سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساری؛

برگزاری ششمین سمینار علمی تخصصی مدیریت فضای سبز شهری در مازندران

ششمین سمینار علمی تخصصی مدیریت فضای سبز شهری در آمل برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران از ساری، مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران با اشاره به این که سرانه فضای سبز شهر یزد 3 برابر شهرهای مازندران است بیان داشت: باعث تاسف است شهرهای مازندران که دارای سرسبزی خدادادی هستند سرانه فضای سبز آن کمتر است و اگر این فضای سبز را کشورهای همسایه داشتند قطعا بهتر استفاده می کردند.

محمدی تاکامی تاکید کرد: در سال 94 و با تلاش هایی که صورت گرفته سرانه فضای سبز مازندران 5/8 متر مربع رسیده است.

وی اشاره کرد: از جمعیت یک میلیون و 740 هزار نفری شهرهای مازندران باید 2 میلیون و 900 هزار متر مربع فضای سبز را احداث کنیم.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری مازندران با اشاره به وجود 58 شهرداری در شهرهای مازندران گفت: از این تعداد 40 شهرداری در امر احداث فضای سبز فراتر از انتظار کار کردند و 5 شهرداری دیگر بیشتر تلاش کردند.

محمدی تاکامی عنوان داشت: با هماهنگی صورت گرفته برای ایجاد فضای سبز در سال 94 بودجه آن 2 برابر می باشد و انتظار این است با 2 برابر شدن بودجه شاهد اتفاقات جدیدی باشیم.

وی بیان داشت: براساس اقدامات صورت گرفته با 3 شهرداری که دارای سازمان پارکها هستند که شهرداری های تنکابن و قائم شهر، منابع طبیعی ساری و نوشهر و راه و شهرسازی در سال 94 بیش از 10 همایش تخصصی در10 نقطه با 5 محور برگزار شود.

محبوبه علیزاده مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری آمل هم گفت: خوشبختانه تاکنون 5 همایش توسط این سازمان و با حضور اساتید و کارشناسان در امر اهمیت فضای سبز برگزار شد.

وی با بیان اینکه گل و گل کاری از دوران قدیم تا امروز با خون ایرانی آمیخته است بیان داشت: هنوز هم آثار این عشق و علاقه در فرهنگ ایران زمین پایدار است.

علیزاده با اشاره به اینکه فرهنگ پرورش گل از همان دوران قدیم مرسوم و تا امروز ادامه یافته و موجب علاقه ایرانیان به گل و گیاه شده است گفت: از آن جایی که گل کاری دارای اهمیت فرهنگی و آموزشی ارزنده بوده پرداختن به این امور مفید است.

وی با اشاره به شناسایی و کاشت بیش از 100 گونه توسط این سازمان اظهارداشت: با حمایت بی دریغ شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر بانک نتیکی شهر آمل را گسترش داده و با تاسیس آزمایشگاه گیاه پزشکی و خاک شناسی در راستای داشت بهتر گیاهان موجود گام برداشتیم.

وی عنوان داشت: با گسترش واحد تولیدی و حضور کارشناسان مرتبط و اجرای عملیات زراعی و باغی بصورت عملی و تخصصی و استفاده از آب غیر شرب برای آبیاری فضای سبز و احداث پارکهای محله ای به جهت گسترش امکانات پارکی و دسترسی آسان در تمام مناطق شهری برای بالا بردن نشاط در روحیه همشهریان اقدام و سعی در بهبود فضای سبز شهری نمودیم.

مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری آمل تصریح کرد: در شهر آمل 35 پارک محله ای وجود دارد که سرانه فضای سبز شهر آمل 6 متر مربع می باشد.

دکتر جمشید حکمتی استاد دانشگاه و پدر باغبانی ایران با اشاره به نقش و اهمیت فضای سبز گفت: گیاهان مثل ما روح دارند و حرکت نمی کنند و حرف هم نمی زنند گفت: درخت مانع تابش اشعه به بدن انسان می شود و امروز به خاطر کم آبی اگر یک و نیم متر مربع چمن داشته باشیم و آن را کوتاه نکنیم اکسیژنی که تولید می کند برای انسان در طول سال کافی است.

وی با مقایسه سرانه فضای سبز ایران با کشور آلمان افزود: در آلمان سرانه فضای سبز برای هر متر حدود 15متر است ولی در ایران زیر 6 متر می باشد.

پدر باغبانی ایران یاد آور شد: در طول شبانه روز یک انسان برای زنده ماندن نیاز به یک و نیم لیتر آب و 15 کیلو اکسیژن دارد که توسط گلها و درختان و فضای سبز آن را تامین می کند و این نعمت و آیت خدا است که به ما هدیه کرده و باید قدردان آن باشیم.

حکیمی اضافه کرد: در ایران 250 هزار گونه گیاهی وجود دارد که 50 هزار گونه گیاهی شناسایی شده و مابقی در حال شناسایی هستند.

وی با بیان اینکه فضای سبز از نان شب واجب تر است عنوان داشت: ما باید دنبال فضای سبز برویم و با کسانی که در جهت تخریب فضای سبز اقدام می کنند برخورد شود و خودمان عامل ایجاد فضای سبز باشیم.

استاد دانشگاه با تاکید بر این که فضای سبز برای سلامتی خیلی مهم است اظهار کرد: ایجاد فضای سبز را به کودکانمان آموزش دهیم و به آنها یادآور شویم که گیاهان و گلها را از بین نبرند.

در این همایش دکتر حمید نیکزاد رییس کارگروه کشاورزی دانشگاه آیت الله آملی ، مهندس حمید ساکنین چلاو استاد دانشگاه و سرکار خانم شهره صفاپور کارشناس ارشد منابع طبیعی و مرتع داری در زمینه های شناسایی و روش های مبارزه با آفات و بیماری های رایج در فضای سبز شهری و معرفی گونه های گیاهی دارویی مناسب با کاشت در فضای سبز و کارگاه آموزشی معرفی دمنوش های گیاهی مطالبی را عنوان داشتند و در پایان به سخنرانان لوح و به شرکت کنندگان گواهی اهدا شد.

انتهای پیام/ح


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.