سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اوباما: دیروز، روزی تاریخی بود/ با ایران اختلافات عمیقی داریم/ از پاسخ به پرسش های مرتبط با ایران لذت می برم!

رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری خود در کاخ سفید، حصول توافق هسته ای ایران را تاریخی خواند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه سی‌ان‌ان، باراک اوباما -- رئیس جمهور آمریکا -- در کنفرانس خبری خود در کاخ سفید که درباره توافق هسته ای ایران برگزار می شد اظهار داشت: «دیروز، روزی تاریخی بود. توافق دراز‌مدتی که با متحدان و شرکایمان درباره جلوگیری از دسترسی ایران به سلاح هسته ای به دست آوردیم، نشانه واضحی از رهبری آمریکایی و دیپلماسی است. این نشانگر چیزی است که می توانیم آن را به دست آوریم؛ وقتی از جایگاه قدرت و اصول، امور را اداره می کنیم. وقتی جامعه بین المللی را بر مبنای نگرشی مشترک، متحد می کنیم و مشکلات را صلح آمیز حل و فصل می کنیم.»

وی افزود: «چنانکه دیروز گفتم، مهم است مردم آمریکا و کنگره از فرصت کافی برای بررسی این توافق برخوردار باشند؛ و این فرایند هم اکنون در جریان است. با رهبران کنگره از هر دو حزب صحبت کرده ام. تیم امنیت ملی من اطلاع‌رسانی مفصل به آنها را آغاز کرده است. انتظار دارم این مباحث، قوی باشد. البته باید همین طور هم باشد؛ چون این موضوعی مهم است. سیاست های امنیت ملی ما قویتر و مؤثر تر است؛ وقتی آنها بر مبنای ضروریات دموکراسی در معرض تحقیق و تفحص و شفاف سازی قرار می گیرند. چنانکه دیروز گفتم، جزئیات این توافق بسیار مهم است. به همین دلیل است که تیم ما به سختی و در مدتی طولانی تلاش کرد تا به جزئیاتی درست برسد.»
رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: «در همین حال و همزمان با ادامه این مباحث، امیدوارم نگاهمان به تصویر بزرگتر، منحرف نشود: فرصتی که این توافق فراهم می کند. همچنان که پیش می رویم، مهم است همه، گزینه جایگزین را به خاطر داشته باشند. همچنین گزینه ای اساسی که این توافق به نمایش می گذارد. ما با این توافق، تمامی راه های ایران را در مسیر برنامه هسته ای مسدود کردیم. منظورم برنامه تولید سلاح هسته ای است. و برنامه هسته ای ایران سالها با محدودیت های شدیدی روبرو خواهد شد. بدون یک توافق، آن راه های دسترسی هموار می مانند.اوباما مدعی شد: «یعنی هیچ محدودیتی بر برنامه هسته ای ایران اعمال نمی شد و این کشور به طرف بمب هسته ای حرکت می کرد. با این توافق، ما می توانیم نوعی دسترسی بی‌سابقه و نامحدود بر تأسیسات هسته ای ایران داشته باشیم. این به معنای نامحدود‌ترین و مداخله‌جویانه‌ترین رژیم بازرسی و راستی آزمایی است که تا به حال در خصوص آن مذاکره شده است. بدون یک توافق، آن بازرسی ها حذف خواهند شد و ما توانایی نظارت مستقیم بر برنامه هسته ای ایران و شناخت هرگونه برنامه مخفی سلاح هسته ای را از دست می دهیم. با این توافق، اگر ایران از تعهداتش تخطی کند، با پیامد هایی جدی نیز روبرو خواهد شد. تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای که به فلج کردن اقتصاد ایران کمک کرد، دوباره باز خواهند گشت. بدون یک توافق، رژیم تحریم های مرتبط با برنامه هسته ای از بین می رود؛ آن هم بدون توانایی باز گرداندن آن.»

«با این توافق، از توانایی حل و فصل صلح آمیز تهدیدی برای امنیت منطقه ای و جهانی برخورداریم. بدون توافق، با خطر جنگهای بیشتر در خاورمیانه روبرو می شویم و سایر کشورهای منطقه نیز احساس می کنند باید به دنبال برنامه هسته ای خودشان بروند؛ ماجرایی که به یک مسابقه هسته ای تسلیحاتی در حساسترین منطقه جهان منجر می شود.  چنانکه دیروز گفتم، حتی با وجود این توافق هم با ایران اختلاف هایی عمیق خواهیم داشت؛ در مباحثی چون حمایتش از تروریسم و تلاشش برای بی ثبات کردن بخش هایی از خاورمیانه. به همین دلیل، تحریم تسلیحاتی چند جانبه ایران تا 5 سال پابرجا خواهد ماند. محدودیت هایی اعمال شده بر فناوری موشکهای بالستیک هم تا 8 سال پابرجا خواهد ماند. علاوه بر آن، آمریکا تحریمهای خودش را که در مباحث تروریسم و برنامه موشکهای بالستیک و نقض حقوق بشر ایران اعمال شده، حفظ خواهد کرد.»

