سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دبیر انجمن صنایع روغن نباتی مطرح کرد:

توسعه اجرای سیاست های تنظیم بازار با همکاری دولت

در حال حاضر صنایع روغن نباتی با مشکلات متعددی مواجه هستند، اما با این حال همواره تلاش کرده اند تا همسو با دولت در راستای اجرای سیاست تثبیت قیمت ها و تنظیم بازار همکاری کنند.

به گزارش خبرنگار صنعت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ قبله با بیان اینکه تحقق سیاست های تنظیم بازار نیازمند تعامل نزدیک و سازنده با دیگر دستگاه های ذی ربط است، اظهار داشت: یکی از اصول اولیه تنظیم بازار شناخت متغیرها و بررسی اثرات آن در بازار است و در ادامه ارائه مخاطرات احتمالی بر سر راه تحقق اهداف عالیه تنظیم بازار به مسئولان مرتبط ، در قالب هشدارهای نظارتی است تا بتوان قبل از ورود به شرایط پیش بینی شده، اقدام به انجام فعالیت های پیشگیرانه کرد.

دبیر انجمن صنایع روغن نباتی ادامه داد: به همين منظور در فرآيند اجرا مكاتبات متعددى بين طرفين صورت مى پذيرد كه اتفاقاً هدف اصلى آن اجراى هرچه بهتر مسئوليت است.

قبله تصریح کرد: تاکنون مکاتبات و مذاکرات مختلفی با دستگاه های اجرایی ذی ربط در این زمینه صورت گرفته و این انجمن تا حد توان تلاش کرده است تا وظایف خود در حوزه تنظیم بازار را به بهترین شکل ممکن محقق کند و در ادامه نیز چنانچه مشكلاتى در انجام اين فعاليت مشاهده شود طبق روال مكاتبات ادامه خواهد داشت.

 وی افزود: هرچند اميد است با وجود حمايت مسئولان وزارت جهادكشاورزى به ويژه وزیر محترم از بخش خصوصى، موانع موجود بر سر راه تولیدکنندگان روغن نباتی و مهمتر از همه موضوع قیمت گذاری تعیین تکلیف شود، لذا این تشکل با قدرت هر چه بیشتر در کنار دولت فعالیت خواهد کرد.

وی در رابطه با کاهش قیمت روغن به دلیل کاهش قیمت جهانی تاکید کرد: این یک موضوع کارشناسی است و نبايد بدليل بى اطلاعى، افکار عمومی را تحت تاثیر قرار داد، بطور مثال از آخرین قیمت گیری صنعت که نرخ ارز واردات روغن خام با نرخ ترکیبی ۷۰درصد نرخ مرجع و ۳۰ درصد نرخ مبادلاتی تعیین شد، ۲۴ ماه می گذرد!

دبیر انجمن صنایع روغن نباتی افزود: طی این مدت کاهش نرخ جهانی حداکثر ۲۵ درصد بوده، در حالیکه نرخ پایه ارز تا ۸۰ درصد رشد داشته و صرف نظر از رشد سایر هزینه ها، همین کاهش ریال در برابر دلار که همه ساله طبق قانون صورت می گیرد، تا حدود بسیار زیادی در قیمت تمام شده کالای وارداتی موثر است.

به گفته قبله، زمانی می توان انتظار داشت که با کاهش قیمت جهانی قیمت های داخل هم کاهش یابد که حداقل نرخ ارز در دو زمان مورد مقایسه ثابت باشد. لذا این استدلال کاملا غیر کارشناسی است و برای اثبات این ادعا همین نکته کافی است که شرکت بازرگانی دولتی ایران در اردیبهشت سال ۹۲ روغن خام را به نرخ هر کیلوگرم ۲۰هزار ریال می فروخت و امروز نرخ فروش خود را به رقم ۲۹ هزار و ۹۳۰ریال افزایش داده است.

وی اذعان کرد: در چنین شرایطی این سوال مطرح می شود که اگر قیمت جهانی کاهش یافته و باید بر بهای تمام شده روغن تاثیر بگذارد چرا بر نرخ فروش روغن توسط دولت اثر معکوس داشته و هیچ نهادی رسیدگی به این موضوع را در دستور کار خود قرار نمی دهد.؟!

دبیر انجمن صنایع روغن نباتی در پاسخ به این سوال که درخواست افزایش قیمت تا چه میزان به عملیات خرید دانه مرتبط است، گفت: پیش از این هم و از سال گذشته اعلام كردم كه تا ارديبهشت سال۹۴ درخواست افزايش قيمت نخواهيم داشت در حاليكه از تفويض مسئوليت خريد دانه داخلى بى اطلاع بوديم، لذا درخواست افزایش مربوط به تمام هزینه های تولید می باشد که در این مدت بر صنعت تحمیل شده است.

قبله در پایان با اشاره به پای بندی این تشکل بر همکاری با دولت در راستای تحقق اهداف و برنامه هاى تنظیم بازار، و خريد دانه داخلى خاطرنشان کرد: هرچند عدم توجه به تامین هزینه ها امکان زیان به واحدها را دارا است و به دنبال آن طرح خرید و ساير مسئوليت ها به سختی اجرا خواهد شد، لیکن تقاضای افزایش قیمت ارتباطی به این مسئولیت نداشته و عملیات خرید همچنان ادامه خواهد یافت، به ویژه آنکه انتظار داریم همچون گذشته حمایت های وزیر جهاد کشاورزی در این زمینه راهگشا باشد.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.