سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مصباحی مقدم در سخنان پیش از خطبه:

ایران 130 میلیارد دلار پول بلوکه شده دارد

نماینده مجلس گفت: ایران یک دلار بدهی عقب‌مانده به خارج ندارد در حالی که در حدود 130 میلیارد دلار ذخایر خارجی دارد که در حساب‌های بانک مرکزی در خارج از کشور موجود است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحی مقدم نماینده مجلس در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه امروز (26 تیر) تهران با اشاره به توافق هسته‌ای اخیر میان ایران و گروه 1+5 اظهار داشت: دولت و هیأت مذاکره‌کننده با قدرت و پشتوانه مقام معظم رهبری و ملت وظیفه خود را ادا کرد و مذاکرات بعد از گذشت 23 ماه به نتایج اولیه دست یافت. 
 
وی افزود: البته لازم است که حاصل این توافق در مجلس مورد بررسی قرار بگیرد تا خطوط قرمز تعیین شده لحاظ شود. 
 
مصباحی مقدم با بیان اینکه مذاکره‌کنندگان ایران با دست پر و از موضع قدرت به مذاکره پرداختند گفت: فعالیت دانشمندان هسته‌ای ما و به سامان رسیدن غنی‌سازی 20 درصد، پشتوانه محکمی برای تیم مذاکره‌کننده ایران بود. 
 
نماینده مجلس ادامه داد: حمایت‌های بی‌دریغ مقام معظم رهبری، ملت و مجلس در قدرت استدلال و بیان نمایندگان نظام در گفتگوهای هسته‌ای مفید و موثر بود. 
 
وی با تأکید بر اینکه نتایج مذاکرات مختص یک جریان خاص سیاسی در کشور نیست گفت: نتایج مذاکرات پس از نظارت و تأییدیه نهایی، متعلق به ملت شریف ایران است و متعلق به جریان خاصی نیست چرا که دولت نماینده کل ملت است. 
 
مصباحی مقدم افزود: این مذاکرات از دولت قبل آغاز شد و تقاضای مذاکرات نیز از سوی دولت آمریکا بوده است. 
 
نماینده مجلس در بخش دیگری از اظهارات خود گریزی هم به مسئله اقتصاد مقاومتی زد و در همین‌باره گفت: اقتصاد مقاومتی در مقابله با فزون‌خواهی بیگانگان است. نظام سلطه قصد دارد کشورهایی که مطابق با الگوی آنها رفتار نمی‌کنند، با تحریم و فشار اقتصادی، آن کشور را وادار به تسلیم کند. 
 
وی با عنوان این مطلب که اقتصاد مقاومتی صرفا مربوط به دوران تحریم نیست ابراز کرد: مقام معظم رهبری بارها تأکید کرده‌اند که ما نیازمند پیاده‌سازی سیاست اقتصاد مقاومتی هستیم و این مسئله منحصر به تحریم‌ها نیست. 
 
مصباحی مقدم افزود: ایران کشوری بزرگ با ظرفیت‌های اقتصادی بالا است. ایران از نیروی انسانی نخبه و منابع طبیعی زیادی برخوردار است که در صورت مدیریت این ظرفیت‌ها می‌توانیم بخش اعظمی از نیازهای خود را، خودمان برطرف کنیم و واردات به طور عمده به سمت واردات سرمایه پیش برود. 
 
نماینده مجلس در ادامه با بیان تفاوت‌های اقتصاد مقاومتی و اقتصاد ریاضتی گفت: اکنون کشورهایی همچون یونان، اسپانیا و ایتالیا در اروپا با بحران اقتصادی روبه‌رو و دچار اقتصاد ریاضتی هستند. 
 
وی در ادامه با بیان اینکه نشانه‌های این ریاضت متفاوت از اقتصاد مقاومتی است، خاطرنشان کرد: کشورهای نام برده شده در طول یک دهه آینده، قدرت خروج از شرایط بحرانی را نخواهند داشت. یونان در حدود 340 میلیارد دلار بدهی خارجی غیرقابل تسویه دارد. 
 
مصباحی مقدم افزود: ایران یک دلار بدهی عقب‌مانده به خارج ندارد. ایران در حدود 130 میلیارد دلار ذخایر خارجی دارد که در حساب‌های بانک مرکزی در خارج از کشور موجود است. 
 
