مصطفوی با اشاره به سخت کوشی کشاورزان یزدی و استفاده آنان از روشهای سنتی برای صرفه جویی در مصرف آب با بهرهگیری از دانش بومی، گفت: اصلاح روشهای آبیاری و جایگزینی روشهای نوین آبیاری به جای روش معمول و سنتی غرقابی، راندمان آبیاری اراندمان به 75 تا 90 درصد افزایش مییابد.
این مقام مسئول با اشاره به شدت تبخیر آب بالا در استان یزد، یکی از اقدامات جهادکشاورزی در این رابطه را انتقال کشاورزی از فضای باز به سمت فضاهای کنترل شده و بسته یعنی گلخانهها ذکر کرد و گفت: این روش کارآیی و راندمان مصرف آب را افزایش میدهد و درآمدزایی خوبی برای کشاورزان استان به دنبال خواهد داشت.
مصطفوی،راندمان کشت گلخانهای را بیش از 10 برابر کشتهای سنتی، بیان و تصریح کرد: اگر در گلخانه به ازای هر مترمربع حدود 40 کیلوگرم خیار سبز تولید میشود، این میزان در همین مقدار زمین در فضای باز، بیش از دو تا سه کیلوگرم نخواهد بود. در حال حاضر حدود 1100 هکتار از کشتهای استان به صورت گلخانهای است که بیشترین تراکم آن در شهرستان یزد قرار دارد.
مصطفوی ادامه داد: با توجه به وجود بالغ بر 85 هزار بهرهبردار بخش کشاورزی در استان، تعطیلی این بخش و بیکاری این جمعیت، هزینههای زیادی را بر دولت برای ایجاد اشتغالزایی جدید برای این افراد تحمیل میکند. علاوه بر این، استان یزد با توجه به ظرفیتهای بالای بخش کشاورزی در حوزههایی مانند تولید پسته و محصولات گلخانهای، ارزآوری خوبی را برای کشور و استان به همراه دارد.
انتهای پیام/پ