سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش باشگاه خبرنگاران به مناسبت هفته گرامیداشت شهید چمران

"چ"مثل چمران، "پ"مثل پدر صنعت دفاعی/ کسی‌که "اولین‌ها"در صنایع دفاعی ایران با نام او گره خورده است

مردی که از جبل‌عامل لبنان تا سوسنگرد و دهلاویه، همه از رشادت‌‌هایش می‌گویند، پدر اولین‌‌های صنایع دفاعی ایران است.

به گزارش خبرنگار دفاعی- امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران؛ خیلی‌ها او را به عنوان یک زاهد و عارف می‌شناسند، بسیاری هم او را چریکی می‌دانند که از جبل‌عامل تا پاوه و دهلاویه نامش لرزه بر اندام دشمنان اسلام می‌انداخت.

"مصطفی چمران" کسی که هنوز هم ارتفاعات جبل‌عامل لبنان عطر یاد او را برای رزمندگان مقاومت اسلامی در خود دارد.

پاوه و مریوان خود را مدیون دلاوری‌های او در مقابل تهاجم بی‌رحمانه گروه‌های ضدانقلاب می‌داند و هنوز اهواز و سوسنگرد حماسه‌های او و همرزمانش را در ستاد جنگ‌های نامنظم در برابر تجاوز ناجوانمردانه رژیم بعثی عراق فراموش نکرده است.

اما در کنار همه این ویژگی‌ها، شهید دکتر چمران خصوصیت ارزشمند دیگری را هم در وجود خود داشت که شاید کمتر به آن توجه شده است. او به عنوان یک مدیر متعهد و در جایگاه وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران یک نابغه علمی و صنعتی به حساب می‌آید.

لقب "پدر صنعت دفاعی کشور"به حق که  زیبنده نام این دانشمند فرهیخته است، چرا که اولین جرقه‌‌های خوداتکایی کشور در این حوزه توسط این مرد بزرگ زده شد.

شاید کمتر کسی بداند اما میراث ارزشمند او که هم‌اکنون مرکز ثقل صنایع دفاعی محسوب می‌شود، همین "سازمان صنایع دفاع" وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است این سازمان هم‌اکنون به عنوان یک مجموعه بزرگ وظیفه خطیر تولید تجهیزات گوناگون نظامی را برعهده دارد و تا به امروز دستاورد‌های بسیار بزرگی را برای کشور در زمینه تولیدات دفاعی برای کشور به ارمغان آورده است.

از همین رو است که دشمنان کشور در جریان مذاکرات هسته‌ای بر روی بازرسی از مراکز حساس نظامی که از جمله آن‌ها صنایع دفاعی است، اصرار دارند، چرا که راز توانمندی‌های دفاعی کشورمان که ثمره اندیشه و راهبرد کسانی مانند شهید چمران بوده، برای آنان ناشناخته مانده است.

ایام شهادت این اسطوره علم و جهاد بهانه‌ای شد تا نگاهی گذرا به نقش او در خوداتکایی دفاعی کشور داشته باشیم. 

مهدی چمران برادر شهید دکتر مصطفی چمران درباره اقدامات ارزشمند وی در حوزه خودکفایی دفاعی کشور به باشگاه خبرنگاران اینچنین می‌گوید:

شهید چمران اقدامات ارزشمندی را در طول حضورش در وزارت دفاع انجام داد. او انقلاب واقعی را در ارتش شروع کرد و تبعیض و فاصله طبقاتی که به ناحق در دوران رژیم طاغوت در میان کارکنان ارتش رایج بود را برداشت. وی اعتقاد شدیدی به واژه "ما می‌توانیم" داشت.

*** اولین‌صحصولات دفاعی، محصول نگاه چمران

اولین ثمره این نگاه او تاسیس "سازمان صنایع دفاع" بود که هم‌اکنون وظیفه سنگین تحقیقات علمی_ نظامی را برعهده دارد. او باور داشت که باید خودمان بسازیم و استفاده کنیم.

