به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از برترینها؛ اگر در دهه 70 زندگی می کردیم هیچ مشکلی نبود اما از وقتی درها باز شده اند و شاهد عرضه خودروهای رنگ و وارنگ به کشور هستیم، اوضاع فرق می کند.
آنهایی که می گویند باید فعلا دست نگه داشت حق دارند اما فراموش نکنید که اگر تغییری اتفاق بیفتد، تنها شامل حال بازار خودروهای داخلی می شود. در بازار وارداتی ها تغییرات قیمت آنقدرها محسوس نخواهد بود و با اطلاعاتی که در اختیار داریم، می توانیم پیش بینی کنیم که خودروی جدید در کار نیست. این اتفاق به طور خاص در خودروهای بازه زیر 120 میلیون مشهودتر است. همین حالا می توانید دل تان را به دریا بزنید و یکی از خودروهای متفاوت بازار را بخرید.
1- MG3قیمت نمایندگی: حدود 81 میلیون و 699 هزار تومان
MG3 شبیه یک خودروی ارزان قیمت نیست. سیمای آن جذاب طراحی شده و به خوبی تناسب دارد. همین موضوع آن را بیرون از دایره خودروهای کند شهری قرار می دهد. فاصله زیاد بین دو محور جلو و عقب و برجستگی های کوتاه روی بدنه، جلوه اسپرتی به آن می بخشد. کامپیوتر سفری، تهویه مطبوع، بلوتوث، رادیو DAB و پنجره های الکتریکی عقب، همه این موارد شما را مملو و برخوردار از تجهیزاتی می کند که کمتر در خودروهای ارزان مشاهده می کنید. علاوه بر این فضای داخلی هم به نحو منظم و آراسته ای و به همراه یک دید جوانگرا و شاد طراحی شده است.
2- سایپا S300قیمت نمایندگی: حدود 76 میلیون و 650 هزار تومان
طراحی بیرونی خودرو تقریبا همان نسل دوم تویوتا آلیون است که از سال 2007 روی خط تولید تویوتا قرار گرفته است. اگرچه بررسی طراحی یک امر سلیقه ای است اما در کل می توان نمره قبولی را به ظاهر این خودرو داد، مخصوصا بخش جلویی خودرو از طراحی جذاب و گیرایی برخوردار است اما بخش عقب طراحی ساده تری دارد.
فضای داخلی خودرو در قسمت های پلاستیکی و بسیار خشک و در برخی نواحی نرم و با کیفیت است. کیلومتر شمار با شیب ملایم به سمت عقب و پایین قرار گرفته و کنترل کردن سرعت در حین رانندگی همیشه کار راحتی نیست.
نحوه قرار گرفتن پشت فرمان متناسب و ارگونومیک است. طراحی داشبورد در نهایت سادگی است و یک صفحه نمایش بزرگ در وسط و سیستم تهویه مطبوع خودکار در زیر آن خودنمایی می کنند. صندلی ها تقریبا خشک و آنچنان راحت نیستند. فضای سرنشینان داخلی خودرو به خوبی طراحی شده و با توجه به سایز خودرو مناسب یک خانواده چهارنفره برای سفر است.
3- سایپا H330قیمت نمایندگی: حدود 48 میلیون و 800 هزار تومان
پارس خودرو ایتن چینی جدید را با گیربکس دستی پنج دنده و گیربکس اتوماتیک چهار دنده عرضه می کند که در مدل دستی مصرفی برابر 6.4 لیتر و در مدل اتوماتیک 6.7 لیتر در هر صد کیلومتر ترکیبی دارد. البته تفاوت های این دو مدل به نوع گیربکس ختم نمی شود و به جز اضافه وزن 10 کیلوگرمی مدل اتوماتیک ترمزهای عقب، دیسکی هستند.
در مدل دستی امکاناتی نظیر کیسه هوای سرنشینان جلو، ترمزهای ABS و EBD، سیستم تهویه مطبوع دستی، شیشه های بالابر برقی، چهار بلندگو برای سیستم صوتی، قابلیت تنظیم دستی آینه های جانبی دارد اما در مدل اتومات به غیر از این امکانات، به سیستم تهویه مطبوع خودکار، سانروف، سنسور پارک عقب، بسته شدن پنجره ها به کمک ریموت، تنظیم صندلی راننده در هشت جهت نیز به چشم می خورد.
4- بسترن B50قیمت نمایندگی: 66 میلیون و 500 هزار
خودروسازی که مزدا 3 و مزدا 2 تولید می کرد، حالا به سراغ محصولاتی نظیر B50، B70 و OLEY رفته است. در میان آنها بسترن B50 ارزان ترین انتخاب است. بسترن (Besturn B50) در تمامی مدل ها از پیشرانه 1.6 لیتری بهره می برد که دارای چهار سیلندر و 16 سوپاپ است و می تواند حداکثر 101 اسب بخار تولید کند.
مدلی که قرار است به بازار داخلی عرضه شود دارای گیربکس خودکار تیپ ترونیک است که به کمک آن مصرفی برابر 8.2 لیتر در هر 100 کیلومتر را در سیکل ترکیبی و حداکثر سرعت 185 کیلومتر در ساعت خواهد داشت.
