وی ادامه داد: مردم بصورت جدی از رانت و باندبازی متنفر بودند. چرا که عدهای با سختی نان شب در میآورند و عدهای با باندبازی به پولهای میلیاردی میرسند مردم همواره خواهان رونق اقتصادی هستند.
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: مردم همواره به اصلاح امور میاندیشند و دوست دارند مسئولین از دروغ، ریا و تظاهر دوری گزینند تا نگرانیشان کاسته شود ما به عنوان کارگزاران نظام مکلف هستیم که به مردم پاسخگو باشیم چه افرادی که در دولت گذشته بودند و چه افرادی که در حال حاضر در دولت سمت دارند باید متعهد بر این امر باشند.
جهانگیری با تأکید براینکه امیدواریم رسالت دولت و وعدههای رئیس جمهور محقق شود اظهار داشت: ما عضو دولت هستیم و مستلزم به این هستیم که به خواستههای ملت تمکین کنیم و مردم باید احساس کنند که تغییر رخ داده است.
جهانگیری تصریح کرد: کار بسیار مهم دولت تدبیر و امید بازسازی سرمایه اجتماعی کشور بود و باید اعتماد مردم به دولت و نظام جلب شود وباید این اعتماد به جامعه بازگردانده شود و مردم جامعه باید با حقوق شهروندی خود آشنا باشند و احساس کنند که دولت همواره از آنان حمایت میکند.
جهانگیری با تأکید بر اینکه یکی از اصلیترین کارهای دولت بازگشت به قانون و مبارزه با فساد است اظهار داشت: تقویت حس دولتمداری منجر به این میشود که مردم حس اعتماد بیشتری به دولتمردان کنند و یکسری از خودسریها، خود رأیها و آشفتگیها از بین برود چرا که همواره معتقدیم دولت ضعیف قوای دیگر کشور را تضعیف میکند.
جهانگیری تصریح کرد: ما به دلیل شرایط امروز کشور نیازمند حماسههای مشارکت در کشور هستیم چرا که بزرگترین سرمایه کشور حمایت مردم است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
جهانگیری با مورد خطاب قراردادن فرمانداران تصریح کرد: شما باید حماسههای مردم را ساماندهی کنید با توجه به اینکه امسال دو انتخابات بسیار مهم در کشور داریم بنابراین باید فرمانداران و استانداران حرکتهای مردمی و حماسههای آنان را مورد توجه جدی قرار داده و حمایت کنند.
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: انتخابات هرچقدر پرشورتر برگزار شود منجر به تقویت نظام، مأیوسی دشمنان نظام میشود و مشارکت مردم و برگزاری انتخابات قانونمند وشفاف رقابتی که همه سلایق در آن حضور دارند میتواند زمینه حضور چشمگیر مردم را فراهم سازد و همه مسائل انتخابات باید در چارچوب قانون عمل شود.
جهانگیری با تأکید براینکه فرماندار در یک شهرستان مسئولیت بسیار مهمی دارد اظهار داشت: اگر به فرمانداری در یک شهرستان تعرض شده باشد برای بنده توجیهپذیر نیست که بیتوجهی به این امر صورت گیرد. چرا که فرمانداران با قدرت در شهرستانها فعالیت میکنند و مقامهای دولتی و هیچ نهادی اداری حاکمیتی نیز نباید در انتخابات مردم دخالت کند.
جهانگیری اضافه کرد: گاهی اوقات مردم سعی دارند که حرفهای دروغی بسازند و آنها را پرورش دهند باید بگویم نباید فریب آنان را بخورید و با این حرفها نمیتوانید ما را بترسانید دولت مصصم است انتخابات قانونمند را برگزار کند وباید به پیام مقام معظم رهبری در این راستا که به عنوان فتوای شرعی تلقی میشود که گفتند رأی مردم حقالناس است باید نصرالعین خود قرار دهیم بنابراین باید یک مجلس قوی شکل بگیرد تا از مشکلات کشور عبور کنیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به مطالبی که پیرامون مذاکرات هستهای در جامعه مطرح می شود اظهار داشت: بدون شک مسئله هستهای یکی از موضوعات مهم نظام است و مقاماتی که صاحب نظر هستند باید در این باره اظهار نظر کنند رئیس جمهور با سابقهای که در این باره دارد موضوع را با درایت حل میکند مشخصه اصلی که روحانی دارد این است که وی اشراف زیادی به موضوع هستهای دارد چرا که از روزی که انتخاب شدند به طور جدی شخصا برای موضوع هستهای وقت گذاشتند و رؤسای دو قوه دیگر را در جلسات دعوت کردند و افراد مهم و صاحب نظر در حوزه بینالمللی به مشورت و همکاری بکار گرفته شدند.
