سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اهواز؛

اشعه X و سلامت پرتوکاران

تاریخ شاهد قربانیان این پرتو در سالهای نخست کار با اشعه ایکس است که همه این افراد با بیماری سرطان از دنیا رفتند و در تاریخ علم به آنان "قربانیان اشعه ایکس" میگویند.

به گزارش خبرنگار  گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان ازخوزستان؛ کرامت حافظی کارشناس رادیولوژی گفت:همانگونه که میدانیم پرتوهای یونیزان مانند اشعۀ X ، از عوامل شناخته شدۀ بسیاری از سرطان ها، پیری زودرس، آسیب های ژنتیکی و اثرات مخرب دیگر است، از این رو بنا بر قوانین جهانی حفاظت در برابر پرتوها، حداقل مواجهه با اشعۀ X برای پرتوکاران و بیماران در نظر گرفته شده است و کشورهای پیشرفته با قوانین سخت گیرانه و معاینه های دقیق بالینی، کمترین پرتودهی بالینی را برای بیماران تجویز می کنند، در عین حال این مسئله برای پرتوکاران نیز صدق می کند، به گونه ای که میزان دُز اشعۀ مجاز سالانه برای پرتوکاران، با گذشت ایام، کمتر از سالهای گذشته می گردد این دز مجاز سلانه 5 رم در سال برای پرتوکاران بوده اما هم اکنون 3 رم در سال برای پرتوکاران مجاز است که البته دانشمندان تلاش میکنند تا از دز مجاز سالانه برای پرتوکاران از این حد هم کمتر شود و این بیان کنندۀ اهمیت و تشدید حفاظت در برابر پرتوها، با پیشرفت دانش بشری است.

این پرتوکار افزود: پس از کشف اشعه ایکس با رونتگن اولین برنده جایزه نوبل ،تاریخ شاهد قربانیان این پرتو در سالهای نخست کار با اشعه ایکس است که همه این افراد با بیماری سرطان از دنیا رفتند و در تاریخ علم به آنان "قربانیان اشعه ایکس" میگویند. 

 بر این اساس در کشورهای پیشرفته، با در نظر گرفتن حقوق و درآمد کافی و شایسته، بیشترین درآمد را با کمترین پرتوگیری و کمترین ساعات کار برای پرتوکاران خود در نظر می گیرند، در ایران   هم از سال 1367 قوانین و فوق العاده کار با اشعه در ایران تعریف شد تا قانونگذار این شرایط را در ایران فراهم نماید که متأسفانه این افزایش 50 درصدی حقوق و مزایا با تفسیرهای نادرست از کلمۀ مزایا و یا درصد آن با تنگ نظری غیر علمی مواجه شد و کارایی لازم را  نداشته و ندارد. 

از سوی دیگر کشور ما از لحاظ مصرف فیلم رادیولوژی و درخواست ها رادیولوژی وسی تی اسکن در صدر کشورهای جهان است،  که علتهای متعددی از جمله ناکارآمد بودن سیستم آموزشی برای پزشکان در خواست کننده نسبت به آموزش دروس حفاظت در پرتوها  و درآمد زایی بالای این بخش ها است.

 همچنین با برون سپاری های غیر اصولی بخش های تصویربرداری بیمارستان های دولتی به بخش خصوصی آگاهانه یا غیر آگاهانه آمار گرافی ها و سی تی اسکن ها افزایش چشم گیری یافته که همه این مسایل دز دریافتی پرتو در جامعه را افزایش می یابد و خطراتی چون سرطان و بیماری های ژنتیکی و خطرات فراوان کار با اشعه و پرتوگیری جامعه ایران را افزایش میدهد.

وزارت بهداشت که حافظ سلامت جامعه است باید با نگاهی جامع و فراگیر در راستای اعتلای سلامت جامعه و حفظ سلامت ایران اسلامی از عواقب شناخته شده و ناشناختۀ پرتوگیری و برای تحول آگاهانه در سطح سلامت، اقــدام فوری و سنجیده ای در این مورد نماید.

  تخصیص 50درصد "حقوق و مزایا " فعلی قانون فوق العاده کار با اشعه به میزان کامل   برای حقوق و کلیه مزایا از بدو استخدام باعث میشود پرتوکاران از نظر معیشتی بیشتر تامین شوند و نیاز کمتری به افزایش ساعات کار خود داشته باشند.

وی افزود:هم اکنون این پنجاه درصد کامل پرداخت نمیشود و تفسیرهای گوناگونی از آن می شود و در استان های مختلف متفاوت است.