نماینده مجلس با اشاره به اینکه تمام درآمدهای نفتی کشور به دارایی‌های بانک مرکزی در خارج از کشور تبدیل شده است تصریح کرد: ما نه تنها بدهی عقب‌مانده به خارج نداریم بلکه امکان استفاده از مطالبات مالی گسترده پس از لغو تحریم‌ها برای ما وجود خواهد داشت. 
 
وی در ادامه با تأکید بر اینکه یکی از شاخصه‌های اقتصاد مقاومتی کاهش اتکا به درآمدهای نفتی است گفت: به واسطه تحریم‌ها اتکای بودجه عمومی کشور به نفت کاهش پیدا کرده؛ در بودجه عمومی سال جاری حدود 24 میلیارد دلار اتکا به درآمدهای نفتی را در نظر گرفته‌ایم. 
 
مصباحی مقدم در ادامه گفت: درآمدهای نفتی نباید در حساب‌های مالی دولت باقی بماند بلکه باید جهت سرمایه‌گذاری به صندوق توسعه ملی اضافه شود. نباید استفاده بی در و پیکر از درآمدهای نفتی را در دستور کار قرار دهیم. 
 
نماینده مجلس در ادامه ابراز کرد: ایران در شرایطی زندگی می‌کند که نه تنها درآمدهای حاصل از صادرات نفت بیشتر از هزینه‌های آن است بلکه در شرایطی است که توانسته وضعیت بهداشت و درمان خود را نیز بهبود ببخشد. 
 
وی با اذعان این مطلب که تحریم‌ها به اقتصاد کشور فشار وارد کرده است افزود: این فشار طی چهار ماه نخست سال‌جاری بیشتر شده است و آن هم به خاطر کاهش درآمدهای نفتی بوده؛ ما سابقا هر بشکه نفت را 110 دلار می‌فروختیم این در حالی است که طی سال‌ جاری قیمت هر بشکه نفت به 50 دلار رسیده است. 
 
مصباحی مقدم در ادامه رشد پویا را یکی از ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی دانست و در همین راستا تأکید کرد: ما در شرایط رکود، نیمه رکود و خروج از رکود قرار داریم. این مسئله در طول سه، چهار سال گذشته اتفاق افتاده است. در سال‌جاری حرکت به سوی خروج از رکود بوده؛ به این معنی که رشد اقتصادی ما حول عدد صفر قرار دارد. 
 
نماینده مجلس در ادامه تأکید کرد: رشد پویا بدین معنی است که اقتصاد ما به طور جهشی ارتقا پیدا کند. 
 
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به سیاست‌های ابلاغی برنامه ششم توسعه از سوی مقام معظم رهبری اشاره و گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام تصمیم گرفت که طی پنج سال آینده از برنامه ششم، به رشد اقتصادی 8 درصد نائل شویم اما مقام معظم رهبری فرمودند که میانگین این رشد باید 8 درصد باشد. 

مصباحی مقدم ادامه داد: اگر عزم ملی وجود داشته باشد، رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصد غیرقابل دسترس نخواهد بود. 
  
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۰:۲۷ ۲۶ تير ۱۳۹۴
یکی میگه 29 یکی میگه 130 ای بابا!!!!!!!!
ابران سریلند
۱۹:۴۳ ۲۶ تير ۱۳۹۴
وزیر خارجه انگلیس طی خبر های قبلی گفته بود 140 میلیارد دلار بلوکه هست!!!!!
ناشناس
۱۶:۲۷ ۲۶ تير ۱۳۹۴
چه مقدار ازاین پول به مردم مستقیما می دهید زیرا در نبود این پولها اجناس گران شد و مردم این پول را پرداخت کردند حالا این پول به جیب ما مردم برمی گردد یا باز ....
ناشناس
۱۵:۵۱ ۲۶ تير ۱۳۹۴
همه میگن دولت قبل بیشترین درامد رو تو کل دولت ها داشته ولی انصافا بیشترش بلوکه بوده
احمد
۱۵:۳۳ ۲۶ تير ۱۳۹۴
ان شالله هیچ دولتی سقف برداشت خود را از این حد یعنی ۲۴ میلیارد دلار بالاتر نبرد بلکه کاهش هم بدهد وبیرحمانه سرمایه ملی مانند سالهای قبل از بین نرود