سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سیدضیاء هاشمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

بیش از 50 درصد فیلم‌ها ورشکسته است

نبود نظارت کافی صنف و دولت نسبت به مجموعه فعالیتهای سینمایی باعث قهر مخاطبان با سینما شده است.

سیدضیا هاشمی تهیه کننده و کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص هزینه ساخت یک فیلم معمولا در سینمای ایران گفت: اگر یک گروه معمولی برای ساخت فیلم در نظر بگیریم حدود یک میلیارد تومان حداقل ساخت یک فیلم است اما اگر با نابازیگر و در بخشهای فنی از آدمهای که چهره نیستند استفاده کنیم با حدود 700میلیون تومان هم می‌توان فیلم ساخت اما باید توجه کنیم فیلم حرفه‌ای زیر یک میلیارد تومان بسته نمی‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا فیلمهای تولید شده بازگشت سرمایه دارند یا خیر بیان کرد: در مجموع خیر. ما اگر مجموع سینما را در یک سال با 60 فیلم در نظر بگیریم حدود 15 فیلم از سینما و 15 فیلم از بخش مربوط به تلویزیون و ویدئو درآمدزایی دارند اما در کل بیش از 50 درصد اساسا ورشکسته است.

هاشمی در خصوص علت برنگشتن سرمایه فیلم ها در سینمابیان کرد: افزایش بی‌رویه دستمزدها، عدم نظارت کافی صنف و دولت نسبت به مجموعه فعالیتهای سینمایی و هزینه‌های ساخت، باعث تولید فیلمهای گران قیمت و بی‌کیفیت شده و از طرفی سالنهای بی‌کیفیت نیز مزید برعلت شده تا مخاطبان ما با سینما رفتن قهر کنند.

وی افزود: پردیسهای خوب و با کیفیتی مثل کورش مخاطبان را تا ساعت 12 شب به سینماها کشانده که مسئولان باید به این موضوع توجه داشته باشند که اگر سالنها مناسب ،کیفیت و مضمون فیلمها خوب و در فیلمسازی ما فرم جدیدی به وجود آید با استقبال و رونق سینما روبرو می‌شویم.

هاشمی در خصوص وضعیت گردش مالی در سینمای ایران عنوان کرد: خوشبختانه امسال نسبت به سالهای گذشته از نظر برگشت سرمایه در وضعیت بهتری بودیم علت هم پردیس سینمایی کورش است که توانسته گردش مالی خوبی را برای سینمای ایران به وجود آورد.

وی افزود: تاثیرگذاری مطلوب پردیس کورش باعث شده تهران و شهرستانها نیز تحت تاثیر قرار بگیرند و برای ساخت سالنهای مثل کورش اقدام کنند که امیدی برای سینمای ایران از این بابت به وجود آمده است. 

وی ادامه داد: اما اگر در مجموع بررسی کنیم سینمای ایران ورشکسته است و جوابگو نیست و تکیه کردن بر فروش خوب تعداد محدودی فیلم کاری اشتباه است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در مجموع می‌توان گفت چون اقتصاد سینمای ایران از خود گیشه سینما و بخشهای دیگر تامین نمی‌شود و از طرفی زیرساختهای خوب ، سالن نمایش مطلوب و فیلم های جذابی نداریم درنتیجه مخاطب را از دست داده ایم به این خاطر سینما ورشکسته است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.