انتهای پیام/پ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۶:۰۶ ۱۲ اسفند ۱۳۹۴
واقعا چرا کسی به داد ما نمیرسه تاکی باید صبرکنیم تاکی باید این همه ظلم تحمل کنیم
مهسا
۱۴:۳۲ ۳۰ مرداد ۱۳۹۴
سلام.حق اشعه تاکنون پرداخت نشده است لطفا به مشکلات پرتوکاران رسیدگی کنید.
سارا
۱۶:۵۴ ۲۱ مرداد ۱۳۹۴
سلام
کاش مسئولین به اندازه ی سر سوزنی از خطرات اشعه ایکس که سلامت پرتوکاران ایثار گر را واقعا تهدید می کند آگاه می بودنند تا هیچ وقت شاهد این چنین طرح های پزشک سالار و بی قاعده ای نبودیم.حق پرتوکاران خیلی بیشتر از افزایش 50 درصدی و این مبالغ نا چیز است باید به آنها پول جانشان را بدهند.
در مطب ها كه نه از حق أشعه خبري هست و نه از كارانه ،حقوق رو هم كه يك سوم حقوق اداره كار ميدهند تازه در بهترين شرايطش،أيا اين انصافه؟چرا نظارت نميشه؟
محیا
۱۷:۳۴ ۲۰ مرداد ۱۳۹۴
افزایش 50 درصدی حق اشعه و اعمال به حق کارانه ی پرتوکاران جز حقوق ما است
عابدزاده
۱۶:۱۰ ۱۹ مرداد ۱۳۹۴
باسلام
همیشه هرطرحی دروزارت بهداشت تصویب میشه به نفع قشرپزشک وپرستاراست
بالاخره چه زمانی میخوادبه ماهم کمی اهمیت داده بشه
اتی
۰۰:۲۹ ۱۸ مرداد ۱۳۹۴
ما فقط خواستار اعمال قانونیم همین...خواستار حق....نه چیز دیگرررر
harzandi
۱۵:۲۸ ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
ما پرتو کاران به وضعیت فعلی معترض میباشیم. و خواهان رسیدگی به این مشکلات میباشیم.
ناشناس
۱۴:۳۶ ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
آفرین بلاخره جایی دیده شدیم
حامد
۱۱:۵۸ ۱۷ مرداد ۱۳۹۴
سلام
من هم با نظر دوستان و همکارانم موافقم.
maryan
۲۳:۰۰ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
ما نسبت به ضایع شدن حق و حقوقمان اعتراض داریم
ناشناس
۲۲:۵۹ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
ما پرتو کاران خاستار پرداخت 50 درصدی حق اشعه و نظارت بر ساعات کاری پرتوکاران، جلوگیری ازساعات اضافه کاری می باشیم.
مریم پ
۲۱:۱۶ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
با سلام.از آنجایی که بخش رادیولوژی ،از بخشهای تشخیصی و مهم بیمارستان میباشد و پرسنل با خطرات زیادی که به کار با اشعه بر میگردد،به امور بیماران رسیدگی میکنند،ولی متاسفانه کم لطفی هایی شامل حالشان شده است.از پرداخت نشدن کامل حق اشعه و فشار کاری زیاد و کمبود نیرو و پرداخت بسیار ناچیز کارانه که میگویند مبتنی بر عملکرد هم شده،لذا از مسوولین خواستار رسیدگی جدی و مستمر برای احقاق حقوق این قشر زحمتکش که با به خطر انداختن جانشان در بیمارستان فعالیت میکنند،هستیم.امید است رسیدگی شود .یا حق
الهه
۲۰:۲۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
ما خیلی مظلوم واقع شدیم خواهشا وزیر محترم فکری کنن
masome
۲۰:۲۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
همه ی ما پرتوکاران نسبت به قانون مبتنی برعملکرد که حق وحقوق مارا نادیده گرفته اند معترضیم.خواستار رسیدگی هرچه سریعتر مسؤلین هستیم
طیبه
۲۰:۰۱ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
در حق ما پرتوکاران واقعا در مراکز دولتی و مخصوصا مراکز خصوصی ظلم میشه.در مراکز خصوصی پرتوکاران باید مثل بقیه پرسنل 192ساعت کار کنن که این باعث میشه دوز دریافتی پرتوکاران بالا بره.
رمضانی فرخانی
۱۸:۲۰ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
لطفا فقط کمی انصاف داشته باشید...پرتوکاران سالهاست مظلوم واقع شده اند..لطفا فقط کمی انصاف داشته باشید..فقط کمی ..."
آزاد
۱۷:۴۸ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
کسانی که با اشعه ایکس کار میکنند ، در معرض خطرند و این خطر جدی است ، آیا در مقابل این از خودگذشتگی نباید انتظار حداقل حق قانونی خود را داشته باشند؟
مسعود
۱۶:۳۶ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
ما پرتو کاران به وضعیت فعلی معترض میباشیم. و خواهان رسیدگی به این مشکلات میباشیم.
اناهیتا
۱۵:۲۶ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
ما خواستار حق و حقوقمون هستیم تاکی باید اینطوری به ما ظلم بشه و حقوقهای چند صد میلیونی ماهانه به جیب دکترا بره؟!
مددی
۱۲:۰۰ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
مطالب ذکر شده عینا مشکلات پرتوکاران را بیان میکند که سالها توسط مراجع ذیربط نادیده گرفته شده و حقوقشان ضایع گردیده است
mohammad
۱۱:۰۷ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
با برونسپاری رادیولوژی بیمارستانها سلامت جامعه بخطر میفته چون مراکز برای درآمد بالاتر درخواستهای بیمورد برایذبیماران می‌نویسند
وحید
۱۰:۵۹ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
با سلام
ما پرتوکاران نسبت به وضعیت شغلی خود و امنیت آن نگرانیم و خواستار احقاق حق خود می باشیم.
سهراب
۰۱:۵۳ ۱۶ مرداد ۱۳۹۴
50درصد حقوق طبق قانون حق مسلم(حق اشعه) پرتوکاران است ولی متاسفانه چند سالی است کسی نیست که گوش شنوا داشته باشد وحق ما را بدهد.
ناشناس
۲۲:۲۷ ۱۵ مرداد ۱۳۹۴
من با نظر ایشان کاملا موافقم.در حق ما پرتو کاران بسیار ظلم می شود