بسترن B50 وزنی برابر 1335 کیلوگرم و طول 4600 میلی متر داراست یعنی تقریبا مانند مزدا 3 جدید. تجهیزاتی مانند ترمزهای ABS و EBD، کروز کنترل، فرمان حساس به سرعت، قابلیت تنظیم سیستم صوتی از روی فرمان، صندلی های چرمی، سیستم صوتی با قابلیت پخش CD و MP3 به همراه شش اسپیکر، کیسه هوای سرنشینان جلو و کیسه هوای جانبی روی این خودرو نصب شده اند.
5- رنو اسکالاقیت نمایندگی: 114 میلیون و 900 هزار
این خودرو در دو مدل موتور دیزلی و بنزینی وارد بازار جهانی شده اما تنها نمونه بنزینی آن وارد کشور شده که به گیربکس اتوماتیک و موتورهای 1.6 و دو لیتری مجهز است. صندلی های زیبا و نیمه اسپورتی دارد با اینحال مجبور هستید مانند پژو 405 صندلی ها را با فشار دادن یک اهرم فلزی تنظیم کنید.
در عین حال خطی با شیب ملایم روی داشبورد دیده می شود که جای تحسین دارد. از صفحه کیلومکتر منحصر به فرد آن هم نمی توانیم به سادگی بگذریم. نشانگر دور موتور در سمت چپ و عقربه ای است اما کیلومتر شمار کاملا دیجیتالی است و با نوشته بزرگ در وسط صفحه نقش شمارش سرعت را ایفا می کند.
نکته قابل ذکر در این بخش این است که معمولا در خودروهای مختلف دکمه کروز کنترل در پشت فرمان یا روی فرمان قرار داده می شود اما دکمه کروز کنترل اسکالا روی کنسول وسط جاسازی شده است.
در کنار اینها به جای ترمز دستی الکترونیکی، از ترمز دستی مکانیکی استفاده شده که در کنار دسته دنده کروم و چرم بلند آن یک سالاد در هم را شکل داده است. صندلی های عقب صرفا به درد کودکان یا قرار دادن خرید روزانه می خورد.
6- میتسوبیشی لنسر
قیمت نمایندگی: 99 میلیون و 800 هزار
میتسوبیشی لنسر 2014، یک سدان چهار درب کوچک است که در چهار تیپ GT، SE، ES و Ralliart عرضه می شود. از جمله امکانات این خودرو در مدل پایه (ES) می توان به رینگ های استیل 16 اینچی، چراغ های جلو قابل تنظیم، سیستم ورود بدون کلید، فرمان با قابلیت تنظیم شیب، تهویه مطبوع، کروز کنترل، صندلی عقب با نسبت 40/60 زیر آرنجی برای سرنشینان عقب و جلو، صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع، کنترل سیستم صوتی روی فرمان، سیستم صوتی با چهاربلندگو و CD Player و یک درگاه صوتی اضافی اشاره کرد.
میتسوبیشی لنسر 2014ES از موتور چهارسیلندر دو لیتری مجهز به گیربکس پنج سرعته دستی برخوردار است و در ارزیابی های انجام شده، شتاب صفر تا 100 مدل استاندارد آن 8.3 ثانیه و مدل مجهز به گیربکس CVT، حدود 9.1 ثانیه ثبت شده است.
طبق ارزیابی های سازمان حفاظت محیط زیست، مصرف سوخت این خودرو در صورت استفاده از گیربکس اتوماتیک در سیگل شهری - بزرگراه - ترکیبی معادل 9/8/11 لیتر به ازای هر صد کیلومتر و در صورت استفاده از گیربکس پنج سرعته دستی، معادل 10/8/11 لیتر به ازای هر صد کیلومتر رانندگی سوخت مصرف می کند.
7- رنو فلوئنسقیمت نمایندگی: حدود 108 میلیون تومان
فلوئنس تنها با پیشرانه 1.6 لیتری 110 اسب بخاری (مشترک با L90) و 2.0 لیتری 140 اسب بخاری (مشترک با مگان نسل 3) عرضه می شود. نقطه قوت ماجرا برای بازار ایران، همین اشتراک قطعات پیشرانه های مشهور رنو با یکدیگر است که در بلندمدت به نفع خریداران تمام خواهد شد.
برای نمونه ضعیف تر، یک گیربکس شش شرعته دستی در نظر گرفته شده است اما نمونه 2.0 لیتری با گیربکس CVT عرضه می شود و همین نکته می تواند زمینه ساز تفاوت عملکرد رنو فلوئنس با مگان های موجود در کشور باشد.
بر اساس آمار و ارقام موجود در منابع مختلف، شتاب گیری صفر تا 100 کیلومتر برای نمونه قوی تر که در شرایط فعلی تنها نمونه وارد شده به کشورمان است، در حدود 10.4 الی 11 ثانیه زمان می برد که با این حساب باید گفت که فلوئنس به هیچ عنوان ماشین تند و تیزی نیست اما از مگان های دو لیتری که در کشورمان با گیربکس بسیار قدیمی چهار سرعته خودکار عرضه می شوند، نمونه های سریع تری به حساب می آید.
انتهای پیام/