سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کریس بک مایر: پس از توافق نیز آمریکا می تواند تحریم غیرهسته ای جدید اعمال کند

مشاور جان کری گفت: پس از توافق وین نیز آمریکا می تواند تحریمهای غیرهسته ای جدید علیه ایران اعمال کند.

به گزارش  گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، کریس بک مایر، معاون هماهنگ کننده سیاست تحریمها در وزارت امورخارجه آمریکا و مشاور جان کری وزیر، امورخارجه آمریکا در نشستی در مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی آمریکا درباره توافق وین گفت: "روسیه و آمریکا در برخی از حوزه ها اختلاف نظر دارند اما توانسته اند درباره توافق هسته ای ایران به اتفاق نظر برسند که نتیجه آن رسیدن به نتیجه ای موفقیت آمیز بوده است. می توان از این فضا برای حرکت در مسیر مسائل و چالشهای مطرح نیز استفاده کرد."

وی در ادامه گفت: توافقی که به آن دست پیدا کردیم بسیار پیچیده تر از توافقهایی است که دولت آمریکا تاکنون به آن دست یافته است. نگرانی کشورهای حوزه خلیج فارس این نیست که با توافق هسته ای، قدرت اقتصادی ایران بیشتر می شود. تحریمها به اقتصاد ایران ضربه زیادی رسانده است و حفره های زیادی وجود دارد که باید پر شود. ایران نمی تواند در آینده نزدیک به مرکز اقتصادی منطقه تبدیل شود. دغدغه اصلی ما در حال حاضر این است که ایران گامهایی بردارد که به نگرانی های ما در حوزه منع اشاعه هسته ای مربوط است.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره نوع تحریمهایی که برداشته می شود، گفت: "ما در طول مذاکرات همواره به طرف ایرانی می گفتیم که فقط درباره یک نوع از تحریمها صحبت می کنیم یعنی تحریمهایی که در چند سال اخیر اعمال شده و به مسئله هسته ای ایران مربوط است. این مسئله را طرف ایرانی نیز کاملا درک کرده است. این سخن به معنای آن است که با توافق هسته ای همه تحریمهای ما علیه ایران برداشته نخواهد شد. تحریم هایی وجود دارد که به علت حمایت ایران از تروریسم اعمال شده است. این تحریمها به قوت خود باقی خواهند ماند. تحریمهای مربوط به نقض حقوق بشر در ایران نیز همچنان باقی خواهند ماند. تحریمهایی وجود دارد که به حمایت ایران از رژیم بشار اسد، رئیس جمهور سوریه مربوط است و این تحریمها نیز باقی خواهند ماند. بنابراین می بینیم که بسیاری از این تحریمها همچنان باقی خواهند ماند. 
وی در ادامه گفت: یکی از تحریمهای اصلی که باقی خواهد ماند علیه اشخاص و نهادهایی است که وزارت خزانه داری آمریکا آنها را به علت حمایت از تروریسم در فهرست تحریم هایش قرار داده است. این تحریمها یکی از اقدامات اصلی ما برای مختل کردن شبکه تروریستی ایران در سراسر جهان بوده است. این تحریمها باقی خواهند ماند. مقامات و شخصیتهای ایرانی که نام آنها به علت حمایت از حزب الله، حماس و دیگر سازمانهای تروریستی در فهرست تحریمها قرار دارند، همچنان در این فهرست باقی خواهند ماند. بانکهای ایرانی نیز که به همین علت در فهرست تحریمها قرار دارند همچنان تحریم خواهند بود. بانک صادرات که به تامین مالی حزب الله مشغول بوده است، همچنان در فهرست تحریمها خواهد بود. براساس قانون تحریمهای جامع ایران که در سال 2008 (1386) تصویب شد، اگر بانکهای خارجی با این افراد و نهادهای تحریم شده ایران تعامل مالی داشته باشند و به انتقال پول از ایران به لبنان یا مکانهای دیگر مرتبط با این فعالیتها کمک کنند، دسترسی این بانکها به شبکه مالی آمریکا قطع می شود حتی اگر پول مذکور به بانکی در لندن منتقل شده باشد. این نوع تحریمها به قوت خود باقی خواهند ماند و طرف ایرانی کاملا این نکته را درک می کند. ما می توانیم پس از توافق هسته ای نیز به اعمال این تحریمها ادامه بدهیم. ما در روند مذکرات نیز به صراحت اعلام کردیم که قصد داریم این تحریمها را ادامه بدهیم و اگر بانک جدیدی در ایران بخواهد به تامین مالی حزب الله مبادرت کند، حتی اگر براساس توافق وین از فهرست تحریمها خارج شده باشد، به علت حمایت مالی مذکور مشمول تحریمها خواهد شد. گفته می شود اگر تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال شود، این کشور از توافق هسته ای خارج خواهد شد. اما باید توجه داشت که این تحریمها از نوعی متفاوت است. ایران می تواند هر استدلالی که برای خروج از توافق هسته ای بخواهد مطرح کند اما واقعیت این است که در توافق وین، هیچ التزامی برای خودداری ما از اعمال تحریمهای جدید در این حوزه ها وجود ندارد و طرف ایرانی کاملا این مسئله را درک کرده است. بنابراین تحریمهای ما و اقدامات دیگر ما برای جلوگیری از حمایت ایران از تروریسم همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.
وی در پاسخ به سوالی درباره ابعاد جدید توافق وین گفت: " یکی از نکات جالب توجه درباره توافق وین این است که دستیابی ایران به فناوری های هسته ای حساس ممنوع شده است. ما سازوکاری بوجود آورده ایم که اگر ایران بخواهد به فناوری های هسته ای حساس دست پیدا کند، باید موافقت کمیسیون مشترکی را به دست بیاورد که اعضای آن همه کشورهای حاضر برای رسیدن به توافق هسته ای وین بوده است. موافقت در این زمینه باید براساس اجماع باشد. با این اوصاف، آمریکا درباره دستیابی ایران به مواد یا فناوری های هسته ای حساس، حق وتوی یکجانبه دارد. اگر ایران در این مسیر حرکت نکند، نقض برنامه جامع اقدام مشترک خواهد بود و در این صورت ما می توانیم به اقداماتی ازقبیل اعمال سریع تحریمها و امثال آن مبادرت کنیم."
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.