جهانگیری با تاکید براینکه مشکلاتی که در زمینه اقتصادی رخ داده زاییده سومدیریت است اظهار داشت: نابدلی مدیران در تصمیم گیری کلان کشور، عدم تصمیم کارشناسی و وقوع تحریمها منجر به این شد که مسائل و مشکلاتی در حوزه اقتصاد فراهم شود و در این راستا نفت را مورد هدف قرار دادند و باید تحریمهای ظالمانه برداشته شود ما به آینده مذاکرات خوش بین هستیم و حتما به یک نتیجه معقولی خواهیم رسید.
معاون اول رئیسجمهور افزود: باید در دو حالت اعلام آمادگی کنیم این که در صورت موفقیت و لغو تحریمها اداره کشور چگونه خواهد بود و باید مهمترین تصمیمات استراتژیک اقتصادی را در این زمینه بگیریم. چرا که شرکتهای خارجی بسیاری منتظرند تا در ایران حضور پیدا کنند تا به تعاملات اقتصادی بپردازند ایران در شرایط ویژه اقتصادی قرار دارد و میتواند قطب اصلی اقتصاد منطقه باشد ما نباید بگذاریم اقتصاد ایران در خدمت شرکتهای خارجی باشد و تولیدش زمینگیر شود و تولید کننده ایرانی باید نقش فعالی را در عرصه اقتصادی به خوبی ایفا کند.
معاون اول رئیسجمهور اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی به دو بخش اقتصاد درونزا و متکی به ظرفیت داخلی و برون گرا خلاصه میشود در اقتصاد برون گرا ما با دنیا در تعامل هستیم و تکنولوژی را وارد کشور میکنیم چرا که باید اقتصاد ایران در مقابل تکانههای خارجی مقاوم شود و هم چنین ذخیره سازی کالاهای اقتصادی یکی از بندهای مهم اقتصاد مقاومتی است. در این راستا در فصل خرید گندم با اتکا به اقتصاد مقاومتی بیش از 200 روز و داروی کشور تامین شده است و در سال جاری کاهش رشد تورم را در دستور کار دولت داشتیم.
وی تصریح کرد: با توجه به این که قیمت برخی از اقلام افزایش پیدا کرد شیب آن تغییر یافت و 40 درصد به 15 درصد رسید مردم باید نسبت به دولت اعتماد کنند چرا که ما کارهای غیرطبیعی انجام نمیدهیم چرا که مایوس کردن مردم خیانت به این کشور است.
جهانگیری با بیان این که برهمین اساس لایحه رفع موانع تولید رقابتی به مجلس رفت اظهار داشت: 170 بند از این سیاستهای کلی تصویب شد و منتظریم این لایحه پس از بررسی در کمیسیونهای مربوطه به نتیجه مشخصی برسد. ما امروز باید برای پاسخگویی به اشتغال جوانان به سمت رونق حرکت کنیم و به بخش خصوصی محوریت دهیم فرمانداری که به بخش خصوصی توجه نمیکند نمیتواند مدیریت صحیحی در حوزه اقتصاد کلان کشور داشته باشد چرا که اقتصاد ایران جز با بخش خصوصی راه نمیافتد در همین راستا تولید داخل باید فرهنگ سازی شده و هم از نظر مقررات کالاهای مشابه تولید داخل نباید مصرف شود.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: استانداران هم چنین باید با صندوق توسعه ملی تعامل داشته باشند. بنده ضمن بازدیدی که از مرزهای غربی کشور داشتم پتانسیلهای زیادی در کشور وجود دارد که باید مورد استفاده قرار بگیرد. رونق اقتصادی مسئله مهم دولت در سال جاری است.
وی با اشاره به بودجه کشور اظهار داشت: درآمدهای نفتی اصلیترین بخش درآمدهای دولت است و در این راستا متاسفانه نفت را به برخی از افراد و نهادها واگذار کردند و بابک زنجانی در دولت گذشته پول نفت را دریافت کرد و در حال حاضر در زندان به سر میبرد و مشکلات عدیدهای در این راستا فراهم شد.
