به گزارش
خبرنگار حقوقی قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان _
تینا همتی : چند وقتی است که یک نفر به خطم زنگ میزند و من را میشناسد ولی من شناختی از او نداشتم. این به گونهای بود که خودش را هم به دروغ معرفی میکرد و هنوز هم هر روز چند بار تماس میگیرد و مزاحمم میشود.آخر مجبور شدم خطش را به لیست سیاه گوشی منتقل کنم ولی باز از خط های مختلف تماس میگیرد و به هیچ وجه دستبردار نیست!!
این سخنان را بارها از دوستان و اطرافیان شنیدهاید و یا حتی ممکن است برای خودتان هم اتفاق افتادهباشد که مجبور به تعویض سیمکارت خود و خط منزل شدهباشید.
* خلاصهای از یک فناوری به نام تلفن!
با ورود تلفن به کشورمان راههای ارتباط جمعی خیلی بهتر و راحتتر شد دیگر نیاز نبود که مانند اجدادمان برای کاری فرسنگها راه برویم، حال با یک تماس تلفنی خبری را برسانیم و یا کاری را انجام بدهیم. وقتی کم کم خطهای تلفن به خانهها راه یافت همه چیز راحتتر شد تماسهای تلفن دیگر محدود به تلفنخانه نبود.
امروزه هر شخص با پرداخت مقدار ناچیزی برای خود، چند خط و شمار اختصاص خریدار میکند.
وجود این امکانات بسیار خوب و باعث رفاه و آرامش است ولی آیا نحوه درست استفاده کردن آن را هم یاد گرفتهایم؟
*با مزاحمهای تلفنی چگونه باید رفتار کرد
در کل مزاحم شدن باعث ناراحتی هر فردی میشود حال این مزاحمت از طرف آشنا باشد یا ناشناس، رفتاری که با این گونه افراد باید داشت این است که واکنش ما باید به گونهای باشد که باعث ترک کامل اینگونه مزاحمتها از سوی افراد مزاحم شود. گاهی اوقات با آرامش و نرمی برخورد کردن میتواند کارساز باشد ولی در برخی موارد که این نوع واکنش اثرگذار نیست و مزاحمتها باز هم ادامه دارد با آخرین و جدیترین راه با آن برخورد کند که راه قانون است.
*سست شدن بنیان خانواده با مزاحمت تلفنی!
افرادی که مزاحمت تلفنی ایجاد میکنند از نظر شخصیتی دچار مشکل هستند. دکتر امان ا... قرائی مقدم جامعهشناس ، در اینباره میگوید: اینگونه افراد دچار بیماریهای روانی هستند و از آداب اجتماعی ضعیفی رنج میبرند که تلفنها و تماسهای غلطی که انجام میشود باعث تزلزل بنیان خانوادهها و سست شدن پیوند بین زن و شوهر و ایجاد نزاعهای فامیلی میشود.رفتارهای آسیبزای اینگونه افراد باعث صدمه زدن به جامعه و بنیان خانواده می گردد.
*مزاحمان تلفنی مجرم هستند!
طبق قانون افرادی که اقدام به مزاحمت تلفنی میکنند، مجرم شناخته می شوند.برای اینگونه افراد جرائمی در نظر گرفته شده است که اگر برای بار اول ایجاد مزاحمت کردهباشند و از آنان شکایت کنند، تلفن فرد مزاحم شده به مدت یک هفته قطع و اخطار داده میشود، اگر بار دوم تکرار شود خط فرد مزاحم به مدت 3 هفته قطع و اخطار داده میشود، برای بار سوم علاوه بر قطع همیشگی این افراد 45 الی 3 ماه محکوم به زندان و جزای نقدی خواهند شد.
مزاحمتهای تلفنی که به صورت سوت کشیدن، سکوت، فحاشی، حرفهای رکیک، و گاه گفتن خبرهای کذب و غیر واقعی به مخاطب صورت میگیرد، ممکن است عواقب وخیمی داشتهباشد که بعضا باعث برهم زدن آرامش خانوادهها وحتی در برخی موارد منجر به جنایت میشود . با وجود اینکه همه موارد مزاحمتهای تلفنی جرم تلقی میشود اما امیدوارم این فرهنگسازی صورت گیرد که چگونه از این وسیله ارتباطی به طور صحیح استفاده کنیم و جوانان نیز برای سرگرمی و تفریحشان از تلفن برای ایجاد مزاحمت و آزار و اذیت دیگران استفاده نکنند.