«ما همکاری های امنیتی بی‌سابقه خود را با اسرائیل و همکاریمان را با کشورهای عرب خلیج (فارس) ادامه خواهیم داد. اما نکته مهم این است که این توافق هسته ای، منافع ملی آمریکا و متحدانمان را تأمین می کند. این توافق از جدیترین تهدید که دستیابی ایران به سلاح هسته ای است، جلوگیری می کند. موضوعی که می توانست سایر مشکلاتی را که ایران به وجود می آورد، تشدید کند. به همین دلیل است که این توافق، کشور ما و جهان را ایمن‌تر و امن‌تر خواهد کرد. به همین دلیل است که گزینه جایگزین، یعنی اعمال نشدن محدودیت بر برنامه هسته ای ایران و نبود بازرسی، ایران را به بمب اتمی نزدیک می کند، خطر نبرد تسلیحاتی هسته ای و جنگ را در منطقه افزایش می دهد. همه این ها امنیت ما را به مخاطره می اندازد. این گزینه ایست که با آن روبرو هستیم. اگر انتخاب عاقلانه ای نداشته باشیم، معتقدم نسل های آینده به دلیل از دست دادن این فرصت قضاوت نامطلوبی درباره ما خواهند داشت.»

«هیچکس نمی گوید این توافق، تمامی تهدید هایی را که ایران برای همسایگانش و جهان ایجاد می کند، از بین می برد. ما درک می کنیم که تحقق این توافق به سالها اجرا و کار دشوار نیاز دارد؛ چیزی که به هشیاری و اجرای صحیح نیاز دارد. اما این توافق، بهترین ابزار ما برای اطمینان حاصل کردن از دست نیافتن ایران به سلاح هسته ای است. و از آغاز، این مهمترین اولویت من و ما بوده است. ما فرصتی تاریخی برای به دست آوردن جهانی ایمن تر و امن تر داریم.: فرصتی که ممکن است دوباره در طول عمرمان به دست نیاید. در مقام رئیس جمهور و فرمانده کل قوا، مصمم هستم از این فرصت استفاده کنم.»

اوباما ادامه داد: «اسرائیل نگرانی های مشروع درباره ایران دارد. ایران کشور بزرگی است که ارتش بزرگی دارد و مدعی شده اسرائیل نباید وجود داشته باشد و هولوکاست را انکار کرده است نگرانی های اسرائیل درباره ایران، مشروع است البته نمی توان در خصوص تغییر رفتار ایران، انتظار زیادی داشت.»

اوباما درباره محاکمه جاسوس های آمریکایی در ایران گفت: «من با خانوادههای این بازداشت شدگان دیدار کردم. دیپلمات های ما سخت تلاش می کنند تا این افراد آزاد شوند. اگر پرسش این است که چرا ما مذاکرات را با آزادی این افراد پیوند نزدیم، پاسخ این است که ایرانی ها در این صورت فکر می کردند با آزاد نکردن این زندانیان می توانند امتیاز بیشتری بدست آورند.»

وی در پاسخ به پرسشی درباره تحریم تسلیحاتی ایران گفت: «موضوع تحریم تسلیحاتی و موشک های بالستیک مایه نگرانی ما بوده است. به نفع آمریکا است که مانع از ارسال تسلیحات ایران برای حزب الله یا حوثی ها در یمن شود.» وی افزود: «براساس شروط قطعنامه سازمان ملل متحد، وقتی که توافق بدست آمد و به جامعه بین المللی اطمینان داده شد که ایران به دنبال تسلیحات هسته ای نیست، آنگاه ممنوعیت ها برداشته می شود. براساس این توافق، ورود و خروج تسلیحات از ایران به مدت پنج سال ممنوع است و این ممنوعیت برای موشک های بالستیک، هشت سال است.»

اوباما مدعی شد: «من در نگرانی های سعودی ها ، اسرائیل و کشورهای خلیج (فارس) درباره اقدام ایران به انتقال تسلیحات سهیم هستم. برای ایجاد ثبات در سوریه و عراق تلاش می کنیم. هدف کلیدی دولت من مهار کردن داعش است. باید برای جوانان منطقه شغل فراهم کنیم و بینش بهتری پیش روی آنها قرار دهیم تا جذب سازمان هایی مثل داعش نشوند.»

