سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شهرکرد؛

اجرای موفق طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری، اجرای طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی را در این استان موفق و مطلوب ارزیابی کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از شهرکرد به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری؛ شهرام احمدی گفت: طرح حفاظت از تنوع زیستی و توسعه پایدار زاگرس مرکزی با هدف توسعه پایدار و حفاظت از منابع طبیعی و گونه های زیستی منطقه زاگرس مرکزی، احیای مراتع تخریب شده و حفاظت از چشم انداز منطقه با مشارکت بهره برداران مراتع و جوامع محلی از سال 84 در چهار استان فارس، کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری و اصفهان آغاز شده است.

وی افزود: اجرای این طرح، دستاوردهای مطلوبی در حوزه محیط زیست به همراه داشته است.

احمدی با تاکید بر اهمیت اجرای طرح هایی از این قبیل در استان افزود: با اجرای چنین طرح هایی بدلیل افزایش مشارکت عمومی برای حفاظت از محیط زیست و توجه به معیشت پایدار جوامع محلی می توان آینده روشنی برای منطقه زاگرس و محیط زیست کشور متصور شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه نقش طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی، انجام فعالیت اجرایی و وظایف سایر ارگان های دولتی نیست، تصریح کرد: نقش این طرح، تسهیل استقرار سیستم مدیریت جامع و یکپارچه و بهره برداری و حفاظت پایدار از منابع طبیعی زاگرس است.

وی ادامه داد: طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی قرار است مدلی برای تلفیق تنوع زیستی در نظام اقتصادی و اجتماعی ارائه دهد و در روند اجرای این طرح برنامه آزمایشی در برخی روستاها مورد اجرا قرار گرفته است.

احمدی در مورد اجرای این طرح آزمایشی طی مراحل بعد در سطح وسیعتر، گفت: مدیران این پروژه پس از مدتی به این نتیجه رسیدند که باید سطح مورد مطالعه را گسترش دهند و جوامع محلی و روستایی بیشتری را بررسی کنند.

وی افزود: این طرح ابتدا بصورت آزمایشی در منطقه گل سفید و حیدرآباد استان اجرا شد اما طی پنج تا 10 سال این محدوده گسترده تر شد و مناطقی از اردل، ناغان، بازفت کوهرنگ و بلداجی را نیز دربرگرفت که بر اساس نتایج حاصله، جوامع مورد مطالعه در ارتباط با اکوسیستم وسیعتری هستند و این گستردگی باید ادامه یابد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری گفت: در طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی روستای دوپلان شهرستان کیار به عنوان روستای سبز پایلوت معرفی شده و مجریان طرح در حال هماهنگی برای اجرای فعالیتهای سبز و حافظ محیط زیست توسط ادارات بنیاد مسکن، آب و فاضلاب روستایی، جهاد کشاورزی، بهداشت و برگزاری دوره های آموزشی برای مردم این منطقه اند.

احمدی افزود: اجرای پروژه جلب مشارکت جوامع محلی برای احیا و عرضه صنایع دستی بومی به عنوان معیشت جایگزین به منظور جلوگیری از تجاوز جنگل نشینان به منابع طبیعی از دیگر دستاوردهای مهم این طرح بین المللی در چهارمحال و بختیاری است.

وی ادامه داد: در قالب این پروژه تشکل محلی با عنوان شولیز با شرکت 23 زن در روستای گل سفید تشکیل شد که در نمایشگاه های ملی در زمینه معرفی و عرضه صنایع دستی خوش درخشیده اند.

احمدی با بیان اینکه این طرح با حمایت سازمان ملل متحد و صندوق تسهیلات جهانی محیط زیست(undp)  در حال اجراست، افزود: این طرح توسط سیستم های جهانی بصورت دوره ای پایش می شود و از صندوق تسهیلات جهانی ناظرانی وارد منطقه شده و بر اجرای آن نظارت می کنند.

وی تصریح کرد: تمدید دوباره طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس مرکزی در سالهای گذشته از سوی سازمانهای جهانی، دلیل رضایت و ارزیابی مثبت این سازمانها از اجرای طرح است.

 احمدی تاکید کرد: می توان با تقویت این طرح از طریق افزایش آگاهی های عمومی و ارتقای فرهنگ زیست محیطی در راستای توسعه پایدار منطقه زاگرس گامی بلند برداشت.

انتهای پیام/گ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.