مسیح کشاورز دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، درخصوص وضعیت واردات برنج به کشور گفت: ثبت سفارشها تا 17 اردیبهشت به پایان رسیده و ممکن است تعداد محدودی ثبت سفارش از قبل مانده باشد که این تعداد نیز نمیتواند نیاز کل کشور را برآورده سازد.
وی ادامه داد: تعرفه و ممنوعیت ثبت سفارش باعث رشد قاچاق شده و این امر به سود اقتصاد کشور نیست.
کشاورز تصریح کرد: با توجه به اینکه به فصل برداشت برنج ایرانی نزدیک میشویم نظر انجمن این است که باید به صورت مدیریت شده واردات داشته باشیم.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج ادامه داد: ما معتقدیم که اگر قرار است ثبت سفارش باز شود حتما باید از طریق انجمن بوده و انجمن کمک خواهد کرد آن بخش از نیاز بازار که قبل از برداشت برنج ایرانی است تأمین شده و مانع از واردات بیش از نیاز شده تا به بازار برنج ایرانی لطمه وارد نشود.
وی همچنین تصریح کرد: باید در تعرفهها تجدیدنظر شود وگرنه باز هم رغبتی برای واردات از مبادی رسمی نخواهد بود زیرا برای واردکننده صرف ندارد.
کشاورز ادامه داد: پیشنهاد ما همان تعرفه 30 تا 32 درصدی است و معتقدیم این تعرفه مناسب بوده و به جلوگیری از قاچاق برنج به کشور کمک میکند.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج تصریح کرد: اگر بحث رقابت مطرح باشد عدم واردات برنج باعث خواهد شد قیمت برنج ایرانی بالا برود ولی اگر بحث قاچاق در میان باشد و این برنج با قیمت ارزانتری به فروش برسد باز هم برنج ایرانی لطمه خواهد خورد.
کشاورز درخصوص زمان برداشته شدن ممنوعیت ثبت سفارش برنج گفت: به نظر ما بهتر است که این امر بیشتر از این به درازا نکشد زیرا معتقدیم ممکن است بخشی از موجودی برنج نیز به زودی تمام شود.
وی در این خصوص ادامه داد: ما به دنبال ایجاد انحصار نیستیم. ممکن است دو شرکت ثبت سفارش داشته باشند و بتوانند نیاز خود را برآورده کنند ولی اگر قرار باشد تنها دو شرکت واردکننده باشند این انحصار به وجود خواهد آمد و بسیاری از شرکتها بیکار میشوند و دولت باید فکری به حال این موضوع بکند.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج در پایان خاطرنشان کرد: البته برای باز شدن ثبت سفارشها باید بحث تعرفه رعایت شود زیرا تا تعرفه پایین نیاید کمکی به ساماندهی بازار نمیشود.
انتهای پیام/