سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهنمای خرید "خودرو دست دوم"

اولین مورد توجه به رنگ شدگی خودرو می باشد که باید حتما توسط یک فرد ماهر مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار  نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این مطلب سعی بر این داریم تا مطالب مهمی را در هنگام خرید خودرو دست دوم به شما آموزش دهیم.
 
چگونه یک خودرو دست دوم بخریم و به چه مواردی توجه کنیم؟
 
1- اولین مورد توجه به رنگ شدگی خودرو می باشد که باید حتما توسط یک فرد ماهر مورد بررسی قرار گیرد. حتما می دانید رنگ شدگی قسمت هایی همچون کاپوت و سقف باعث افت قیمت و وسواس در خرید می گردد.
 
در بررسی اولیه برای تشخیص رنگ خودرو ، حتما در نور روز و ترجیحا نور آفتاب باید خودرو را دید. یک قطعه رنگ شده توسط نقاش ، هر چند هم با دقت و ماهر بوده باشد باز قابل تشخیص است . 
 
قسمت رنگ شده حتما کمی اختلاف رنگ با سایر قسمت ها به علت تازه و کهنه بودن رنگ دارد و اگر در نور آفتاب ببینید حتما کمی زردتر از سایر قسمت های بی رنگ است .
 
یکی از علت های زردی رنگ ، کیلیر تازه ای است که جهت براقیت رنگ بر روی رنگ می باشند.
 
قلم های تشخیص رنگ اگر از جنس خوبی باشند تا 70% تشخیص درستی می دهند. این قلم بر روی قسمت های بی رنگ کاملا می چسبد و با کمی سختی جدا می شود ولی در قسمت های رنگدار و بتونه شده به راحتی از بدنه خودرو جدا می گردد.
 
البته قلم در مواردی که زیر کار ،بتونه شده کاربرد دارد و در مورد قطعات تعویض شده و سپس رنگ کاری شده ، احتمال خطایش زیاد می گردد.
 
2- آنچه که بسیار مهم است این است که خودرو از سه نقطه جلو ، عقب و سقف مورد تصادف و آسیب قرار نگرفته باشد.علت دقت در ضربات جلو عقب خودرو ، عدم آسیب دیدن به شاسی می باشد. زیرا همانطور که می دانید ، شاسی های آسیب دیده و کشیده می توانند باعث ایجاد ایراداتی چون لاستیک سابی و ... شوند.
 
بازو ها و سقف خودرو را به دقت مشاهده کنید تا ضربه یا رنگ نخورده باشند .ضربه به بازو ها و سقف ،نشانی از تصادف شدید یا وارونه شدن خودرو است.
 
مشاهده شده بعضی از خودرو های تصادفی از ناحیه عقب به صورت ماهرانه ای توسط صافکاران از ناحیه کمر برش خورده و بدنه عقب خودروی  سالم از یک خودروی دیگر را به بدنه جلوی خودروی اصلی جوش می دهند و ناحیه جوش خورده را صافکاری و به طرز ماهرانهای رنگ می کنند و ادعا می کنند خودرو از جلو عقب تصادف نداشته است.
 
 3- درب روغن را در حالت روشن بودن موتور و زمانی که خودرو حداقل نیم ساعت روشن بوده باز کنید ،همچنین گیج روغن را کمی در بیاورید که هوا وارد موتور شود در این حالت بخار محسوسی نباید دیده شود.
 
همچنین از کسی بخواهید پشت فرمان بنشیند و پدال گاز را فشار دهد و شما خروجی اگزوز را نگاه کنید . در خروجی اگزوز نباید دود آبی یا مایل به آبی دیده شود چون از نشانه های بارز روغن سوزی موتور است.
 
البته در بعضی از خودروها همچون پژو به علت بالا بودن درجه حرارت خودرو ،مشاهده مقدار بسیار کمی بخار بر روی دریچه روغن طبیعی است.
 
نکته مهم : بعضی از افراد کلاهبردار به منظور جلوگیری از مشاهده بخار روغن توسط خریدار ، مقداری روغن با غلظت بسیار زیاد به روغن موتور اضافه می کنند که در بازار به  اس تی پی ( STP ) معروف است .
 
این کار آسیب جدی به موتور های ضعیف وارد می سازد ولی در ظاهر جلوی بخارات روغن را می گیرد.
 
بهترین حالت برای اطمینان از عدم وجود مواد اضافه ضد بخار در روغن موتور ، تعویض روغن است . اگر می توانید قبل از خرید خودرو یک بار روغن خودرو را تعویض نمایید تا اطمینان حاصل کنید که مواد اضافه ای به روغن افزوده نشده.
 
4- به پوسیدگی های خودرو دقت کنید :زیر گل گیر خودرو را ببینید ، کاپوت عقب ، اطراف زاپاس و زیر زاپاس را ببینید که رنگ خورده نباشد یا پوسیده نباشد .کمی از لاستیک آبریز روی بدنه و بالای درب را در بیاورید و از عدم پوسیدگی بدنه زیر لاستیک اطمینان حاصل کنید.
 
