در این گزارش آمده است،پنج سال پیش تلاش سرویس اطلاعاتی آمریکا برای ایجاد اختلال در تاسیسات پیونگیانگ با ابزاری مشابه استاکسنت که اختلالاتی در تاسیسات هستهای ایران ایجاد کرد٬با شکست مواجه شده است.
رویترز و دیگر رسانههای جهانی پیشتر گزارش داده بودند که حمله پیچیدهای در حد استاکسنت فقط میتوانست عملیات مشترکی از سوی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل باشد.
آنطور که یکی از منابع اطلاعاتی به رویترز گفته٬برنامهنویسان استاکسنت ویروس مشابهی را طراحی کرده بودند که قرار بود به محض مواجهه با تنظیمات به زبان کرهای روی سیستمها و شبکههای آلوده فعال شود و عملیات تخریبی خود را آغاز کند٬اما در نهایت جاسوسان آمریکایی نتوانستند به هسته اصلی تاسیسات پیونگیانگ دست یابند و آن را هدف قرار دهند.
عملیات علیه پیونگیانگ به خاطر محرمانه ماندن اطلاعات مرتبط با هسته تاسیسات هستهای این کشور و نیز انزوای بیحد و حصر سیستمهای ارتباطی در این کشور به بنبست رسید.دو منبع اطلاعاتی دیگر هم در گفتوگو با رویترز این عملیات ناکام را تایید کردهاند.مقامات آژانس امنیت ملی آمریکا حاضر نشدند به سوالات رویترز درباره جزئیات این ماجرا پاسخ دهند.
بر اساس گزارش رویترز٬ تفاوتهای وضعیت شبکههای ارتباطی و اینترنت در ایران و کره شمالی از مهمترین علل موفقیت استاکسنت در ایران و ناکامیاش در کره شمالی بوده است.شبکههای ارتباطی در کره شمالی به غایت منزویاند.داشتن کامپیوتر در این کشور نیازمند دریافت مجوز مخصوص از سوی پلیس است.فقط کسر کوچکی از نخبگان وابسته به حاکمیت در این کشور به اینترنت دسترسی دارند و اتصال اینترنتی آنها با بقیه جهان از طریق لینکی برقرار میشود که از چین میگذرد.
وضعیت بیهمتای اینترنت در کره شمالی و سیاستهای دیکتاتوری پیونگیانگ در قبال ارتباطات دیجیتال٬این امکان را به این کشور داد که بتواند آسیبهای جدی در دنیای آنلاین وارد کند و همزمان بهطور قابلتوجهی از آسیبهای جدی سایبری مصون بماند.
انتهای پیام/