سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد/

ترم که تموم شد بریم قهوه خونه و دور دور

دلم لک زده است برای تمام آن دلخوشی های نداشته قدیمی که سکندری خورده اند در دنیای مدرن رنگارنگی که فقط چشم را می زند.


این جملات برایتان آشنا نیست؟
آن زمان که آن قدر امکانات نبود. تفریحات ما در تعطیلات یا هفت سنگ بود یا الک دولک، نه گوشی موبایلی بود نه اینترنتی، چشم وگوشمان هم بسته بود اما حالا چی؟ برخی جوان ها یا به دنبال قِر و فِرشان هستند یا بیکار و بی عار می گردند.
حتماً گوشمان بارها این جملات را از قدیمی تر ها شنیده است. 

*جوانان قدیم لبشان خندان بود و دلشان گرم

به راستی چرا روزگار جوان قدیم با روزگار جوان جدید متفاوت شده است؟ امروز امکانات ما بیشتر است اما دل آن ها خوش تر بود ...

آن ها از زندگی لذت می بردند، با نان و پنیر و گوجه و خیار یا آب دوغ خیار با گردو و کشمش زیاد دلشان خوش می شد ولی برخی از ما جوانان حتی نمی دانیم چه چیزی خوشحالمان می کند؟ یا فقط خوشیم که می گذرد.

نسل جدید است دیگر! 

بی سواد و با سوادش چندان فرقی ندارد. همه دغدغه هایمان از گذشته، گذشته و متفاوت تر از آن، چیزی که بد است را دوست داریم.



*خودمانیم، دانشجو و غیر دانشجو ندارد

به راستی، همه جوانان به این گونه اند؟! یا بین تفریحات تابستانی جوانان دانشجو و سایرین هم می شود تفاوتی قائل شد ؟!

دانشجویان هم دوست دارند وقتی به طبیعت می روند، قلیان جلوتر از خودشان برود؟
یا در تکاپویند تا در تعطیلات تابستان، زودتر گواهینامه رانندگی خود را بگیرند تا از صف دوردوربازان جا نمانند.

 و یا شاید هم در اوقات فراغت تابستانی ساعت های زیادی را صرف شکل و شمایلی برخواسته از ذهن خلاقشان می کنند تا در سطح شهر به قول خودشان هنری تر ظاهر شوند.

یا زندگی جغدگونه دارند! شب بیدارند و تا لنگ ظهر می خوابند که تمام و کمال در گرمای تابستان زیر باد خنک کولر لذت ببرند.

البته دانشجویانی هم هستند که در تابستان خود را آماده کنکور در مقاطع بالاتر می کنند یا به دنبال شغلی هستند تا هزینه ترم مهر ماه خود را فراهم کنند و حتی بسیاری از آنان نیز درس و شغل را به موازات هم ادامه می دهند و شاید هم عده ای سالیان سال را با گوشی شارژ میخی می گذرانند و کمتر به دنیای مجازی سفر می کنند و در آخر مجبور می شوند، ناخواسته ساده زیستی را رها کنند و برای ارتقای کارشان به جرگه سایرین بپیوندند.

 خلاصه آن که جوان دانشجو، از هر سبک و سیاقی که بخواهید در خزانه مان موجود است؛ کافی است با کلیک بر سبکشان به اختصار از زندگیشان سر در بیاورید.
پس همگام شویم تا سری به تعطیلات تابستانی دانشجویان بزنیم.

*دانشجویان در تابستان چه کار می کنند؟

برخی دانشجویان بی هدف فقط روزگار می گذرانند و برایشان اصلاً مهم نیست که در دنیای اطرافشان چه  می گذرد.
بهروز 23 ساله، دانشجوی کارشناسی رشته فیزیک یکی از آن هاست، او می گوید: تعطیلات تابستان من چون همیشه تکراری است. کار خاصی انجام نمی دهم تا ظهر خوابم و عصرها را تا پاسی از شب با دوستانم وقت می گذرانم.

برخی دیگر از دانشجویان چون علی 20 ساله، دانشجوی کاردانی زبان انگلیسی، از کوچکترین موقعیت برای ارتقای خود استفاده می کنند و دائماً در حال دیدن فیلم های خارجی برای تقویت زبانشان هستند و در تابستان به خاطر زمان بیشتر تعداد فیلم هایشان هم بیشتر می شود تا جایی که سه ماه تابستان به مقطع کارشناسی نایل می شوند.

 میلاد 21 ساله، دانشجوی مهندسی صنایع که همیشه در جمع دوستانش دیده می شود، به خاطر نبود اشتغال مناسب می گوید: من آخر هفته ها را با دوستانم قلیان می کشم و تا گرفتن مدرک روال زندگیم به این گونه است تا ببینیم چه پیش می آید. آقا میلاد ! امیدواریم بعد از اتمام تحصیل حداقل شما یکی سر کار بروی تا سر کار گذاشته نشوی.

فرزین 28 ساله، دانشجوی کامپیوتر - شبکه نیز معتقد است: تعطیلات تابستان برای بچه پولدارهاست نه برای من که هم کار می کنم و هم درس می خوانم. امثال فرزین معمولاً قدر سختی هایی که کشیده اند را می دانند و در آینده ای نزدیک خوش می درخشند.

