با یک قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد، چرا که به نظر من لبنیات تنها یک ماده غذایی نیست بلکه به عنوان یک منبع دارویی نیز به شمار می‌رود.

وی همچنین اظهار داشت: در کشورهای پیشرفته که سرانه مصرف لبنیات بالاست، سرانه مصرف دارو کمتر است و با توجه به نقش لبنیات در رشد جسمی و فکری کودکان و جلوگیری از عوارضی همچون پوکی استخوان که در میانسالی مردم در اثر کمبود مصرف لبنیات دچار آن می شوند، بالا بردن این سرانه در کشور به شدت احساس می‌شود.

سلطانی افزود: دولت حتی باید شرایطی را فراهم کند تا سرانه مصرف لبنیات در کشور بالا رود، بنده معتقدم دولت هر کاری برای صنایع لبنی انجام دهد هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است حتی اگر لبنیات را به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دهد زیرا همواره گفته شده است که پیشگیری بهتر از درمان است.

بر این اساس، امید می‌رود با اعتراضاتی که به صورت خودجوش در حال شکل‌گیری است، موجب بیداری برخی مسئولین مربوطه از خواب غفلت شده و موجبات کاهش قیمت لبنیات و بالا بردن سرانه مصرف لبنیات در کشور شود.

گزارش از حمیده آقاجانی

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
رزمنده دوران دفاع مقدس
۰۸:۴۷ ۱۷ شهريور ۱۳۹۴
با سلام آقا چرا هرروز که ازخواب بیدار می شویم میبینیم که قیمت فراورده های لبنی گرانتر از روز قبل شده چرا این مدیران مملکتی این جوری مملکت را اداره می کنند از آن طرف بودجه وزارت بهداشت را افزایش می دهند وبه اصطلاح می خواهند همه مردم بیمه باشند آخ بنده خدا وقتی که قیمت مواد غذایی در ایران 50 برابر بیشتر از سایر کشورهای جهان است . این چه مدیریتی است شما می خواهی اقتصاد کشور رونق دهید ولی ازطرف دیگه دارید با این گرانی مواد غذایی مردم را به علت حذف بعضی ازموادغذایی از سر سفره مانند لبنیات وغیره به سوی انواع بیمارها که در آینده ظاهر خواهند شد سوق می دهید. به فکر مردم باشید پیشگیری بهتر از درمان است.
ناشناس
۰۰:۰۸ ۳۰ مرداد ۱۳۹۴
یادش بخیر صف شیر نایلونی یارانه ای
ناشناس
۱۸:۴۲ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
لبنیات خوب است .نه لبنیاتی که واقعیت در ترکیبات درج شده روی ان نباشد.به جای نوشتن شیر تازه ی گاو بنویسند..چند درصد پالم .جند درصد شیرخشک وووو همه را راست حسینی بنویسند.دروغ را از مندرجات روی بسته های مواد غذایی بردارند.
منوچهر
۱۶:۲۶ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
لبنیات خوب است
خزان
۱۷:۴۱ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
بلی ، درست می فرمایید واقعا لبنیات خوب است اما نه به هرقیمتی !!!
صادق
۱۲:۲۲ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
سلام باید سرانه مصرف شیر بالا رود واین کار محقق نمیشود مگراینکه 1-فرهنگ سازی درجهت بیشتر مصرف کردن شیر 2-قیمت شیر رابطور قابل ملاحظه ای پایین بیاورند(با اختصاص یارانه به کارخانجات) تامردم بدلیل ارزانی شیر مجبور به مصرف شیر شوند.در این صورت هم بیماری های ناشی از کمبود شیر پایین میایید وسطح سلامت مردم نیز بالا میرود وهم کارخانجات شیر ومخصوصا دامداران عزیز از این اوضاع بد نجات پیدامیکنند.در ضمن یارانه شیر دامداران را به موقع وکامل پرداخت نمایند.
ناشناس
۱۱:۵۶ ۲۷ مرداد ۱۳۹۴
ایده افزایش قیمت با مالیات بر نوشابه های گازدار،سیگار، چیپس و پفک و ... و تخصیص مبلغی از آنها برای کاهش قیمت لبنیات ایده خوبی می تواند باشد.