سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ایران سومین تولیدکننده غلاف‌های انقباضی در جهان شد

عضو انجمن سازندگان تجهیرات صنعت نفت گفت: ایران نخستین کشور اسلامی منطقه خاورمیانه که به دانش تولیدکننده غلاف‌های انقباضی دست یافته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، ناصر درویشی عضو انجمن سازندگان تجهیرات صنعت نفت در حاشیه افتتاحیه بزرگترین خط تولیدی پوشش‌های لوله‌های انقباضی در جمع خبرنگاران با اشاره به خودکفایی ایران در طراحی و ساخت انواع عایق‌های گرم و سرد ضدخوردگی در صنایع نفت و گاز گفت: برای نخستین بار دانش فنی طراحی تمام ایرانی این محصول پرکاربرد در داخل کشور عرضه می‌شود.

وی تصریح کرد: خط تولید محصول استراتژیک غلاف‌های حرارتی- انقباضی در صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، نیروگاه‌ها و انرژی هسته‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد که ایران برای نخستین بار در خاورمیانه توانسته است این خط تولید را در کشور راه‌اندازی کند.

درویشی تصریح کرد: سه سال پیش این شرکت در تولید لوله‌های نوار سبز فعالیت داشته و اکنون به سمت تولید پوشش‌های انقباضی پرتودهی و شیمیایی حرکت کرده است.

مدیرعامل شرکت نیاشیمی تأکید کرد: در گذشته این محصول در کشورهای آمریکا و کانادا تولید می‌شد که ایران به عنوان سومین کشور تولیدکننده به جمع آنها اضافه شد.

درویشی با تأکید بر اینکه طراحی و تولید این کالای استراتژیک مطابق با روش‌های استاندارد جهانی است افزود: این خط تولید با طراحی و دانش فنی 100 درصد ایرانی در کشور تولید می‌شود.

وی تأکید کرد: با توحه به اینکه برخی از شرکت‌های نفتی به سمت پوشش‌های جدیدی حرکت می‌کنند اگر شرکت‌های نفت و گاز از ما حمایت اساسی را داشته باشند سالانه 50 میلیون دلار ارز، از ورود این کالای استراتژیک به کشور جلوگیری می‌شود .

درویشی هزینه تمام شده این محصول جدید را در مقایسه با نمونه‌های چینی 10 درصد ارزان‌تر و در مقایسه با نمونه‌های آمریکایی و اروپایی 30 درصد ارزان‌تر عنوان کرد و گفت: با وجود این کیفیت محصولات تولیدی به مراتب بالاتر از حتی نمونه‌های مشابه اروپایی و آمریکایی است. 


عضو انجمن سازندگان تجهیرات صنعت نفت افزود: اگر از تولید این کالا در کشور حمایت‌های اساسی صورت گیرد سالانه 100 میلیون دلار از ورود کالا به داخل جلوگیری می‌شود.

وی ادامه داد: هم اکنون محصول تولیدی به  کشورهای عراق، ترکمنستان، ترکیه، ارمنستان، بنگلادش، کویت و عمان صادر می‌شود. پیش‌بینی ‌می‌شود محصول جدید هم به بازارهای جهانی و منطقه ای صادر شود.

وی با تأکید بر اینکه در تولید این محصول جدید به عنوان غلاف‌های حرارتی- انقباضی مقاومت و خواص فیزیکی محصول به شدت ارتقا یافته است تصریح کرد: علاوه بر این که تاکنون همکاری‌های مشترکی با شرکت گازپروم روسیه، ترکمنستان و شرکت ملی گاز ایران به عنوان سه شرکت بزرگ گازی جهان انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: محدودیتی در خط تولید و تکنولوژی این محصول جدید نداریم به طوری که علاوه بر تأمین نیاز داخلی، نیاز خارج را نیز برآورده می‌کنیم.

درویشی یادآور شد: در این شرکت 250 نفر از نیروهای متخصص فعالیت می‌کنند.

علمایی معاون شرکت خطوط لوله و مخابرات نفتی ایران گفت: با توجه به اینکه این شرکت نخستین شرکتی است که توانسته محصول استراتژیک را در کشور تولید و از واردات بی‌نیاز کند بنابراین وزارت نفت خود را متعهد می‌داند که از واردات کالاهای مشابه به داخل جلوگیری نماید.

همچنین شیرمردی مسئول مجتمع پژوهش صنعتی نفت در این نشست گفت:‌ متأسفانه در کشور ما بیشتر روی مسائل سیاسی هسته‌ای و چرخه سوخت تبلیغ می‌شود و این یک نوع احجاف در حق صنعت هسته‌ای کشور است که می‌توان کاربرد بیشتری را برای مردم داشته باشد.

وی تصریح کرد: هم اکنون صنعت هسته‌ای در نفت کاربرد بیشتری دارد به طوری که انرژی هسته‌ای با استفاده از پرتو در آب و کاهش بار میکروب پسآب‌های آب کاربرد دارد.

وی همچنین تصریح کرد: برای افزایش مقاومت در برابر خوردگی و فشار نیز انرژی هسته‌ای کاربرد اساسی دارد که بیشتر توسط فرآیند شیمیایی انجام می‌شود همچنین در نشت‌یابی لوله‌های نفتی و سرعت انتقال سیالات کاربرد ویژه‌ای دارد.

شیرمردی ادامه داد: سازمان انرژی اتمی در حوزه صنعت نفت، پتانسیل بیشتر دارد اما برای مردم به خوبی تبیین نشده است به طوری که سالانه 200 تا 300 میلیارد تومان ارز برای صادرات انار داریم اگر در کشور با استفاده از دانش هسته‌ای که بیماری کرم گلوگاه انار را با عقیم‌سازی از بین می‌بریم صرفه‌جویی عظیمی را برای کشور به دنبال خواهد داشت چرا که حدود 40 درصد محصول کشاورزی به واسطه همین کرم از بین می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه پرتوی الکترونیکی، هیدورژ‌ن‌های زخم سالانه 4 تا 5 میلیارد تومان از چین و امارات واردات داریم در حالی که اگر بتوانیم از انرژی هسته‌ای به خوبی استفاده کنیم می‌توانیم از واردات بسیاری از کالاهای خارجی به کشور جلوگیری نماییم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.