سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همدان؛

پیشگیری و آمادگی در بحران نیاز کشور برای کاهش تلفات است/ایران جزو 10 کشور بلاخیز جهان

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور صبح امروز در کارگاه آموزشی و تمرین ستادی مدیریت بحران غدیر در همدان گفت: طی روزهای اخیرشاهد سیل در شهرهای شمالی کشور بودیم علی رقم برگزاری جلسات متعدد در ستاد های بحران آمادگی ما برای مواجهه با این سیل کم بود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛نجار با اشاره به سیل اخیر در شمال کشور افزود: در سیل اخیر، کشور در تب شدیدی فرو رفت و همه از جمله رسانه ملی دنبال مقصر در این زمینه بودند، متاسفانه زمانی که اتفاقی در کشور رخ می‏‌دهد به دنبال پیدا کردن مقصر هستیم.

وی با بیان اینکه آموزش در سطوح مدیریتی باید نقش اساسی را ایفا کند، اظهار داشت: ایران کشور دهم بلاخیز جهان بوده و این در حالی است که باور به بحران در کشور وجود ندارد و این مسئله از معضلات اساسی در کشور است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشوربا اشاره به اینکه مهمترین بحث در مقابله با بحران پیش‎بینی و پیشگیری است، عنوان کرد: مقابله با بحران دارای زنجیره بسیار بزرگی بوده و تنها شامل سازمان مدیریت بحران نمی‎شود.

نجار بر اجرای تعهدات شهرداریها  و نظام مهندسی ساختمان در صدور پروانه و ساخت و سازها با استانداردهای ساختمانی تاکید کرد و گفت: متاسفانه برخی از انبوه‎سازان مسکن در کشور به سبب مسائل مادی از در نظر گرفتن مسائل ایمنی خودداری می‎کنند.

وی عنوان کرد: آموزش مدیریت بحران باید در سطح مردمی و در سطح بالاتر برای همه مسئولان عملیاتی شود که این کارگاه آموزشی این هدف را دنبال می‌کند زیرا اولین کسانی که در هر حادثه حاضر می شوند خود مردم هستند.

نجار با اشاره به زلزله بم و کشته شدن 34 هزار نفر و مجروح شدن 15 هزار نفر گفت: در این حادثه مردم بسیار کمک کرده و تعداد زیادی از افراد زیر آوار مانده را بیرون کشیدند اما اگر این حادثه در کلان‎شهری همچون تهران رخ دهد چطور مردم می‎توانند مصدومان را از زیر آهن و بتن بیرون بکشند.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات کلانی در اختیار سازمان مدیریت بحران کشور است، گفت: از این رو 3 درصد از اعتبارات ماده 10 و 12 برای پیشگیری و پیش‌بینی و 2 درصد از اعتبارات این ردیف برای مقابله در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه حادثه آنی بوده و اعتبارات آن نیز باید آنی باشد، گفت: روند طولانی برای برای دریافت اعتبارات طی می‎کنیم و باید فکری برای کوتاه کردن روند پرداخت اعتبارات و خسارت تعریف کنیم که پیگیری لازم برای این مسئله وجود دارد.

نجار درباره بیمه نیز گفت: در حادثه سیل شمال کشور دهیار روستای سیجان از محل اعتبارات دهیاری خانه‎های روستاییان را بیمه کرده بود که این اتفاق بسیار قابل ارزش و هوشمندانه بوده است.

وی با بیان اینکه به دنبال توسعه بیمه ساختمان در کشور هستیم، عنوان کرد: اگر دولت در این زمینه سرمایه‎گذاری کند به طور قطع نتایج مثبتی به همراه داشته و دولت نیز در این زمینه موفقیت‎هایی به دست می‎آورد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه براساس برنامه‎های چهارم و پنجم توسعه قرار بود 50 درصد محصولات کشاورزی، باغی، دامی، طیور و آبزیان تحت پوشش بیمه قرار بگیرند که متاسفانه همکاری‌های مردمی در این زمینه پایین است.

وی یکی از این دلایل این عدم همکاری را پایین بودن میزان پرداخت خسارت بیمه به کشاورزان دانست و گفت: هزار میلیارد تومان از محل ماده 10 و 12 برای صندوق بیمه محصولات کشاورزی در نظر گرفته که مدیران استانی برای جذب این اعتبارات در راستای توسعه بیمه محصولات کشاورزی پیگیری لازم را داشته باشند.

نجار با بیان اینکه خشکسالی پدیده‎ای است که ایران وارد دوره 20 ساله این پدیده شده و باید در این زمینه مدیریت صورت گیرد، تصریح کرد: وزارت‌خانه‎های نیرو و کشاورزی پذیرفته‌اند که خشکسالی را باید مدیریت کرد چراکه در زمان کمبود آب باید به سمت مدیریت حرکت کرد.

وی با بیان اینکه جلسه سه جانبه‌ای بین سازمان مدیریت، وزارت نیرو و سازمان مدیریت بحران کشور برگزار شد، عنوان کرد: در این جلسه توافق شد 800 میلیارد تومان براساس اولویت‌هایی که کارشناسان این سه دستگاه مشخص کردند در اختیار وزارت نیرو برای حل مشکل آب شرب برخی نقاط کشور قرار داده شود.

انتهای پیام/ح

برچسب ها: همدان ، بحران ، آمادگی ، کاهش ، تلفات
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.