سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در جمع مسئولان و مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه؛

محسن رضایی: در برنامه ششم از دولت خواسته شده زمینه‌های لازم برای توسعه وقف را فراهم کند

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مسئولان و مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه، اسلامی‌کردن و مردمی‌کردن فعالیت‌های اوقاف را در دستور کار قرار داده و با نگاه به هویت، داشته‌های فرهنگی و بومی کشور در ساخت اماکن عمومی نظیر بیمارستان‌ها و هتل‌ها و مساجد کارهای مدرن و پیشرفته‌ای را به انجام رسانند.

به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای باشگاه خبرنگاران، "محسن رضایی" دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع مسئولان و مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به نیاز کشور به نهادهای پیشرو در عرصه اقتصاد گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه می‌تواند نقشی مشابه بسیج در دفاع در دهه شصت را برای برخورداری کشور از اقتصاد اسلامی و مردمی ایفا کند.


 رضایی افزود: وقف می‌تواند با مکانیزم ذاتی خود، جامعه را یکپارچه و هماهنگ کند در واقع پرکردن نقص‌ها و حفره‌های موجود در فضای جامعه به وسیله وقف به طور داوطلبانه و با ایمان صورت می‌پذیرد و این نکته تفاوت جامعه اسلامی با جوامع مارکسیستی است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به رواج یافتن نگاه مسئولیت اجتماعی در اقتصاد غرب گفت: این موضوع که امروزه بنگاه‌های اقتصادی، ابتدا به کارکنان و سهامداران و سپس مشتریان و مناطق اطراف بنگاه رسیدگی می‌کنند، توجه بشری به آموزه‌هایی است که اسلام با اتصال به وحی، قرن‌هاست آن را ترویج می‌کند.

وی با اشاره به سهم 8 درصدی امور عام‌المنفعه در اقتصاد برخی کشورهای غربی گفت: به نظر می‌رسد توقع برخورداری و اختصاص حجمی معادل 10 درصد بودجه به نهاد اوقاف، انتظار زیادی باشد هر چند که این مقدار و این سهم فراهم نشده است و در صورتی که این مطلب محقق شود، بسیاری از خلاها و حفره‌ها را می‌توان در جامعه رفع کرد و معضلاتی چون بیکاری، اعتیاد، مشکلات بهداشت و درمان و کمبودهای آموزش در مناطق محروم و روستایی را برطرف کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با بیان این نکته که در سیاست‌های کلی کشور، توجه جدی به نهاد وقف و ارتقای سهم امور خیریه صورت گرفته است، گفت: در سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه از دولت خواسته شده است که زمینه‌های لازم را برای توسعه این بخش فراهم کند.

وی به مسئولان و مدیران سازمان اوقاف و امور خیریه پیشنهاد کرد که اسلامی کردن و مردمی کردن فعالیت های اوقاف را در دستور کار قرار دهند و با نگاه به هویت، داشته های فرهنگی و بومی کشور، در ساخت اماکن عمومی نظیر بیمارستان ها و هتل ها و مساجد کارهای مدرن و پیشرفته ای را به انجام رسانند چرا که اگر این فعالیت به خوبی انجام شود، الگو و مدل شما برای سایر نهادها و دیگران سرمشق خواهد بود.

 رضایی با اشاره به اینکه وقف بایستی سازنده و مولد باشد، گفت: فلسفه وقف باقیات الصالحات است و فعالیت واقفان باید به گونه‌ای باشد که خیریت و زایندگی در آن لحاظ شود. ما نباید وقف را رو به زوال ببینیم، وقف را باید رو به صعود و تعالی ببینیم.

وی با اشاره به مواردی از رعایت نشدن معیارهای بهره وری در کشاورزی و صنایع برخی استان‌های کشور گفت: امروز متاسفانه بهره وری در کشور بسیار پایین است، طی چهل سال گذشته، چهل میلیارد دلار، درآمد در یکی از استان ها از پسته بوده است، محاسبات نشان می‌دهد که پنجاه میلیارد دلار در آنجا هزینه آب شده است تا این حجم پسته بدست آید. چهل سال پیش، با حفر پنجاه متر چاه در استان مردم به آب شیرین دست پیدا می‌کردند ولی الان با چاه هایی با عمق 200متر به آب شور می‌رسند که برای آشامیدن و کشاورزی مناسب نیست به طوری که قبلا در هر هکتار از باغات پسته، دو تن محصول برداشت می‌شده و امروز به حدود 500کیلو پسته کاهش یافته. در اطراف دریاچه ارومیه بیش از پنجاه هزار حلقه چاه غالبا غیر مجاز حفر شده که اکوسیستم منطقه را به هم ریخته. ما نباید در فعالیت ها، فقط امروز را ببینیم. هزینه های سنگین که بابت احداث کارخانجات صنعتی در اصفهان صرف  شده، اگر در بخش فرهنگ بومی، معماری، هنر و صنایع دستی اصفهان سرمایه گذاری می شد، امروز اصفهان سالی بیش از ده میلیارد دلار درآمد می داشت ولی امروز می بینیم که آن کارخانجات، آب زاینده رود را بلعیده است.  واقفان و بهره برداران از منابع وقفی باید توسعه پایدار، محیط زیست و بهره وری خاک، آب و زمان را در نظر داشته باشند.

دبیرمجمع تشخیص مصلحت نظام، امامزاده‌ها را سرمایه عظیم معنوی در سطح جامعه خواند و گفت: باید برای درک این موهبت و نعمت‌ها مطالعه و برنامه‌ریزی لازم را انجام دهیم.
 ​​
انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.