به گزارش
گروه علمی باشگاه خبرنگاران؛ سالانه هزاران تن در سراسر جهان به لطف واکسیناسیون از ابتلا به بیماریهای خطرناکی نظیر فلج اطفال و تب زرد مصون می مانند با این حال انجام این کار در مناطق دوردست و روستاهای پراکنده کار دشواری است.
معمولا برای انجام واکسیناسیون بی عیب و نقص به محیطی استریل و نیروهای پزشکی حرفه ای نیاز است. همچنین در بسیاری از موارد وجود سیستم سرمایشی نظیر یخچال برای سالم نگاه داشتن واکسن نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. این عوامل موجب شده تا فرآیند واکسیناسیون همواره با چالشهای زیادی در مناطق دورافتاده همراه باشد.
دانشمندان سالهاست بر روی جایگزینهایی برای واکسنهای معمول کار می کنند. آنها در تلاش هستند تا واکسیناسیون را به فرآیندی بدون درد و راحت تر از سیستم فعلی تبدیل کنند و در این میان واکسن سرخک همواره از اهمیت بیشتری برخوردار بوده است.
به تازگی گروهی از دانشمندان انستیتو فناوری جورجیا و مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها از طراحی و تولید فناوری جدیدی موسوم به «وصله واکسنی» ویژه سرخک خبر داده اند که از اوایل سال ۲۰۱۷ استفاده از آن آغاز خواهد شد.
دانشمندان معتقدند برخلاف تلاشهای قبلی که همواره موعد زمانی مشخصی برای رونمایی از محصولی مشابه اعلام می شد اما هیچگاه به مرحله عملیاتی نمی رسید، این بار اما از اوایل سال ۲۰۱۷ پیشرفته ترین نسخه بدون درد واکسیناسیون رونمایی می شود.
از جمله ویژگیهای این فناوری جدید، پایداری از دماهای متغیر و عدم نیاز به نگهداری در یخچال یا سایر سیستمهای سرمایشی است.
در حال حاضر برآورد می شود روزانه ۴۰۰ کودک در سراسر جهان به دلیل ابتلا به سرخک جان خود را از دست می دهند.
انتهای پیام/