سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نظر رهبر انقلاب در خصوص تعدد نماز عید فطر در یک شهر + مستندات

در زمان غیبت خواندن نماز عید فطر به جماعت در صورتی جایز است که ولی فقیه یا ائمه جمعه منصوب از طرف او یا نمایندگان ولی فقیه که از طرف او مجاز به خواندن نماز عید هستند اقامه جماعت کنند.

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در برخی شرایط مصلحت است که فقط یک نماز عید به صورت جماعت در یک شهر برگزار شود و همه در همان نماز شرکت کنند. در زمان غیبت خواندن نماز عید فطر به جماعت در صورتی جایز است که ولی فقیه یا ائمه جمعه منصوب از طرف او یا نمایندگان ولی فقیه که از طرف او مجاز به خواندن نماز عید هستند اقامه جماعت کنند.

نظر مقام معظم رهبری در خصوص برگزاری نماز عید فطر که توسط پایگاه اطلاع رسانی ایشان منتشر شده به این شرح است:

«نماز عید فطر در هنگام حضور امام معصوم(ع) واجب است، ولی در عصر حاضر (که زمان غیبت کبری است) مستحب است. جایز است نمایندگان ولی فقیه که از طرف وی مجاز در اقامۀ نماز عید هستند و همچنین ائمۀ جمعۀ منصوب از طرف او نماز عید را در عصر حاضر (که امام(عج) غایب است) به صورت جماعت اقامه نمایند، ولی احوط (وجوبی) این است که غیر آنان نماز عید را فرادی بخوانند و به جماعت خواندن آن به قصد رجا، نه به قصد ورود، اشکال ندارد. بلی اگر مصلحت اقتضا کند که یک نماز عید در شهر برگزار شود بهتر است که غیر از امام جمعۀ منصوب از طرف ولی فقیه کسی متصدی اقامۀ آن نشود.» «در زمان غیبت خواندن نماز عید فطر به جماعت در صورتی جایز است که ولی فقیه یا ائمه جمعه منصوب از طرف او یا نمایندگان ولی فقیه که از طرف او مجاز به خواندن نماز عید هستند اقامه جماعت کنند. و احتیاط واجب آن است که غیر آنان نماز را فرادا بخوانند و به قصد جماعت خواندنشان به قصد رجا، نه به قصد ورود اشکالی ندارد.» (پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری(اینجا و اینجا) و نیز رسالۀ آموزشی مقام معظم رهبری، ج1، ص411 و رسالۀ اجوبة الاستفتائات، ص127)

دو تکته از فتوای مقام معظم رهبری به دست می‌آید:

1. بهتر است نماز عید به صورت جماعت و به امامت ولی فقیه یا ائمۀ جمعۀ منصوب او اقامه شود و دیگران نباید نماز عید را «به قصد استحباب» به جماعت بخوانند، بلکه می‌توانند به قصد رجا بخوانند.

2. در برخی شرایط مصلحت است که فقط یک نماز عید در یک شهر برگزار شود و همه در همان نماز عید شرکت کنند.




انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.