از فرزین که بگذریم، پوریا 20 ساله، دانشجوی معماری، عشق دور دور است و تلاش می کند در تابستان هر جور شده گواهینامه رانندگیش را بگیرد تا برای شروع ترم جدید شانس گرفتن ماشین از پدرش را به دست آورد.

و اما سحر 25 ساله، دانشجوی حسابداری، به خاطر محدودیت در دانشگاه و شرایط ویژه آن، در تابستان بیشتر وقت خود را در آرایشگاه ها می گذراند که به آنچه دلخواهش است برسد. 

برخی دیگر از دانشجویان ایران گرد نیز چون الناز 26 ساله، دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق قضایی نیز با فراغ خاطر و جیب پر پول از این شهر به آن شهر می شوند. حداقل به این گروه از دوستان اندوخته ای از اقلیم ها، سبک های زندگی ها و آشنایی با صنایع دستی گوناگون اضافه می شود.

و قشر تحصیلکرده پر توان، این گروه از دوستان اسفناج نخورده، هم کار می کنند و هم درس می خوانند. میترا20 ساله، دانشجوی ارتباطات یکی از آن هاست. حداقل میترا در تابستان کمتر خسته می شود.

فاطمه دانشجوی کارشناسی روانشناسی نیز ترم پیش را مرخصی گرفته تا با تعطیلات تابستان، خود را برای کنکور کارشناسی ارشد آماده کند. فاطمه خانم خدا قوت!

و امان از مریم و مریم ها که دلشان قرص است به پارتی که هر کسی ندارد، او 22 ساله دانشجوی کامپیوتر - نرم افزار است و ترجیح می دهد در خانه بماند. موزیک گوش کند، در اینترنت بچرخد و با دل سیر هم بخوابد. مریم جان ترم بعد را غیر حضوری بردار.

*چرا برخی دانشجویان هدفی ندارند؟

آری، زندگی دانشجویانِ مشت نمونه خروار به این گونه می گذرد و خیلی از آنها در حالتی از تعلیق و ابهام دست و پا می زنند و بیشترشان فقط زمان حال را نشانه می گیرند و آینده ای را برای خود متصور نیستند و متأسفانه پس از فارغ التحصیلی مدرکشان را میخکوب دیوار کرده و آن را آذین می بندند و افسرده و سرخورده وقتی در آستانه ازدواج قرار می گیرند با کورسویی امید در شغل هایی مغایر با رشته تحصیلیشان فعالیت می کنند.

فروغ نیلچی زاده، استاد دانشگاه الزهرا(س)، در این باره می گوید: دانشجویان همواره باید مدیریت زمان داشته باشند فقط بحث تابستان مطرح نیست. متأسفانه برخی دانشجویان از خیلی مسائل و لذت های اصلی چون ازدواج، بودن در کنار خانواده، ارتقای تحصیلی و شغلی دور شده و به گرفتن مدرک اکتفا می کنند و تمام وقتشان را صرف دوستان و دنیای مجازی کرده که دیر یا زود این مسائل آنان را به پوچی می رسانند.

*کار به دنبال دانشجویان یا دانشجویان به دنبال کار

زمانی بود که برخی از جوانان درس خوان به علت کوچکی خانه و زیاد بودن اعضای خانواده در پشت بام ها درس می خوانند اما امروزه برخی از دانشجویان با داشتن امکانات نه تنها از آن استفاده نمی کنند بلکه تمام روزهای سالشان را چون تعطیلات تابستان سپری می کنند.

پس خانم ها، آقایان، پسران، دختران کم نیاورید کافی است مدرکی بگیرید حتی نیاز به افزودن مهارتتان هم نیست. بهترین شغل ها در انتظار شماست، آن چنان که می توانید به دوستان خود هم مساعده بدهید پس خوش و خرسند چون گذشته از تعطیلات تابستان لذت ببرید.

گزارش: نگین باقری

انتهای پیام /
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
رسول
۱۲:۱۴ ۰۲ مهر ۱۳۹۴
اگه کار بود هیچکدام از این مشکلات نبود امام علی ع میگه بهترین تفریح کاره
مجید
۱۰:۰۷ ۲۴ مرداد ۱۳۹۴
افزایش مراکز فنی و حرفه ای خیلی بهتره
ناشناس
۱۳:۰۰ ۲۱ مرداد ۱۳۹۴
کووووو کار ...
چاوش
۲۰:۳۱ ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
ای کاش رنج پایان داشت....... .

لیسانس فیزیک هسته ای دارم بامعدل 15. کار پیدا نکردم دکه کفاشی باز کردم اسم دکه رو گذاشتم کفاشی هسته ای.
مورد تمسخرملت شدم .
دیگه درس نخونید مردم ما هم انگیزه داشتیم .
اما چه فایده می ترسم عاقبت......... .
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
خدا وکیلی دانشگاه چی به ما یاد داد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۰۹:۳۹ ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
والا ما یه پارک نزدیک دانشگامون بود شده بود پاتوق بچه های دانشگاه اونجا شلوغ تر از کلاسهای درس بود ....
ناشناس
۰۷:۴۶ ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
آخخخ که چقدر قشر فهیم دانشجو زیاد شده .....
ناشناس
۲۰:۴۱ ۱۵ مرداد ۱۳۹۴
متاسفم
ناشناس
۱۸:۰۶ ۱۵ مرداد ۱۳۹۴
از بس که تو هر کوچه و خیابون یه دانشگاه زدن ..... همه شدن دانشجو