اولین موشک پرتابی ایران را او در "دُب حردان" آزمایش کرد و اولین زیردریایی ساخت ایران توسط او در آب‌های همین منطقه آزمایش شد که یک زیردریایی کوچک 6 متری چریکی بود.

اولین موشک زیردریایی را که برای شکستن خاکریزهای دشمن بعثی که جلوی ساحل ایجاد شده بود،مورد بهربرداری قرار داد، یعنی عملا آزمایش کرد. این موشک 3 متری بود که بعدها 6 متری و 12 متری آن هم ساخته شد. اولین پل واقعی چریکی توسط وی ساخته شد. یک پل دست‌ساز که از تیوپ، چوب و طناب ساخته شد و ما در منطقه عباسی از آن برای عبور خودرو هم استفاده کردیم. نمونه این پل در منطقه سوسنگرد و نیز نوع نفررو آن هم  در عملیات فتح‌المبین در منطقه "جسر نادری" مورد استفاده رزمندگان اسلام قرار گرفت.

او اولین خودروی نیمه شنی را که با یک جیپ لندرور ساخته شده بود را در منطقه"شُحِیطیه" بر روی تپه‌های ماسه‌ای "الله اکبر" مورد استفاده قرار داد.


*** خلاقیت ذهنی چمران یعنی استفاده از هر کس در جای خودش

خلاقیت ذهنی مرحوم دکتر چمران با بهره‌گیری درست از گروه‌های مهندسی و استفاده به‌جا از متخصصان این حوزه بود، به عنوان مثال اگر کسی صرفا رزمنده بود، او را به خطوط جنگ می‌فرستاد، ولی از یک متخصص مکانیک یا اوپتیک در جایگاه خود استفاده می‌کرد.

وی با همین روش از متخصصان اوپتیک می‌خواست تا تجهیزات تانک‌های عراقی را باز کنند و هر کدام در حوزه تخصصی خود از تجهیزات مورد نظر برای تولید یک وسیله جدید استفاده کنند.

او با همین کار تجهیزات اُپتیکی جداشده از تانک‌های عراقی را با یکدیگر تلفیق کرد و از آن یک دوربین دید در شب ساخت. 


*** شکرگذاری به خاطر تحریم

رئیس شورای شهر تهران از لحظه‌ای می‌گوید که خبر تحریم‌های نظامی آمریکا علیه ایران را به برادر شهیدش داد. او می‌گوید: خاطرم هست در آن لحظه دو دست خود را بلند کرد و گفت: "الهی شکر" به او گفتم: دکتر! ما را تحریم کرده‌اند، شما شکر می‌کنید؟! او گفت: برای اینکه هرچه می‌گفتم خودتان تجهیزات مورد نیازتان را بسازید جواب می‌دادند حالا که دارد می‌آید، برای چی به خودمان زحمت بدهیم، ولی حالا مجبوریم تا خودمان هرچه نیاز داریم را بسازیم.


آغاز حرکت خودکفایی در نیروهای مسلح با اقدامات شهید چمران پایه‌گذاری شد. او اعتقاد شدیدی به "ما‌ می‌توانیم" داشت و این نگاه او خوشبختانه تا به امروز هم ادامه دارد.

*** شاگردان دیروز چمران، بزرگان امروز، رزمندگان  جبهه مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و تروریست‌ها

مهدی چمران در رابطه با نقش استادی برادرش برای رزمندگان مقاومت می‌گوید: اگرچه امروز تاکتیک‌ها عوض شده و با گذشته تفاوت پیدا کرده، اما باید بگویم بزرگان رزمندگان مقاومت حزب‌الله یا خود از شاگردان شهید چمران بوده‌اند یا شاگردان او به حساب می‌آیند که به این موضوع هم افتخار می‌کنند.


در روزهای پر خیر و برکت ماه میهمانی خدا، شهدا را میهمان کنیم به قرائت صلوات و یک فاتحه


اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم


گزارش از : میثم پوراعظم


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۲:۴۸ ۰۳ تير ۱۳۹۴
روحش شاد.