اوباما درباره همکاری احتمالی آمریکا و ایران در نبرد با گروه تروریستی داعش گفت: «قدرت های بزرگ در سوریه منافع دارند و ایران یکی از این بازیگران است. پس مهم است  بخشی از گفتگوها در خصوص سوریه باشد. ما پیش بینی نمی کنم در آینده نزدیک روابط عادی دیپلماتیک با ایران وجود داشته باشد. پس پیش بینی نمی کنم توافقنامه رسمی درباره نبرد با داعش وجود داشته باشد؛ اما روشن است که ایران در عراق نفوذ دارد . عراق اکثریتی شیعی دارد و با ایران ارتباط دارد، برخی از این روابط عادی است و بخشی دیگر مشروعیت کمتری دارد؛ از جمله اینکه ایران از شبه نظامیان شیعی حمایت می کند که در گذشته نظامیان آمریکایی را کشته بودند و ممکن است در آینده نیز مرتکب خشونت شوند.»

رئیس جمهور آمریکا درباره نتایج مذاکرات هسته ای ایران گفت: «اکنون اسناد موجود است و همه می بینند که ایران باید ذخایر اورانیوم را کاهش دهد و رژیم بی سابقه ی بازرسی ها وجود دارد. من نگران واکنش دیگر مقامات نیستم. توافقنامه ی فعلی اجازه نمی دهد ایران برنامه هسته ای مخفی داشته باشد. ما قادریم رهگیری کنیم در تاسیسات هسته ای ایران چه می گذرد و به سمت برنامه هسته ای مخفی منحرف نمی شود. آژانس بین المللی انرژی اتمی که مسئول نظارت بر فعالیت های کشورهای جهان است، این توانایی را خواهد داشت که بگوید نگرانی در خصوص یک سایت خاص وجود دارد. آژانس خواهد توانست از ایران اجازه بازرسی بخواهد. اگر ایران مخالفت کند ما می توانیم بر مخالفت ایران فائق شویم و نیازی هم به روسیه یا چین ندرایم که بر این مخالفت غلبه کنیم. اگر ایران باز هم مخالفت کند، می توانیم تحریم ها را به علت نقض یا تقلب ایران برگردانیم.»

همچنین در حالی که خبرنگاران پرسش ها را از موضوع ایران به سمت سفر به کنیا و مسائل نژادی سوق داده بودند، اوباما از آنها پرسید: «آیا تمام پرسش های مربوط به ایران مطرح شد است؟ من از پاسخ دادن به پرسش های ایران لذت می برم!»

انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
علیزاده
۰۸:۴۲ ۲۵ تير ۱۳۹۴
آمریکا شیطان بزرگ بوده و هست بدانید که طبق آیات قرآن این ها به عهد خود وفا نخواهند کرد و دبه در خواهند آورد واقعا خنده دار است که فکر کنیم آمریکائی ها با ما کنار می آیند و تحریم ها را بر میدارند
علی
۰۸:۳۹ ۲۵ تير ۱۳۹۴
زیاد ذوق زده نشید ما زیاد از این حرفا شنیدیم گوشمان پر شده
ناشناس
۰۸:۲۸ ۲۵ تير ۱۳۹۴
اي ول به اقا سينا موافقم
ناشناس
۰۵:۱۹ ۲۵ تير ۱۳۹۴
"از پاسخ به پرسش های مرتبط با ایران لذت می برم ! "
این همان وقاحت پیش بینی شده است .
ناشناس
۰۲:۱۸ ۲۵ تير ۱۳۹۴
نتانیاهو باید بره خودشو خفه کنه.یک بیمار روانیه.
ناشناس
۰۱:۲۵ ۲۵ تير ۱۳۹۴
ای کلاه بردار
ناشناس
۰۱:۰۸ ۲۵ تير ۱۳۹۴
مگه این توافق صرفا هسته ای نبود؟پس چرا تسلیحات نمیتواند از کشور خارج شود؟؟
سینا
۰۰:۵۱ ۲۵ تير ۱۳۹۴
خدا کنه تواین هیاهو توافق جریان دکلهای نفتی و آقازاده های مفسد اقتصادی فراموش نشن و پولهای بلوکه شده ملت مفسدان بیشتری رو درست نکنن
ناشناس
۰۰:۲۲ ۲۵ تير ۱۳۹۴
ای عقده ای از این که جنگ روانی راه میندازه کیف میکنه
بهنام
۰۰:۰۶ ۲۵ تير ۱۳۹۴
ای شیطون من که میدونم تو فکر فلافل و پرایدی اومدی اینطرفا خبرم کن کارت دارم...
مرتضی
۲۳:۳۳ ۲۴ تير ۱۳۹۴
با این توافق زندگی مردم بهتر و بیشتر مشکلات بر طرف خواهد شد اما سه چهار ماهی باید صبر کرد تا تاثیرش بر صفره های مردم دیده شود و امیدوارم عده ای باعث بد جلوه دادن این توافق تاریخی و خراب کردن آن نشوند و امید مردم را از بین نبرند.
میثم
۰۲:۳۰ ۲۵ تير ۱۳۹۴
صفره
محمدرضا
۰۹:۴۵ ۲۵ تير ۱۳۹۴
البته اگه پول مردم به جيب دوستان آقازاده وارد نشه و مستقيما دردي از مملت دوا كنه