به گزارش
حوزه انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)،سیامک نیلچیان با اعلام این خبر اظهار کرد: با وجود مشکلات مالی در طرح ساخت تصفیهخانه ششم آب تهران واقع در منطقه 22، با تلاش و پیگیریهای مستمر شرکت آب منطقهای تهران به عنوان کارفرما بخش ساختمانی تصفیهخانه بیش از 80 درصد و بخش تجهیزات نیز حدود 25 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
نیلچیان در ادامه یادآور شد: طراحی جزئیات تصفیهخانه ششم از اواسط سال 1388 آغاز شده، اما با توجه به تغییرات عمده در طرح اولیه، عملیات اجرایی از ابتدای سال 1390 آغاز شده است.
وی ادامه داد: تصفیهخانه ششم آب تهران زیرمجموعه طرح بزرگ آبرسانی به تهران از سد امیرکبیر است که برای اجرای پروژههای آن شامل 29.5 کیلومتر تونل انتقال آب و فاز نخست تصفیهخانه تاکنون افزون بر دو هزار 750 میلیارد ریال سرمایهگذاری شده است.
وی با بیان اینکه برای پایان یافتن این پروژه نیاز به حدود یک هزار و دویست میلیارد ریال اعتبار است، تصریح کرد: برای تامین اعتبارهای لازم برای اجرای طرح، شرکت آب منطقهای تهران، علاوه بر منابع بودجه عمومی، استفاده از اوراق مشارکت، بودجه خشکسالی و سایر منابع اعتباری را در دست پیگیری دارد.
مجری طرح انتقال آب به شهر تهران از سد تنظیمی امیرکبیر با اشاره به اینکه این تصفیهخانه بزرگترین تصفیهخانه آب آشامیدنی کشور است، گفت: تصفیهخانه ششم آب تهران به دلیل قرار گرفتن در تراز ارتفاعی مناسب موجب صرفهجویی بسیار زیادی در مصرف انرژی میشود.
وی ادامه داد: با راهاندازی سامانه انتقال آب سد امیرکبیر شامل تونلی به طول 29.5 کیلومتر و تصفیهخانه ششم که در ذیل همین طرح ساخته شده است، امکان انتقال کامل حق آبه تهران از سدهای امیرکبیر و طالقان فراهم میشود.
به گفته نیلچیان، عدم تخصیص اعتبار مورد نیاز به طرح، برخورد با زونهای گسله و هجوم آب در زمان اجرای تونل انتقال و نوسانات قیمت ارز در سالهای گذشته از مواردی است که این طرح را در زمانهای مختلف دچار مشکل کرده بود.
وی در پایان اظهار کرد: در صورت تخصیص به موقع اعتبار، امکان بهرهبرداری فاز نخست تصفیهخانه تا اواخر سال جاری وجود خواهد داشت.
انتهای پیام/