سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد؛

شایع‌ترین بیماری در مردان بالای 40 سال/ژنتیک خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد

آمارها حاکی از آن است که سه درصد از جمعیت جهان به بیماری نقرس دچار هستند که بسیاری از آنها از بیماری خود آگاه نیستند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران، آمار ابتلا به نقرس در سراسر جهان رو به افزایش است و شایع‌ترین بیماری التهابی مفاصل در مردان بالای 40 سال به شمار می‌رود.

نقرس نوعی بیماری مفاصل است که معمولاً با حملات پیاپی آرتروز التهابی حاد که نوعی ورم مفاصل همراه با سوزش، التهاب و قرمزی است، همراه است.

محمد امامی، متخصص جراحی استخوان و مفاصل در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: بیماری نقرس در اثر رسوب اورات کلیسم و اورات سدیم در مفاصل ایجاد می‌شود، که این مشکل ناشی از عدم کارکرد درست کلیه رخ می دهد. هنگامی که کلیه نتواند مواد زائد را دفع کند، این مواد زائد رسوب کرده و به صورت بلورهایی در می‌آیند که بلور اورات سدیم نامیده می‌شوند، ته‌نشینی این بلورها در غضروف مفاصل، ربات‌ها و لیگامان‌ها باعث ایجاد درد، ناراحتی و التهاب می‌شود، پس می‌توان گفت نقرس بیماری التهابی است.

درد در محل اولین مفصل متاتارسو فالانژیال (محل اتصال شصت پا به کف پا) اولین تظاهر بیماری در نیمی از مبتلایان به نقرس می‌باشد.

مفاصل دیگر نیز مانند پاشنه‌ها، زانوها، مچ‌ها و انگشتان ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
درد مفاصل معمولاً پس از دو تا چهار ساعت و در طول شب شروع می‌شود، زیرا دمای بدن در شب پایین‌تر است.

امامی افزود: شایع‌ترین عضو درگیر، مفصل شست‌ پاست که دچار درد، قرمزی و تورم می‌شود، اما این حملات به طور ناگهانی رخ می‌دهد.

به گفته‌ی وی عواملی نیز هستند که این حملات حاد را آغاز و تشدید می‌کنند خستگی زیاد، کم‌آبی، مصرف زیاد الکل، مصرف زیاد گوشت و حبوبات از این جمله عوامل هستند.

 ژنتیک و جنسیت
نقرس علاوه بر عوامل محیطی تأثیرگذار با ژنتیک و جنسیت مرتبط است، به نظر می‌رسد عوامل ژنتیکی که برخی مواقع در یک خانواده وجود دارد، می‌تواند این خطر را افزایش دهد.

همچنین خطر ابتلای مردان به نقرس 10 برابر زنان می‌باشد، البته این بیماری عموماً بعد از سن بلوغ ظاهر می‌شود.

امامی تأکید کرد:‌ ژنتیک مهمترین عامل بروز نقرس به شمار می‌رود به طور قطع باید ژن معیوبی وجود داشته باشد تا زمینه برای ظهور این بیماری فراهم شود.

 آب زیاد بخورید
وی با اشاره به لزوم رعایت رژیم غذایی گفت: افرادی که دچار نقرس می‌شوند، باید از خوردن گوشت قرمز و حبوبات به جز عدس پرهیز کنند، زیرا حبوبات اسید اوریک را افزایش می‌دهند.
بهتر است آب زیاد بنوشید و از خستگی زیاد و عرق کردن دوری کنند تا حملات حاد کمتر اتفاق بیفتد.

همچنین محصولات لبنی کم‌چرب، قهوه و ویتامین C می‌توانند سبب کاهش خطر ابتلا به نقرس شوند.

 نقرس را صرفاً می‌توان کنترل کرد نه درمان!
محمد امامی معتقد است درمان‌های دارویی برای بیماران به شرایط بیماری آنها بستگی دارد و داروهایی که تجویز می‌شوند، دائما باید استفاده شوند، زیرا این بیماری را تنها می‌توان کنترل کرد و درمان قطعی برای آن وجود ندارد.

در حقیقت به علت مشکل ژنتیکی که در بیمار وجود دارد، این بیماری قابل درمان نیست.
به طور کلی از طریق مصرف داروهای مختلفی که به منظور کاهش سطوح اسید اوریک استفاده می‌شوند، می‌توان از تکرار حملات جلوگیری نمود.

قرار دادن یخ به مدت 20 الی 30 دقیقه و چندین مرتبه در روز باعث کاهش درد می‌شود.

همچنین درمان بیماری‌های همراه فرد نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی ادامه داد: در صورتی که در اثر بیماری دفرمیتی در اندام‌های بدن رخ می‌دهد، می‌توان جراحی را پیشنهاد کرد که البته این روش به‌ندرت احتیاج است و با همان درمان‌های دارویی می‌توان علائم را فرو نشاند.

میزان ابتلا به نقرس در بین سال‌های 1990 تا 2010 میلادی تقریباً 2 برابر شده است که این افزایش میزان ابتلا به نقرس به دلیل افزایش طول عمر، تغییر در رژیم غذایی و افزایش بیماری‌های مرتبط با نقرس، همچون سندروم متابولیک و فشارخون بالا می‌باشد.

برخی مطالعات نشان می‌دهد که حملات نقرس در فصل بهار بیشتر است.


گزارش از یاسمن قاسمی

انتهای پیام/

برچسب ها: نقرس ، ژنتیک ، مردان ، درمان ، مفصل ، آرتروز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.