سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تبریز؛

افزایش راندمان مصرف کود در روش چالکود

مدیر گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: راندمان و کارآیی مصرف کود در روش چالکود به مراتب بیشتر از روش پخش سطحی است و چون ریشه ها به شکلی مستقیم غذای مطلوب خود را تأمین می کنند، بنابراین غذای سالم برای چند سالی بدون زحمت در اختیار درخت خواهد بود.

خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران از تبریز؛ فریبرز زارع افزود: در روش چالکود دیگر نیازی به پابیل درختان میوه که هزینه بری فراوانی داشته و گاهی در اثر بی مبالاتی و فقدان دقت کارگران ریشه‌های فعال درختان آسیب پذیر می‌شود، نبوده و از نظر اقتصادی نیز این روش به صلاح باغدار است، باغدار برای هر چند سال یک بار با احداث دو الی چهار چالکود در سال‌های بعد نیازی به پابیل خاک نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: به دلیل حضور آهک فعال در خاک های آهکی، زیادی بی کربنات در آب های آبیاری، کمی مواد آلی مصرف غیرصحیح (پخش سطحی) کود در ســایه انداز درختان و با عنایت به کمی تحرک اکثر کودهای مصرفی بخصوص کودهای فسفاته و سولفاته و عدم رعایت مصرف صحیح بهینه کود و آب، درختان میوه در کشور دچار عدم تغذیه صحیح هستند و به همین دلیل بیان روش صحیح کوددهی در باغ های میوه اولویت خاصی یافته است، یکی از بهترین و ساده ترین روش های صحیح کوددهی اعمال روش چالکود است.

زارع ادامه داد: با استفاده از روش چالکود مشکل علف های هرز تا حد زیادی کاهش می یابد.

مدیر گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: خاک خارج شده از چاله ها را به صورت یکنواخت در فاصله بین ردیف های درختان پخش و از باز گرداندن دوباره آن به داخل چاله خودداری شود.

وی افزود: کود دامی که منبع عمده بذر علف های هرز است به صورت توده در چاله قرار گرفته و بذر علف ها محل مناسبی برای رویش ندارند.

زارع تاکید کرد: در چالکود به دلیل مصرف کودهای آلی، کودهای سولفاته و گوگرد محیط، اسیدی است و  تحت چنین شرایطی حضور یون های بی کربنات فراوان در آب آبیاری به لحاظ ترشح فراوان یون هیدروژن در محیط چالکود، مسئله ساز نبوده، به عبارت دیگر با اسیدی کردن محیط غذای درخت، جذب مواد غذایی با سهولت بیشتری انجام می گیرد.
انتهای پیام/ز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.