سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد؛

زباله‌های پلاستیکی چالشی جدید برای کره زمین

دفن بهداشتی پلاستیک‌ها به معنی دفن همیشگی است چرا که این نوع پسماند تجزیه‌پذیر نیست متاسفانه نسل‌های آینده به سختی باید با آن دست و پنجه نرم کنند که نتیجه آن عوارض و خطرات بسیاری برای سلامت بشر دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ معضل بزرگ محیط زیست که اتفاقا بهترین دست ساخته بشری هم محسوب می‌شود این روزها انگار امان محیط زیست و ساکنانش را آنقدر بریده است که یک روز را برای نبودنش نام گذاری می‌کنند. 21 تیرماه، روز بدون پلاستیک با شعار " امروز یک کیسه پلاستیکی کمتر " نام گذاشته شد. این موضوع شاید در گذشته آن‌چنان مورد توجه قرار نمی‌گرفته است اما دیگر تاب و توان شهر را به‌هم زده است. از طرفی مشکل آسیب‌های محیط زیست و از طرفی هم معضل سلامتی نسل آینده وجود دارد که البته هر دو مورد را به هیچ عنوان نمی‌توان نادیده گرفت.

پلاستیک‌ها دریچه‌ای به روی سرطان
حسین فودازی سرطان‌شناس و عضو هیئت مدیره انجمن رادیو‌تراپی آنکولوژی ایران در خصوص ارتباط آلاینده‌ها و ظروف پلاستیکی با سرطان و بیماری‌های صعب‌العلاج می‌گوید: استفاده از پلاستیک باعث مشکلات و آلودگی‌های زیست محیطی می‌شود چرا که زمان برگشت این نوع از محصولات به طبیعت بسیار بسیار طولانی است. محصولاتی با ترکیبات نفتی که منتج از صنعت پتروشیمی است و در بسته بندی‌های غذاهای یکبار مصرف و کنسرو‌ها استفاده می‌شوند و متاسفانه به خاطر نوع فرهنگ زندگی شهروندی ما و مصرف زیاد روزانه پلاستیک نسبت به آمار‌های جهانی چند برابر است. اگر بخواهیم نگاهی به دلیل این افزایش آمار داشته باشیم می‌توان گفت ایران به دلیل دارا بودن ذخایر نفتی خوب حدود چهار درصد تولید محصولات پلاستیکی را به خود اختصاص می‌دهد.

حساسیت‌های پوستی ارمغان مواد پلاستیکی
وی با بیان اینکه مواد پلاستیکی در شرایط خاص بسیار خطرناک و سرطان‌زا هستند، افزود: این ترکیبات هنگامی‌که در معرض حرارت قرار می‌گیرند یعنی زمانی که به عنوان مثال چای داغ و یا غذای داغ در آنها ریخته می‌شود مجموعه‌ای از مواد را از خود آزاد می‌کنند که در رأس آنها ترکیبات شیمیایی بنزن و شبه بنزن هستند که علاوه بر حساسیت‌های پوستی احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد به‌ویژه سرطان‌های دستگاه گوارش که متاسفانه در کشور زیاد دیده می‌شود.
ناگفته نماند که اگر بخارات حاصل از بازیافت این محصولات اگر زیاد باشد موجب ناهنجاری‌های بدخیم خونی می‌شود.

کود شیمیایی در ایران چهار برابر استاندارد جهانی
فودازی با بیان اینکه آمار‌های مقایسه‌ای با کشور‌های دیگر کمی نگران‌کننده است اظهار داشت: متاسفانه در ایران مصرف کود شیمیایی چهار برابر استاندارد جهانی است همچنین مصرف سموم دفع آفات غلات به دلیل رایگان بودن 5 برابر استاندارد جهانی است.

توزیع نایلکس‌های تجزیه‌پذیر در 15 میدان میوه و تره‌بار
هرچند شهرداری تهران در راستای تغییر رویکرد، کاهش مصرف نایلکس‌های پلیمری و کم کردن آثار سوء آنها اقداماتی را در سالهای اخیر انجام داده است، اقداماتی که به صورت پایلوت نسبت به مصرف نایلون‌های تجزیه‌پذیر و سازگار با محیط زیست شروع کرده است تا جایی که در سال 90 توزیع نایلکس‌های تجزیه‌پذیر به 15 میدان میوه و تره‌بار گسترش یافته است. نایلکس‌هایی که با تولید پایه گیاهی و تجزیه‌پذیر هستند.

پیش به سوی اراده جمعی
فودازی در پایان با اشاره به اینکه فقط یک فرهنگ‌سازی و تغییر سبک زندگی می‌تواند نسل‌های آینده را نجات دهد گفت: نمی‌توان گفت در حال حاضر فرهنگ‌سازی در کشور انجام شده است اما متاسفانه عمل به آن تا حدودی بسیار ضعیف است. مهمترین اصل فعل خواستن است و سپس اراده جمعی که در این قسمت کمی ضعف داریم. باید توجه داشت که تا حدود 70 درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری است فقط نیازمند تغییر سبک زندگی است، تغییر سبک زندگی به معنای ورزش روزانه و مدام، تغذیه خوب، دوری از استرس و رهایی از دخانیات است.

گزارش از زهرا غلامی‌نژاد

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.