سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیت‌الله حسینی بوشهری عنوان كرد:

برخی از حوزويان با اتهام افت شديد علمی به حوزه علميه خودزنی می‌كنند

مدير حوزه‌هاي علميه گفت: تعداد نویسندگان این حوزه در پیش از پیروزی انقلاب از عدد انگشتان یک دست تجاوز نمی کرد؛ از گذشته تا امروز چقدر تفاوت جدی و اساسی وجود دارد.

به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران،  آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری، مدير حوزه هاي علميه شامگاه چهارشنبه در «ششمین گردهمایی مدیران مسئول و سردبیران نشریات علمی حوزوی» که در سالن همایش های نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها برگزار شد، با تقدیر از گزارش های ارائه شده از سوی معاون پژوهش و مدیرکل امورپژوهشی حوزه، اظهار داشت: خوشحالی و خرسندی خود را پنهان نمی کنم از اینکه شاهد هستیم امروز حوزه ما به برکت تلاش های مجاهدانه اهل قلم در یک وضعیت نسبتا قابل قبولی قرار دارد.

وی با اشاره به فعالیت 265 نشریه علمی حوزه دین، ابراز داشت: هنگامی که وجود این نشریات را با پیش از انقلاب مقایسه می کنیم «میان ماه من تا ماه گردون، تفاوت از زمین تا آسمان است»؛ حتی نسبت به دهه های ابتدایی بعد از پیروزی انقلاب نیز رشد قابل قبولی پیدا کرده است. 

متهم کردن حوزه به افت شدید علمی جفاست

مدیر حوزه های علمیه با تاکید بر اینکه جفا به حوزه های علمیه است که حوزه های ما را متهم به افت شدید علمی کنند، گفت: تعداد نویسندگان این حوزه در پیش از پیروزی انقلاب از عدد انگشتان یک دست تجاوز نمی کرد؛ از گذشته تا امروز چقدر تفاوت جدی و اساسی وجود دارد.

آیت الله حسینی بوشهری تصریح کرد: امروز در مجلات فقهی و اصولی که دغدغه حوزویان سنتی ما است شاهد هستیم طلاب فاضل ما در مسائل نوپیدایی قلم می زنند که مسبوق به سابقه نیست.

وی با بیان اینکه به خوبی شاهد قلم زدن فاضلان برجسته ما در این عرصه هستیم، ابراز داشت: بنده نیز به سهم خود که سردبیر مجله حکومت اسلامی هستم و مقالات را مشاهده می کنم، انصافا قلم زدن حوزویانی که سبقه حوزوی دارند و حوزویانی که در دانشگاه نیز تحصیل کرده هستند، در مباحث فقهی بسیار خوب است.

آیت الله حسینی بوشهری افزود: برخوردهای غیرمهربانانه سبب می شود دیگرانی که در بیرون حوزه هستند این تصور را داشته باشند «حوزه ای که قرار بود بعد از انقلاب رشد و بالندگی داشته باشد امروز از زبان خود حوزویان خودزنی می شود و می گویند دچار افت علمی شده است». 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه خوشبختانه سند تحول نشریات علمی مطرح شده است، گفت: یک سال از رونمایی این سند گذشته است و امرز در معرض نظرات عالمانه شما می باشد و بعد از گذراندن مراحل، در شورای اعطای مجوزها به تصویب خواهد رسید. 

فرصت بازنگری سند تحول نشریات علمی حوزه

معاون جامعه و روحانیت جامعه مدرسین با بیان اینکه در سند تحول به مجموعه دیدگاه ها، نقطه نظرات شفاهی و کتبی و تبیین راهکارها خوب پرداخته شده است، اظهار داشت: البته تدوین این مجموعه کار بشری است و معتقد نیستیم کار تمام شده ای صورت گرفته که نباید مورد بحث و گفتگو باشد؛ از باب روزآمدکردن کار می توان با بخشی از مشکلاتی که این سند دارد مهر صحه نسبی گذاشت تا طی مراحل شود و بعد اگر نیاز به بازنگری بود این عرصه با نگاه تیزبین شما وجود خواهد داشت.   

آیت الله حسینی بوشهری در ادامه با بیان اینکه مجلات و نشریات حوزوی با گذشته قابل قیاس نیست، ابراز داشت: بشر و انسان هایی که آرمان گرا هستند هیچگاه به وضع موجود بسنده نمی کنند و انتظار در مکتب شیعه، این درس را به ما می دهد که به امید بهتر شدن زندگی کرده و به همین دلیل باید همچنان در تمام عرصه ها تلاش کنیم.

