سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساری؛

خنک شدن بعد از افطار با خوردن بستنی

مصرف بستنی در ماه مبارک رمضان بعد از افطار، ضمن تأمين ويتامين‌های ضروری، پروتئين و انرژی در بدن، موجب نشاط و شادمانی می شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران از ساری؛ کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه بستنی سالم قسمتی از انرژی، پروتئين مورد نياز و ويتامين‌های ضروری و مفيد روزانه بدن را تأمين می كند و چنانچه بدون افزودنی‌های غيرمجاز رنگی و از نوع پاستوريزه باشد، به دليل دارا بودن مواد، تأمين كننده كلسيم بدن است، گفت: در ماه مبارک رمضان و فاصله زمانی افطار تا سحر، استفاده از بستنی به اندازه یک سهم که معادل نصف لیوان می باشد، مجاز و مفید است.

انتظاری با تاکید بر اینکه به جای بستنی می توان با مصرف ماست میوه ای، که از مخلوط کردن انواع میوه با ماست كم چربی يخ زده به دست می آید، همه اين مواد را با چربی بسيار كمتری وارد بدن کرد، افزود: بستنی هم مثل ماست قابليت نگهداری باكتریهای پروبيوتيك را دارد كه از رشد باكتری‌های بيماری‌زا در روده جلوگيری می كند.

وی با اشاره به اینکه بستنی ماده غذايی خوشمزه‌ای است كه به ويژه در فصول گرم كودكان و نوجوانان علاقه‌ زيادی به مصرف آن دارند تصریح کرد: توصيه می‌شود بستنی در رژيم غذايی روزانه كودكان، به ويژه گروهی كه به اندازه كافی شير مصرف نمی كنند، قرار گيرد و همچنین به دلیل داشتن ارزش غذایی بالا، برای افراد لاغری که می خواهند چاق شوند، خوراکی مفیدی است.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: همچنین در برخی موارد از جمله پس از جراحی لوزه، که مصرف غذاهای سرد، مرطوب با طعم ملايم و دارای قوام نرم در روزهای اول برای بيمار آسان‌تر و از ايجاد خونريزی‌های بعد از عمل پيشگيری می كند، مصرف بستنی توصیه می شود.

انتظاری افزود: بستنی از جمله غذاهايی است كه در برخی افراد موجب حمله ميگرنی و با اثرگذاری بر روی آزاد شدن سروتونين و نوراپی نفرين موجب انبساط يا انقباض عروق می‌شوند.

به گفته وی همچنین کسانی که از اضافه وزن رنج می برند و افرادی که به بیماری دیابت نیز مبتلا هستند باید در مصرف بستنی احتیاط کنند.

گفتنی است بستنی، محصول لبنی منجمدی است که از ترکیب و فرایند مناسب خامه و بعضی از فراورده‌های لبنی با شکر و مواد طعم‌دهنده به دست می‌آید و می‌تواند حاوی پایدار‌کننده‌ها، قوام دهنده‌ها و رنگ نیز باشد.

ارزش غذایی بستنی به ارزش غذایی مواد اولیه ای که در ساخت بستنی مصرف می‌شوند، بستگی دارد. به عنوان مثال چربی بستنی ۳-۲ برابر چربی شیر است و پروتئین بستنی کمی بیش‌تر از شیر و در ضمن حاوی مواد غذایی دیگر مانند میوه، تخم‌مرغ و شکر است. این‌ها ارزش غذایی بستنی را افزایش می‌دهند.

انتهای پیام/ح

برچسب ها: خنک ، افطار ، خوردن ، بستنی ، نشاط
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.