سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همدان؛

کاهش 47 درصد بارندگی های استان همدان هشداری برای کم کردن مصرف آب /30درصد شبکه های انتقال آب استان فرسوده اند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان از کاهش بازشهای جوی و گرم دن هوا در استان خبر داد و گفت: کمبود آب و تنش آب مهمترین دغدغه امسال مسئولان در استان است.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران از همدان؛ هادی حسینی بیدار در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته صرفه جویی آب گفت: تامین آب به شدت سخت شده و این امر به این دلیل است که روان آب‌ها و آب‌های زیرزمینی به شدت کاهش یافته است.

وی متوسط بارندگی کشور و استان همدان در سال را 250 میلیمتر اعلام کرد و گفت: بارندگی‎های استان همدان در مقایسه با سال گذشته 47 درصد و نسبت به میانگین بلندمدت 35 درصد کاهش داشته است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با اعلام اینکه میزان دبی چاه‎های تامین آب شهر همدان با کاهش 16 درصد مواجه بوده است، عنوان کرد: متاسفانه در حال حاضر ذخیره سد اکباتان همدان نیز در مقایسه با سال گذشته 20 درصد کاهش یافته است.

حسینی بیدار با تاکید بر اینکه  سعی شده تا در شهر همدان قطعی آب نداشته باشیم  افزود: این زمینه باید مردم و دستگاه‎های اداری همراهی و همکاری لازم را داشته باشند.

وی افزایش جمعیت، عدم تعادل در مصارف و منابع، عدم اقتصاد کافی برای آب، کاهش بارندگی و افزایش جمعیت شهرنشین را از جمله مشکلات در تامین آب دانست و گفت: مشترکان باید میزان مصرف آب خود را با توجه به تغییر اقلیم مدیریت کنند.

وی با اشاره به هدر رفت 30 درصدی  آب  در شبکه های فرسوده افزود:  ما برای اصلاح و تعویض شبکه های فرسوده انتقال آب در استان نیاز به اعتبار نزدیک به 118 میلیارد تومانی داریم که تامین آن امکان پذیر نیست.

حسینی بیدار میزان اعتبارات شرکت آب و فاضلاب استان همدان را 36 میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: از این میزان اعتبار نزدیک به 25 میلیارد تومان تخصیص یافته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان بیان کرد: امسال در بخش فاضلاب سال گذشته 18 میلیارد اعتبار داشت که امسال به 26 میلیارد تومان معادل 43 درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه استان همدان با بحران آبی مواجه نشده و در حالت تنش آبی قرار دارد، عنوان کرد: در حال حاضر 85 درصد شهرهای استان همدان دچار تنش آبی بوده و در نقطه سر به سر تامین آب قرار دارند.

حسینی بیدار درباره جیره‌بندی آب در استان همدان نیز گفت: جیره‎بندی آب در اختیار شرکت آبفا و یا مدیران نیست بلکه به نحوه مصرف آب توسط مشترکان و مردم بستگی دارد که اگر الگوی مصرف آب را رعایت نکنند در تابستان با مشکل جدی تامین آب مواجه می‎شویم.

جمعیت شهری استان همدان یک میلیون و 90 هزار نفر است که از این تعداد یک میلیون و 87 هزار نفر معادل 99.8 درصد تحت پوشش شبکه آب قرار دارند ، هم اکنون  29 شهر استان همدان از خدمات شرکت آب و فاضلاب استان همدان برخوردار هستند، و  شرکت آب و فاضلاب استان همدان 385 هزار مشترک آب دارد که در کنار این تعداد 249 هزار فقره مشترک فاضلاب در استان همدان در استان داریم.

در حال حاضر آب مورنیاز مشترکان استان همدان از 212 حلقه چاه، 2 رشته چشمه و یک قنات تامین می‎شود و75 باب مخزن به حجم 294 هزار مترمکعب در استان همدان برای ذخیره آب ادر استان یجاد شده است و در حال حاضر 24 ایستگاه پمپاژ در استان همدان وجود دارد و برای تامین آب در مقابل منازل نیازمند 6 مرحله پمپاژ هستیم.

انتهای پیام/ز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.