سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیت الله العظمی مکارم:

بهتر از زندگى چيست؟/ از دولت حمایت همراه با نظارت خواهیم داشت

آیت الله مکارم شیرازی با انتقاد از برخی وابستگی های دولتی،گفت: اخیرا مشاهده می شود که در گوشه و کنار، گاهی برخی به سوی وابستگی های دولتی به پیش می روند که کاری نادرست است.

به گزارش خبرنگار قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران؛آیت الله مکارم شیرازی صبح امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم با بیان این مطلب که حوزه های علمیه شیعه، مستقل از حکومت هاست، اظهار داشت: فرق حوزه های علمیه شیعه و اهل تسنن در استقلال شیعیان از حکومت ها؛ حتی حکومت عادله است.

ایشان ابراز داشت: در حوزه های علمیه اهل سنت، رئیس حوزه و مفتی بلد، به وسیله حکومت تعیین می شود؛ اما در شیعه، هیچ زمانی مرجع تقلید از سوی حکومت تعیین نمی شود؛ بلکه بزرگان حوزه تصمیم گیری خواهند کرد.

آیت الله مکارم شیرازی یادآور شد: حوزه های علمیه شیعه وابسته به دولت ها نبوده و این افتخار است؛ البته از دولت ها حمایت می کنیم و در صورت لزوم تذکر نیز خواهیم داد.

*نتیجه وابستگی مفتیان سعودی به دولت در فتوا علیه یمن

این مرجع تقلید با اشاره به فتواهای مفتیان عربستان پس از حمله به کشور یمن، خاطرنشان ساخت: هنگامی که دولت عربستان به مردم مظلوم یمن حمله کرد، مفتیان سعودی آن را کاری حکیمانه خواندند؛ چراکه وابسته و حقوق بگیر آنها هستند؛ اما افتخار بزرگ در شیعه در سایه اهل بیت(ع) پیدا شده که مراجع و حوزه های علمیه مستقل از حکومت و دولت هستند.

استاد خارج فقه  حوزه گفت: اگر استقلال در مرجعیت و حوزه های علمیه نبود، امام راحل(ره) نمی توانستند قیام و انقلاب کند.

*استقلال حوزه سبب پدیدآمدن انقلاب اسلامی شده است

معظم له با بیان این مطلب که استقلال حوزه سبب به وجود آمدن انقلاب اسلامی شده است، اظهار داشت: در رأس حکومت ایران، روحانی مقتدر و عالی مقام حضور دارد که در هیچ کجای دنیا همانند آن را نداریم.

ایشان تأکید کردند: این بزرگی، نتیجه استقلال و نعمتی بزرگ برای ماست که بزرگان پیشین ما آن را حفظ کرده و ما نیز باید در حفاظت آن کوشا باشیم.

*انتقاد از برخی وابستگی های حوزویان به دولت

آیت الله مکارم شیرازی با انتقاد از برخی وابستگی های دولتی، ابراز داشت: اخیرا مشاهده می شود که در گوشه و کنار، گاهی برخی به سوی وابستگی های دولتی به پیش می روند که کاری نادرست است.

این مرجع تقلید خاطرنشان ساخت: حوزه های علمیه باید مستقل باشند؛ البته از دولت حمایت می کنیم؛ چون برگزیده مردم است و رهبر معظم انقلاب آن را تنفیذ کرده اند.

*از دولت حمایت همراه با نظارت خواهیم داشت

این استاد درس خارج حوزه تصریح کرد: البته حمایت همراه با نظارت است و گاهی محترمانه و منطقی تذکر نیز داده و خواهیم داد.

معظم له بیان داشت: اگر وابسته باشیم، این حمایت ها بدون نظارت خواهد بود و اگر امروز شجاعت داشته و تذکرات را گوشزد می کنیم، نتیجه استقلال حوزه است.

وی با بیان این مطلب که حوزه های علمیه شیعه، مردمی است؛ نه دولتی، اظهار داشت: برخی از این وابستگی ها را امروز مشاهده می کنیم که دوست ندارم آن را بشکافم؛ اما بدانند که کاری نادرست است و افتخار ما استقلال حوزه های ماست.

آیت الله مکارم شیرازی ابراز داشت: زمانی که بنده رئیس شورای عالی حوزه های علمیه بودم، در اساسنامه ای که برای حوزه تدوین کردیم، آوردیم که حوزه مستقل از همه خواهد بود؛ چراکه همان زمان می دانستم برخی به خاطر اظهار محبت، وابستگی هایی به سود خود به وجود خواهند آورد.

این مرجع تقلید خاطرنشان ساخت: بارها پیشنهادهایی برای وابستگی به ما ارائه شده که نفی کرده و انجام ندادیم.

این استاد درس خارج حوزه در بخش دیگر سخنان خود به روایتی از امام حسن عسکری(ع) اشاره کرد و گفت: حضرت در این حدیث آورده است: «خَيْرٌ مِنَ الْحَياةِ ما إِذا فَقَدْتَهُ أَبْغَضْتَ الْحَياةَ وَ شَرُّ مِنَ الْمَوْتِ ما إِذا نَزَلَ بِكَ أَحْبَبْتَ الْمَوْتَ/ بهتر از زندگى چيزى است كه چون از دستش دهى، از زندگى بدت آيد، و بدتر از مرگ چيزى است كه چون به سرت آيد مرگ را دوست بداری».

معظم له تصریح کرد: هنگامی که عزت و شخصیت انسان ها از دست برود، ذلیل شده و زندگی برای آنان تلخ خواهد شد.

وی با اشاره به شعار هیهات منا الذله در کربلا، اذعان داشت: مفهوم این شعار، عدم پذیرش ذلت است که شهدای کربلا به آن عمل کردند.

آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشت: آزادگی نعمتی است که اگر از دست برود، زندگی برای انسان تلخ خواهد شد.

این مرجع تقلید در پایان با اشاره به بخشی از دعای مکارم الاخلاق امام سجاد(ع)، ابراز داشت: حضرت در این دعا آورده است: «و عَمِّرنی ما کانَ عُمُری بَذلهً فی طاعَتِکَ، فَاِذا کانَ عُمُری مَرتعا للشَّیطانِ فَاقبِضنی الیکَ قَبْلَ اَنْ یَسْبِقَ مَقْتُکَ اِلَیَّ، اَوْ یَسْتَحْکِمَ غَضَبُکَ عَلَیَّ/ و عمرم را تا زمانی که صرف طاعت تو می‏ شود، دراز گردان و هرگاه عمرم چراگاه شیطان گردید، قبل از آن که نفرتت به من رو کند و یا خشمت بر من قطعی شود، جانم را بستان و به سوی خود ببر».

منبع:حوزه

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.