جهانگیری افزود: سال گذشته 10 میلیون بشکه نفت 105 دلار فروخته شد و امسال به 51 دلار رسید این درآمد نصف شده است و فشار برروی اقتصاد افزایش پیدا کرده در سال جاری در این راستا در مضیقه هستیم بنابراین باید در هزینهها صرفه جویی شود و از 6 هزار میلیارد دلار هزینه جاری کم شود و سفرهای خارجی مسئولین نیز باید کاهش پیدا کند.
معاون اول رئیسجمهور تاکید کرد: در این راستا هزینه طرحهای عمرانی باید تامین شود و باید این طرحها برای پیشرفت به بخش خصوصی واگذار گردد فرمانداران و استانداران باید این موضوع را اجرایی کنند. متاسفانه کشور خیلی گران اداره میشود و باید راهکارهای مناسب در این زمینه ارائه شود.
وی با اشاره به موضوع یارانه در کشور تصریح کرد: یارانه داستان پرغصه ایران است قانونی بر این امر نوشته شد و جز گرفتاری چیز دیگری نداشت و مجلس جلوی برخی از طرحهای پیرامون یارانه را نگرفت باید گفت طبق چه مجوز و قانونی میگویند پولدارها را حذف کنید البته ما این افراد را حذف میکنیم اما این روش درستی نیست ما در این سال دو بار افزایش قیمت داشتیم. از روز اول 42 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت کردهایم و ده درصد از آن را به طرح تحول سلامت اختصاص دادیم متاسفانه در این سختیها هیچ کسی به دولت کمک نکرد و کسانی که بد بودند با رسانههایی که در اختیار داشتند فعالیتهایی کردند.
جهانگیری با اشاره به فساد اقتصادی در کشور اظهار داشت: مفاسد اقتصادی به طور سیستمی در کشور ورود کرده و به یک هربهای برای مقابله با رقیب شده نه مقابله با فساد یک نفر دو میلیارد و 700 میلیون دلار پول مملکت را برداشته است و نمیگوید کجاست مگر میشود این مقدار هزینه را خرج کرد؟ این پول در نظام بانکی جابه جا شده و باید معلوم شود که چه طور وارد سیستم بانکی کشور شده است دولت مصمم است پیشگیری جدی با مفاسد اقتصادی داشته باشد مبارزه با آن مانند غده سرطانی است که اگر زود حل نشود مانند خوره به جان مردم خواهد افتاد و اعتماد مردم را از بین میبرد.
معاون اول رئیسجمهور با اشاره به معوقات بانکی اظهار داشت: ما باید به بخش خصوصی کمک کنیم تا بدهیاش پرداخت شود و بخش دیگر زمینهای کشور است که افراد سودجو آن را تصرف کردند و فرمانداران در این زمینه باید توجه جدی کنند و باید در راستای تغییر کاربری اراضی زمین یک نظام مدرن با فناوری جدید در سیستم کشور تصمیم بگیرد. در همین دولت باید دولت الکترونیک اجرایی شود و مقررات شفاف باشد و گلوگاههای فسادپذیر در شهرستانها شناسایی شود.
وی تصریح کرد: طرح تحول نظام اداری نیز ترسیم و تصویب شده و به دستگاههای کشور ابلاغ شده است و نیازمندیم که این نظام اصلاح شود و باید بر روی آن وقت گذاشت.
جهانگیری با اشاره به جمعیت روستاها اظهار داشت: نباید از روستاها غافل ماند چرا که این افراد جمعیت تولید کننده کشور هستند و انسجام داخلی کشور را باید جدی گرفت چرا که آرامش امروز در کشور مرهون منسجم بودن و هماهنگ بودن دستگاههای تصمیم گیر کشور است باید به این اصل توجه کرد که قانون از هر کسی در کشور گردن کلفتتر است.
معاون اول رئیسجمهور در پایان با اشاره به بحران آب و خشکسالی خاطر نشان کرد: این موضوع بسیار مهم است در این راستا باید فرمانداران نظارت مستمری داشته باشند و مدیریت صحیحی بر روی منابع آب انجام شود.
انتهای پیام/