سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رئیس مرکز بیماری های واگیردار وزارت بهداشت:

واکسن سه ظرفیتی فلج اطفال به واکسن دو ظرفیتی تبدیل می شود

رئیس مرکز بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت گفت: در راستای ریشه کنی فلج اطفال در کل جهان یک نوبت واکسن تزریقی فلج اطفال اضافه می شود و واکسن سه ظرفیتی فلج اطفال به واکسن دو ظرفیتی تبدیل می شود .

دکتر محمد مهدی گویا رئیس مرکز بیماری های واگیردار با اشاره به دستاوردهای برنامه توسعه ایمن سازی بعد از انقلاب به خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: واکسیناسیون مؤثرترین، ارزان ترین و بی خطرترین مداخله بهداشتی شناخته شده در جهان است که لازم بود کشور تا حد ممکن نظام سلامت را در این زمینه تأمین کند، بنابراین مدت کمی بعد از شروع برنامه توسعه ایمن سازی در سال 63 به قدری عملکرد موفقی داشت که مرگ و میر کودکان ما بسیار کاهش یافت .

وی با اشاره به  اینکه بیماری آبله که میلیون ها نفر در اثر ابتلا به آن دچار مرگ شدند، اولین بیماری بود که با همت بشر و دانشمندان در سال 1972 در جهان ریشه کن شد افزود : در سال 1974 میلادی نیز 6 واکسن دیگر علیه بیماری های فلج اطفال، سل، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه و سرخک کشف شد.

رئیس مرکز بیماری های واگیردار وزارت بهداشت ادامه داد: ایران سالهای قبل از انقلاب هم یکی از کشورهای تولید کننده واکسن در دنیا بوده ولی بعد از آغاز برنامه توسعه ایمن سازی در سال 63 تحول عظیمی در کشور رخ دارد که می توان به دست یابی به پوشش بالای 95 درصدی واکسیناسیون در سال 1371 ، افزوده شدن واکسن هپاتیت  b  به برنامه ایمن سازی در سال 1372 ، آغاز برنامه ریشه کنی فلج اطفال در سال 1373 ، دریافت تائیده حذف کزاز نوزادای در سال 1375 ، عاری شدن کشور به طور کامل از بیماری فلج اطفال در سال 80 ، شروع برنامه حذف سرخک و سرخچه در سال 1382 و اذغام واکسن سرخک و سرخجه و اوریون به MMR در سال 1383 و درنهایت افزوده شدن واکسن هموفیلوس آنفلوانزا ، اشاره نمود .

وی یادآور شد : در سال 82، 33 میلیون نفر برای سرخک و سرخجه واکسینه شدند و بلافاصله بعد از آن برنامه ایمن سازی کشور تغییر کرد و به جای واکسن سرخک و سرخجه، واکسن MMR جایگزین شد.

دکتر گویا اضافه شدن واکسن Hib را به مجموعه برنامه ایمن سازی کشور مرحله جدیدی خواند و تصریح کرد: این اتفاق موجب شد تا هم برنامه ایمن سازی مدرس شود و هم نگرانی خانواده ها و کارکنان بهداشتی در عرصه کنترل این بیماری ها کم شده و به جای 3 تزریق از یک تزریق استفاده شود.

وی وجود کمیته ایمن سازی که کاملاً مستقل بوده و برای اولین بار در سال 62 با 6 نفر عضو شروع به کار کرد یکی از پایه های اساسی موفقیت در کشور خواند و ادامه داد: با توجه به اینکه واکسن ها مواد بیولوژیکی هستند و نبود زنجیره سرمای مناسب موجب بی اثر شدن واکسیناسیون، افزایش عوارض واکسیناسیون، اطمینان کاذب از ایجاد ایمنی لازم، اتلاف هزینه ها،  بی اعتمادی جامعه و کاهش مشارکت خانواده می شود یکی از علل موفقیت برنامه ایمن سازی در در کشور را وجود یک زنجیره سرمای مناسب است که رساندن واکسن ها به تمام مناطق وظیفه بسیار خطیر و بزرگی است.

دکتر گویا در ادامه اظهار کرد: از سال 79 تاکنون کشور ما عاری از فلج اطفال بوده و در این 14 سال شهرستانهای شرقی کشور حداقل دو نوبت در سال واکسیناسیون داشتند .

وی با اشاره به تغییر برنامه واکسیناسیون کشور از سال آینده گفت:در راستای ریشه کنی فلج اطفال در کل جهان یک نوبت واکسن تزریقی فلج اطفال اضافه می شود و  واکسن سه ظرفیتی فلج اطفال به واکسن دو ظرفیتی تبدیل می شود .

وی در پایان خاطر نشان کرد :باتوجه به تعهد سازمان بهداشت جهانی به مساعدت در  تولید این واکسن در داخل کشور ، پیش بینی شده طبق برنامه ریزی این نوع واکسیناسیون حدود 5 سال به طول می انجامد ولی از سال آینده شروع می شود.


انتهای پیام/

برچسب ها: واکسن ، فلج اطفال ، سل ، کودکان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.