وی بر ضرورت به روز کردن مجلات حوزوی تاکید کرد و اظهار داشت: قلم زدن فاضلا و اندیشمندان حوزوی خیلی مهم است.

مدیر حوزه های علمیه با ابراز خرسندی از اینکه امروز بین حوزه و دانشگاه نهایت صمیمیت وجود دارد، گفت: اما وجود عناوین دانشگاهی و خلا عناوین حوزوی در فهرست برخی مجلات حوزوی نقیصه محسوب می شود که ما بر نمی تابیم.

آیت الله حسینی بوشهری بر لزوم پاسداشت عناوین حوزوی تاکید کرد و ابراز داشت: درست است که مجله ای منتشر می شود؛ اما چرا فقط عناوین دانشگاهی باشد؛ دچار فضای جوزدگی نشویم و به عناوین حوزوی خود افتخار کنیم.

لزوم افزایش تعداد نویسندگان حوزوی

وی بر لزوم افزایش تعداد نویسندگان حوزه تاکید کرد و اظهار داشت: به غنابخشی مجلات  اهتمام ورزیده شود و به سراغ اهل قلم بروید و از آن ها بخواهید مجلات را غنابخشی کنند و در وادی اسلوب نویسندگی نیز قرار بگیرند.        

مدیر حوزه های علمیه با انتقاد از اینکه برخی نشریات حوزوی هنوز مخاطب خود را نشناخته اند، گفت: هنوز برخی مجلات حوزوی و نشریات دینی مخاطبان خود را صید نکرده اند و مشخص نیست مخاطب واقعی آن ها چه کسانی هستند.

آیت الله حسینی بوشهری افزود: اگر مخاطبان شناخته شوند نیاز آنها درنظر گرفته می شود و از زبان مخاطب نیازسنجی کرده و طرح روی جلد مجله نیز اصلاح می شود، اما وقتی رابطه با مخاطب برقرار نباشد ما برای خود می نویسیم و برای برخی افراد به صورت هدیه ارسال می کنیم در حالی که نمی دانیم آن ها چند صفحه از این مجله را مطالعه می کنند.

عضو هیئت رئیسه خبرگان رهبری در ادامه افزود: از ظرفیت مبلغان حوزه در سراسر کشور می توان برای ارزیابی از بازخورد نشریات استفاده کرد.

نشریات حوزوی نباید آش شله قلمکار باشند

آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه معتقد هستیم نشریات دسته بندی شده علمی ترویجی و علمی پژوهشی در چارچوب خود کار کنند، اظهار داشت: برخی مجلات علاوه بر اطلاع رسانی، رویکرد علمی ترویجی و علمی پژوهشی نیز دارند در حالی که باید از سوی کمیسیون نشریات علمی حوزوی نظارت صورت گیرد.

وی با انتقاد از اینکه برخی فصلنامه ها به کتاب بیشتر شباهت دارد تا مجله، اظهار داشت: در مجله نقل و انتقال اندیشه صورت می گیرد در حالی که امروز برخی از آن ها  تبدیل به اثرماندگاری شده است که درصدد تبادل اندیشه نمی باشد.

مدیر حوزه های علمیه همچنین با گلایه از اینکه فضای کاری برخی نویسندگان مجلات حوزوی، دایره المعارف گونه است، ابراز داشت: برخی از نویسندگان همیشه پای ثابت هستند و در همه مجلات، مقاله می نویسند که زمینه برای رشد و بالندگی افراد جدید فراهم نمی شود.

آیت الله حسینی بوشهری همچنین با انتقاد از عدم خودکفایی مالی برخی مجلات، گفت: متاسفانه برخی مجلات وابسته به موسسات، تلاشی برای خودکفایی از نظر بودجه مالی نکرده اند.

وی همچنین بر ضرورت فرهنگسازی مجلات حوزوی در جامعه تاکید کرد و اظهار داشت: اعتقاد دارم مجلات باید علاوه بر فرهنگ سازی، به ایجاد مطالبات در جامعه بپردازند و پاسخگوی آن ها نیز باشند.

مدیر حوزه های علمیه با اشاره به دغدغه مقام معظم رهبری در زمینه افزایش تولید علم، ابراز داشت: مجلات علمی پژوهشی ما باید صاحب ابداع و نوآوری باشند و سهمی از تولید علم را می توانند عهده دار باشند.



انتهاي پيام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.