به گزارش خبرنگار
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از تبریز، حجت الاسلام مظفری، امروز در نشست خبری به مناسبت هفته قوه قضائیه با گرامیداشت ماه مبارک رمضان ورسیدن هفته قوه قضائیه گفت: شهادت آیت الله دکتر بهشتی و شهید قدوسی را در این هفته که همزمان با ماه مبارک رمضان است گرامی می داریم.
مظفری عنوان کرد: آذربایجان شرقی از نظر کیفری با بسیاری از استانها متفاوت است و در این استان سرقت در ردیف سوم عنوان اتهامی قرار دارد و اولین جرم ضرب و جرح عمدی ، توهین به افراد است.
وی گفت: در آذربایجان شرقی نیازمند اصلاح در تغییر رفتارهای اجتماعی هستیم و از فرصت ماه مبارک رمضان می توان در این مورد و ارتقای بهبود رفتاری استفاده کرد.
وی گفت: در سال 93 در حدود 460 هزار پرونده وارد دستگاه قضایی استان شده و 184 هزار نیز به شعب حل اختلاف وارد شده است.
وی بیان کرد: بیش از 100 درصد وارده ها در این سال مختومه شده و علاوه بر میزان وارده افزایش داده شده به نسبت سال 92 شاهد افزایش مختومه ها بوده ایم.
رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی گفت: ادامه داد: در شورای حل اختلاف182هزار مختومه داشته ایم که با توجه به فلسفه اصلی شورای حل اختلاف که صلح و سازش است این رویکرد ادامه دارد اما بر اساس تصیم دستگاه قضایی وظیفه رسیدگی به پرونده های تا زیر 5 میلیون نیز به این شعب واگذار شده و از فلسفه اصلی فاصله گرفته اند و حدود 40 درصد وارده دادگستری در شورهای حل اختلاف بررسی می شود.
وی یادآور شد: 93 درصد پرونده هایی که مورد اعتراض وارد قرار می گیرند مورد تائید قرار می گیرند و 7 درصد منجر به تغییر رای می شود.
رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی یادآور شد: 10 درصد کل جرایم کیفری مربوط به ضرب و جرح و 8 درصد مربوط به توهین به اشخاص می باشد و 8 درصد نیز مربوط به سرقت است.
رئیس کل دادگستری آذربایجان شرقی با بیان اینکه در سال 93 حدود 8 هزار و 200 طلاق توافقی در استان صورت گرفته ، گفت: به دنبال طرحی برای کاهش آمار طلاق در استان هستیم که اکثر توجه ما بر پیشگیری در این معضل آسیب اجتماعی است.
وی بیان کرد: نباید دادگستری اولین محل مراجعه در زمان اختلافات باشد و با ریش سفیدی و ورود مشاوران متخصص می توان این مشکلات را حل کرد و نیازی به محاکم قضایی نیست.
وی یادآور شد: نقل و انتقال اموال منقول و خودروهای شخصی یکی از معضلات جدی است که در حال حاضر 70درصد پرونده هامربوط به اختلافات در مورد اموال است که زمینه های مختلفی را شامل می شود .
مظفری تاکید کرد: باید به دنبال ارتقای باورهای دینی درجامعه باشیم تا آسیبها در خانواده و جامعه کاهش یابد و بسیاری از مشکلات کاهش یابد.
انتهای پیام/ح