سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرح تثبیت شن‌های روان در پارک ملی

کارشناس مسئول زیستگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: طرح تثبیت شن‌ها‌ی روان جزو طرح‌های مصوب ستاد ملی احیا دریاچه ارومیه بود که، در حال اجرا شدن است.

حجت جباری کارشناس مسئول زیستگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست  گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، با اشاره به عملیاتی شدن طرح تثبیت شن‌های روان اظهار کرد: با توجه به‌ این‌ که نثبیت شن‌های روان در پارک ملی دریاچه ارومیه جزو طرح‌های مصوب ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه است، هم‌اکنون در این منطقه 400هکتار از عرصه پارک ملی در حال اجرا است.

وی ادامه داد: با ادامه بحران دریاچه ارومیه و افزایش پسروی آب‌ها،عصه بیشتری از بستر دریاچه ارومیه خنک و در معرض فرسایش بادی قرار گرفته‌است و در این خصوص محدوده حدودا2000هکتاری بستر خشک دریاچه ارومیه که در شما غرب این دریاچه واقع در محور ارومیه سلماس در نزدیکی روستای حیل کندری، منطقه است که به عنوان مهمترین کانون زیر گرد داخل دریاچه ارومیه شناسایی شده‌است.

مسئول زیستگاه‌های اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان ادامه داد: با توجه به وزش باد روستاها در این منطقه موجب حرکت شن‌های روان و گرد و غبار می‌شد که، اراضی کشاورزی  و شهرک صنعتی فاز3 ارومیه را با تهدید جدی مواجه ساخته‌است که، بر اساس مصوبه ستاد ملی احیای  دریاچه ارومیه برای کنترل ریزگردها  تثبیت شن‌ها روئان در این منطقه دو پروژه برنامه‌ریزی شده که از محل اعتبارات سال93 احیای ارومیه در دست اجرا می‌باشد و قابل ذکر است این پروژه شامل تثبیت بیولوژیک با گونه‌های درختی و درختچه‌ای و پروژه مالج پالشی است.

وی ادامه داد: متاسفانه این دریاچه در خطر خشک شدن کامل قرار دارد و طی 17سال گذشته شش متر کاهش ارتفاع داشته و تا تیر ماه سال1392 بیش از 75درصد ازآب آن خشک شده، و البته یکی از بزرگترین دریاچه‌های داخلی کشور است که در سال‌های لاخیر حدود 40سانتی‌متر از ارتفاع آب آن کاسته شده، بطوری که در حال حاضر تراز آبی آن حدود سه‌و‌نیم متر پائین‌تر از اکواوژیک، که البته تراز اکولوژیک دریاچه ارومیه 127401متر است. جباری با اشاره به کانون ریزگرد دریاچه ارومیه تصریح کرد: اگرچه مساحت کانون ریزگردها در این منطقه تصریح کرد، اگرچه مساحت کانون ریزگردها در این منطقه بیش‌از 2000هکتار می‌باشد اما، در فاز اول یک محدوده 400هکتاری در ابعاد 8کیلومتر طول به موازات مرز دریاچه ارومیه و به عمق 500متر شروع گردیده که از این عرصه 350هکتار به کاشت نهال قره داغ احتصاص دارد.

نماینده مجری طرح تثبیت تاکید کرد: با توجه به اینکه ماسه‌های روان می‌توانند نهال‌های کاشته شده را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟ از بین می‌برد، پروژه دوم با عنوان مالچ پاشی است که بصورت پایلوت در 30هکتار از کانون حرکت شن‌های روان انجام خواهد‌شد تا گونه‌های کاشته شده به وضعیت پایدارتری در خاک برسند.

انتهای پیام /
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.