سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس اسبق موساد از توافق هسته‌ای ایران حمایت کرد

افراییم هالوی در گفتگویی رادیویی، حمایت خود را از توافق هسته‌ای ایران اعلام کرد.

ئبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، افراییم هالوی -- رئیس اسبق موساد -- در گفتگویی با شبکه رادیویی «ان پی آر» درباره توافق هسته ای ایران سخن گفت. مجری رادیوی ملی آمریکا در ابتدای گفتگوی اختصاصی با رئیس اسبق سازمان اطلاعاتی رژیم صهیونیستی  اظهار داشت: بنیامین نتانیاهو، -- رییس کابینه اسرائیل -- افراییم هالوی را سال ها پیش، به ریاست موساد برگزید. هالوی که اکنون بازنشسته شده است، نقطه نظری متفاوت درباره توافق هسته ای ایران در مقایسه با رییس سابق اش (نتانیاهو) دارد.
هالوی مدعی شد: من بر این عقیده ام که ایران خطری بسیار جدی برای اسرائیل است، اما من (برخلاف نتانیاهو) از واژه «خطرِ وجودی برای ادامه بقای اسرائیل» استفاده نمی کنم. من بر این باورم که بقای اسرائیل تضمین شده است، زیرا امروزه هیچکس در جهان قادر به نابود کردن اسرائیل نیست.
مجری از وی پرسید: آیا شما به این استنباطِ شایع اشاره می کنید که اسرائیل سلاح های هسته ای دارد و لذا کسی نمی تواند آن را نابود کند؟
هالوی پاسخ داد: خیر، من به این حقیقت اشاره می کنم که اسرائیل طیف گسترده ای از وسایل و روش ها را (برای دفاع از خود) در اختیار دارد.
مجری برنامه افزود: هالوی با این نقطه نظرِ نتانیاهو موافق است که باید مانع دستیابی ایران به سلاح های هسته ای شد، اما رییس پیشین سازمان موساد بر این عقیده است که روش دیپلماسیِ بین المللی بهترین گزینه است و ایران درباره موضوعاتی مذاکره کرده است که پیشتر گفته بود هرگز دربارهِ آن ها گفتگو نخواهد کرد.
رئیس اسبق موساد گفت: به نظر من، آمریکا موفقیت بزرگی در خلق این ائتلاف بین المللی برای رویارویی با خطر هسته ای که تمام جهان را تهدید می کند، به دست آورد. رییس جمهور آمریکا، ائتلاف پنج بعلاوه یک را که شامل تمام اعضای دائمی شورای امنیت به علاوه آلمان بود، گرد هم آورد. رییس جمهور آمریکا با وجودِ مشکلات فراوان، از جمله اختلافات شدیدِ چند سال اخیرِ میان آمریکا و روسیه، ائتلاف یاد شده را همچنان در کنار یکدیگر نگه داشت و آنان را بر موضوع تهدید هسته ای متمرکز کرد.
هالوی ادامه داد: توجه داشته باشید که این یک توافق کامل و بی عیب و نقص نیست. این توافق دارای نقاط ضعفی است که هیچ شکی درباره آن نیست. با این حال، وقتی شما وارد مذاکره می شوید، در برخی از موارد پیروز می شوید و در برخی دیگر از موارد شکست می خورید . مثلاً در ارتباط با این نمونهِ به خصوص، شاید گروه پنج بعلاوه یک و اسرائیل به آن چیزی که نهایتاً خواهان آن بودند دست نیافته باشند، اما در موضوعات دیگر مواردی وجود دارد که ایران تقریباً عقب نشینی کرده است. مثلاً در مورد موضوع بازرسی ها، مسئولیت بازرسی ها را آژانس سازمان ملل در وین عهده دار خواهد بود، که بازرسی های خود را گسترده تر خواهد کرد. این مسئله که بازرسان آژانس چگونه از سایت های نظامی ایران بازرسی خواهند کرد یا چگونه به سؤال های باقی مانده در مورد ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته ای ایران از گذشته تاکنون، رسیدگی خواهند کرد، سال های متمادی، موضوعی لاینحل و مورد اختلاف شدید میان طرفین بوده است. این در حالی است که ایرانیان اکنون مدلی را ارائه کرده اند که بر اساس آن (بازرسی های مدیریت شده)، بازرسان آژانس می توانند به این مسائل بپردازند و به نظر من، انسان باید فعلاً درباره این موضوعات، قضاوتِ (عجولانه) نکند و منتظر بماند تا ببیند این مسئله در عمل چگونه پیش خواهد رفت.
انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۰۷ ۱۰ مرداد ۱۳۹۴
مرگ بر اسراییل کودک کش