سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چشمه‌های چند هزار ساله طاق بستان خشکیدند

مدیر روابط عمومی اداره کل محیط زیست کرمانشاه گفت: خشکسالی های پی در پی عدم مدیریت صحیح منابع آب، برداشت غیر متعارف کشاوزران از دلایل خشکی چشمه طاق بستان است.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، چشمه طاق بستان در دامنه کوهی به همین نام و در کرمانشاه واقع شده‌است. اما، به یکباره آب خود را ازدست داده و نگرانی‌های زیادی را به ارمغان آورده‌است.

دریاچه‌ای کهف تا چند روز پیش بخشی از زیبایی طاق بستان را تامین می‌کرد هم اینک دیگر وجود ندارد ولی این نیست که، یکباره خشک شده باشد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه در این باره می‌گوید: دریاچه یکباره خشک نشده بلکه، به تدریج ؟ چشمه آن کم شد و دریاچه  پایین رفت تا این‌که، صبح روز پنج‌شنبه دیگر از دریاچه نبود.

کیاست امیریان گفت: کاهش آب دریاچه از فروردین ماه آغاز شد: آبدهی چشمه از 1480 لیتر در ثانیه در دهم فروردین امسال به 985 لیتر در ثانیه در دهم اردیبهشت و 323 لیتر در دوازدهم خرداد رسید که، بر اساس این آمار ماهانه بیش از 500 لیتر در ثانیه از آبدهی چشمه کاسته شده‌است که، این کاهش در بازه زمانی ده اردیبهشت تا 22 خرداد بیش از 600 لیتر در ثانیه بوده‌است و این روند کاهش سریع آبدهی چشمه پس از 600 لیتر در ثانیه بوده‌است و این روند کاهش سریع آبدهی چشمه پس از خرداد و تا کنون نیز ادامه داشت تا،آنقدر کاهش یافت که در نهایت به صفر رسید و در بامداد پنج‌شنبه خشکیده و به نابودی رسید.

***چه عاملی مقصر است

چشمه‌ای که افسونگر طاق بستان و کرمانشاه بود به دلایل زیادی نابود شد مدیر روابط عمومی ادره کل حفاظت محیط زیست کرمانشاه در این باره گفت: خشکسالی، برداشت غیر مجاز و بی‌رویه کشاوزران، کاهش بی‌اندازه بارش برف حفر چاه‌های اطراف این چشمه و آب‌رسانی بی‌رویه و غیر صحیح به اهالی اطراف این چشمه و آب‌رسانی بی‌رویه و غیر صحیح بهع اهالی روستای طاق بستان از دلایل کاهش تدریجی آب این چشمه و نابودی آن است. افسونگر طاق بستان که رفت با رفتنش باعث ایجاد نگرانی‌هایی در خصوص تامین آب شهر به اهالی روستاهای اطراف اق بستان شده‌است.

باقرآبادی در این باره می‌گوید: نابودی منطقه زیبای گردشگری و نامناسب شدن آب و هوای این منطقه و از بین رفتن تدریجی گونه‌های جانوری و گیاهی مسلما  از تبعات حائز اهمیت این خشکی است.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.