اگر خودرویی خریداری می کنید که کمی پوسیدگی دارد و نمی خواهید به خودرو رنگ بزنید ، حتما بخش های پوسیده یا در شرف پوسیدگی را با گریس چرب کنید.
 
5- از عدم نفوذ آب به داخل خودرو اطمینان حاصل کنید. خودرو را به یک کارواش ببرید و سپس زیر پای راننده و سرنشینان را کنترل کنید . همچنین داخل کاپوت عقب را کنترل کنید که خیس نشده باشد .
 
علت خیس شدن زیر پای راننده یا شاگرد 1 – می تواند از باز شدن چسب شیشه 2 – لاستیک آبندی زیر بوستر ترمز  یا لاستیک درب راننده باشد و آب زیر پای سرنشینان عقب، از لاستیک دور درب یا ورود آب از کاپوت پشت باشد.
 
6- هنگام خرید خودرو ، سند های قبلی خودرو را که باید توسط فروشنده به شما  تحویل گردد به دقت مشاهده و از اصالت آن اطمینان حاصل نمایید.
 
7- بیمه نامه خودرو نیز از موارد مهم در خرید خودرو است . اگر بیمه نامه خودرو رو به اتمام است یا زمان کمی از آن باقی مانده ، می توانید از فروشنده تخفیف بگیرید.
 
8- شتاب و سرعت خودرو را در سربالایی چک کنید . خودرو نباید گاز هرز بخورد و شتاب نگیرد . در غیر اینصورت صفحه کلاچ خودرو ضعیف است و باید تعویض گردد .
 
همچنین دنده های خودرو باید به راحتی جا برود و صدا نکند در غیر اینصورت جعبه دنده ایراد دارد.
 
9- در هنگام قولنامه و قبل از چک کامل خودرو یا روئیت مدارک فروشنده مبلغی به عنوان بیعانه ندهید یا حداقل مبلغ زیادی ندهید. اگر فروشنده و بنگاه اصرار به نوشتن قولنامه و گرفتن بیعانه کردند ، صبر کنید و تا از همه موارد گفته شده اطمینان حاصل نکردید ، پای قولنامه را امضا نکنید.
 
10- جستجو و خرید خودرو از اینترنت یکی از روش های جدید خرید خودرو می باشد که از مزایای آن ارتباط مستقیم خریدار و فروشنده بوده و از بعضی هزینه های خرید خودرو کاسته می شود. سایت آگهی خودرو ، TAX30.ir می تواند به شما کمک کند
 
11- پس از خرید خودرو پیشنهاد می گردد کلیه قفل های خودرو را تعویض نمایید تا خدایی ناکرده مورد سوئ استفاده قرار نگیرد
 
12- برای خرید خودرو در روز اقدام نمایید زیرا تاریکی شب باعث پنهان ماندن بعضی از ایرادات خودرو می شود.
 
13- سلامت کولر ، بخاری و سیستم برق خودرو را با روشن کردن چراغ ها و کولر چک نمایید.
 
14- در زمان تحویل خودرو کیلومتر و ساعت تحویل را یادداشت نمایید و از فروشنده امضا بگیرید و یک نسخه هم به او بدهید تا اگر تا قبل از زمان تحویل خودرو ، خلافی با خودرو انجام شده باشد ، راهی برای اثبات بی گناهی خود داشته باشید.
 
انتهای پیام/
 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
محمدرضا
۲۰:۱۰ ۲۷ دی ۱۳۹۷
مردم ایران خودرو ارزان نمی شود تاوقتی این اراده ها که ما سوار می شویم دولت خودرو سازان رامجبور بهعقب نشینی نکند وخودرو استاندارد بااستانداردهای جهانی نکنند فایده ای ندارد مردم این خودرو های بی کیفیت رانخرید ممنون
ناشناس
۱۸:۲۸ ۰۴ مهر ۱۳۹۵
مرسی،راهنماییتون کامل بود.
ناشناس
۱۷:۲۶ ۲۱ تير ۱۳۹۵
ایربک چگونه چک شود ازلحاظ باز شدن
یوسف
۱۸:۲۱ ۲۱ مرداد ۱۳۹۴
مرسی از راهنمایی کاملتون.
خسروکاهانی
۲۰:۱۵ ۱۱ مرداد ۱۳۹۴
ماشین کی قراره ارزون بشه اگه ارزون نمیشه اطلاع رسانی کنیدتاتکلیف مان مشخص بشه وتصمیم بگیریم وبازارهم به این وضع نباشه راکت وسوت وکورهمه فروشنده هیچکس هم خریدارنیس خریدارفکرمیکنه ارزونی توراهه فروشنده هم میگه زودبفروشم ضررنکنم
رضا حیدری
۱۹:۵۶ ۱۱ مرداد ۱۳۹۴
خیلی خوب است