سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بجنورد؛

تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان

روزه‌داران در ماه مبارک رمضان با رعایت تغذیه صحیح ضامن سلامتی خود باشند.

به گزارش  گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از بجنورد، کارشناس تغذیه گفت:روزه داری بدون رعایت صحیح تغذیه نه تنها ضامن سلامتی نیست بلکه سلامت شخص را هم به خطر می اندازد .

شهلاجودت افزود : افرادی بعد از ماه مبارک رمضان، اغلب يا افزايش وزن پيدا مي کنند يا ضعيف شده و دچار بيماري‌هاي گوارشي مي شوند اين عوارض به این دلیل است که افراد اطلاعات کاملي در خصوص اصول تغذيه مناسب در ماه مبارک رمضان را ندارند .

وی با اشاره به اینکه زمان غذا خوردن، ميزان غذا خوردن، چگونه غذا خوردن و انتخاب نوع غذا مهم ترین مواردی است که در تغذيه ماه رمضان بايد مورد توجه قرار بگيرد افزود: در ماه رمضان 3 وعده غذایی افطار شام و سحر را باید در طی شبانه روز داشته باشیم از غذاهای متنوع استفاده کنیم .

جودت گفت: از فاصله افطار تا سحر بین 8 تا 12 لیوان آب بنوشیم چون سوخت و ساز بدن را تنظیم و همچنین باعث دفع سموم از بدن می‌شود.

کارشناس تغذیه اظهار داشت:به طور کلی نبايد غذا هاي افطار شامل غذا هاي اصلي، حجيم وسنگين باشد ابتدا با مقداري آب گرم و خرما، خوردن را آغاز کنيد، خوردن مقداري کمي آش بدون حبوبات بسیار مفید است ،از غذا هاي بدون چربي در افطار استفاده کنید و از خوردن آجيل ، بستني، چيبس، گوشت ، پنير، ماست وشير پر چرب در افطار بپرهيزيد.

وی با اشاره به اینکه روزه گرفتن در روزهاي گرم و بلند تابستان کمي با فصل‌هاي ديگر فرق دارد و افراد زود تشنه مي‌شوند خاطر نشان کرد: استفاده از نوشیدنی های سالم چون آبمیوه ، دوغ بدون نمک و گاز و آب در کنار وعده های غذایی از تشنگی بیشتر شما جلوگیری می کند.

جودت اظهار داشت :روزه می‌تواند از برخی بیماری‌ها مانند دیابت، بیماری‌های التهابی مزمن، فشارخون بالا و آسم پیشگیری ‌کند.

این کارشناس تغذیه برای نوجوانانی که امسال برای اولین بار روزدار هستند گفت: والدین باید به تغذیه این نوجوانان توجه خاصی داشته باشند چرا که آنها در حال رشد هستند و دریافت انرژی را باید در این یکماه داشته باشند.

جودت افزود: وعده افطار این دسته باید بسیار سبک و کم حجم باشد و بهتر است از يک نوشيدني گرم مانند چاي، آب جوش و شير گرم به همراه يک شيريني طبيعي نظير خرما و کشمش استفاده شود و بعد از 3 ساعت وعده شام را استفاده کنند و بعد از صرف سحر نباید سریع دراز بکشند چراکه موجب دل درد و نفخ معده می شود.

وی استفاده از سبزیجات،میوه جات،لبنیات،نان و غلات،مواد پروتئینی،گوشت و تخم مرغ را برای این دسته ضروری دانست و اظهار داشت: نوجواناني که اشتهاي کمي دارند مصرف مغزها توصيه مي‌شود که مادران مي‌توانند مغزهاي مختلف (نظير پسته، بادام، فندق و نخودچي) را همراه کمي شکر آسياب کرده و در هنگام سحر يا افطار به فرزندان خود بدهند و يا با مخلوط آن‌ها با شير، يک حريره مغذي و سرشار از پروتئين براي آن‌ها تهيه نمايند.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.