سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مراکز درمانی که قطع عضو را به بیمار تحمیل می‌کنند

در برخی از بیماری‌ها که دارو درمانی و پیوند اعضا کارایی نداشته باشد پزشکان از روش سلول درمانی استفاده می‌کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ در اغلب بیماری‌هایی که بدن بخشی یا کل عملکرد یک بافت یا اندام را از دست می‌دهد برای درمان نیاز است که روند ترمیم بافت فعال شود. در اینگونه موارد دارو درمانی روش مناسبی برای این بیماران نیست و پیوند عضو نیز به دلیل محدودیت اهداکننده اغلب با مشکلات زیادی رو به رو است در دو دهه‌ی اخیر با این واقعیت که همه‌ی بافت‌های بدن از سلول تشکیل شده‌اند این ایده مطرح شده است که برای ترمیم بافت‌های از بین رفته از سلولهای تشکیل دهنده همان بافت استفاده شود که این روش در حال حاضر به نام سلول درمانی شناخته می‌شود.

اما طبق تحقیقات میدانی که انجام دادیم متوجه شدیم مراکز غیرمجازی در حال انجام این روش هستند و این مراکز به صورت روزافزون در حال گسترش است.

اما و اگر‌های درمان با روش PRP 
PRP روشی است که در آن خون بیمار گرفته می‌شود و پلاکت‌های آن استخراج می‌شود و بعد از آن برای درمان پلاکت به خود بیمار تزریق می‌شود.

با تماس مراجعینی که به این مراکز داشته و دچار نقص عضو شده بودند ما هم سری به یکی از این مطب‌ها زدیم و متوجه شدیم پزشک مربوط به اسم همکاری با پژوهشگاه معتبر این کار را در مطب انجام می‌دهد و ادعا می‌کند غضروف‌هایی که برای بیمار بکار می‌برد در پژوهشگاه کشت می‌دهد.

اعضای بدنی که در این مراکز از بین می‌رود
با مصاحبه‌ای که با یکی از مراجعین به این مراکز غیرمجاز داشتیم این بیمار اظهار کرد که برای درمان درد گردن و کمر به متخصص طب فیزیکی مراجعه کرده و پزشک تنها راه درمانی را سلول درمانی معرفی کرده است و بعد از انجام چهار بار تزریق به نخاع بیمار دست راست وی فلج شده است.

دکتر عمادالدین مسئول گروه متخصصین ارتوپدی پژوهشگاه رویان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: اینگونه اعمال فقط در رویان انجام می‌شود و ما موارد خاصی را داشته‌ایم که بعد از این کار زانوی بیمار در حد خشک شدن پیش رفته است.

همچنین دکتر عطایی مدیر بانک سلول درمانی پژوهشگاه رویان به خبرنگار باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: افراد نباید فریب مراکزی که ادعا می‌کنند با پژوهشگاه رویان همکاری می‌کنند را بخورند زیرا در زمینه‌ی ارتوپدی و کشت غضروف در خارج از پژوهشگاه رویان با مراکز دیگری همکاری نداریم و بیماری را به هیچ مرکزی ارجاع نمی‌دهیم.

وعده‌های وزارت بهداشت در برخورد با این مراکز
اگرچه تا کنون گزارشی از این تخلفات به مسئولین وزارت بهداشت ارائه نشده است ولی این مسئولین از برخورد قاطع با این مراکز خبر می‌دهند.

عسگری معاون اجرایی در امور درمان وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران بیان کرد: ما از دانشگاهها گزارشی مبنی بر اینکه اتفاق غیرعادی در توسعه‌ی غیرمجاز این مراکز نداریم اما ممکن است مواردی ارائه شود که قطعا دانشگاههای ما پیگیر خواهند بود و ما گزارشها را از آنها پیگیری خواهیم کرد.

با این تفاسیر این تنها یکی از مراکز غیرمجازی بود که گزارش کردیم قطعا مراکز دیگری نیز وجود دارند که مراکز نظارتی باید با آنها برخورد داشته باشند.


گزارش از مهناز متقی


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.