به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از زنجان؛ مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اعلام اینکه هم اکنون2 برابر بیشتر از ظرفیت، دام وارد مرتع میشود، گفت: به دلیل اینکه کمتر از250 واحد دامی برای دامدار صرفه اقتصادی ندارد، نسبت به افزایش دام اقدام میکنند.
اسکندری افزود: متاسفانه دامداران تنها به افزایش تعداد دامها چشم دوختهاند و با هدف کنترل ورود دام به مراتع اداره کل از ورود دام غیرمجاز به مرتع ممانعت خواهد کرد.
وی ادامه داد:در3 ماهه نخست سال3665 مورد دام غیرمجاز وارد مراتع سطح استان شده و با توجه به روند پراکنش بارشها مراتع استان اوضاع مناسبی نخواهند داشت.
این مقام مسئول اضافه کرد: با ورود دام مازاد شاهد وخیم شدن وضعیت منابع طبیعی خواهیم بود و ادارات منابع طبیعی شهرستانها برای مقابله با ورود دام غیرمجاز به مراتع جدیت بیشتری دارند.
اسکندری امضاء قرارداد با بخش خصوصی را گامی برای تقویت نیروهای یگان حفاظت بیان کرد و گفت: اطلاع رسانی و تبلیغات رسانه ای در مدیریت ورود دام به مراتع تاثیرگذار است که این امر موجب شده تا دامداران با آگاهی از تخریب مراتع نسبت به ورود دام مجاز منطبق با پروانه چراء اقدام کنند.
وی درباره ورود دام های مهاجر از استان های شمالی به مرزهایی از شهرستان طارم بیان کرد: سامانه عرفی مراتع تابع محدودیت جغرافیایی نیست و در صورتی که دامداران پروانه چرا داشته باشند، ایراد قانونی برای ورود دام به مرتع نخواهند داشت.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان توسعه جنگلکاری با هدف ارتقاء سرانه جنگل استان را جزو برنامه های مهم این اداره کل ذکر کرد و افزود: ترویج توسعه گونههای اقتصادی با نیاز آبی اندک همچون انار ترش،بنه، بادام، بادام کوهی، زالزالک و سنجد و نیز بالا بردن انگیزه عموم بهرهبرداران و مردم را در دست برنامه داریم.
وی توسعه جنگل طبیعی در خوئین ایجرود، بادامستان زنجان و در شهرستانهای طارم و ابهر را جزو برنامههای مهم این اداره در بخش جنگل بیان و خاطر نشان کرد : در مجموع457 هکتار توسعه جنگلکاری از سوی منابع طبیعی استان انجام گرفته که از این میزان توسعه250 هکتاری جنگل و توسعه100 هکتاری بذر انجام شده و مابقی سهم بهرهبرداران بوده است.
انتهای پیام/س