سردار رئوفی با اشاره به مقاومت مردم دزفول در دوران دفاع مقدس عنوان داشت: بر هیچ کس پوشیده نیست که اگر دزفول خالی از سکنه میشد قطعا خوزستان به طور کامل سقوط میکرد. دشمن با استفاده از لشکری که در کل استان خوزستان قرار داده بود قصد آن را داشت که کل استان خوزستان را به تصرف خود دربیاورد که در این میان دو لشکر فقط مختص دزفول بود.
وی ادامه داد: اگر چه مردم دزفول برای دفاع از شهر خود شهر را ترک نکرده بودند ولی اگر مقاومت اهالی دزفول نبود قطعا کل خوزستان سقوط میکرد.
وی افزود: البته مردم صرفآ به منظور دفاع از یک شهر در دزفول باقی نماندند بلکه هدفشان دفاع از دین و اعتقادات عمیقشان بود.
رئیس ستاد بزرگداشت دزفول به وجود علمای بزرگی در طول تاریخ از میان اهالی دزفول اشاره کرد و گفت: مجتهد انصاری و 40 تن از علمای برجسته دیگر از بزرگانی هستند که نامشان به نام دزفول گره و در دوران متاخر آیتالله قاضی به عنوان یک عالم برجسته هم در دوران انقلاب و هم در دوران دفاع مقدس محور هدایت و رهبری مردم دزفول را برعهده داشت.
سردار رئوفی ادامه داد: تا قبل از عملیات فتح المبین حجم بسیاری از موشکها،توپها و گلولهها به طور مداوم بر سر مردم مظلوم این شهر میبارید به عنوان مثال با یک گلوله توپ تعداد 50 نفر یکجا در یک محله و یا بازار شهید میشدند.
وی به آمار شهدای این شهر اشاره کرد و افزود: از میان شهدای دزفول 2 هزار و 610 شهید فقط از میان مردم عادی بودند که به عنوان مثال 120 نفر از آنها کودکان زیر یک سال را شامل میشدند و حدود 500 زن و دختر آمار شهدای اناث این شهر را تشکیل میدهند. جالب است بدانید پایین ترین سن شهید را یک دختر سه روزه به نام فاطمه و مسنترین آن یک زن 95 ساله به نام زهراست.
سردار رئوفی گفت: یک روزی شخصی به آیتالله قاضی گفت چرا شما مردم را به ماندن در شهر تشویق میکنید مگر نمیبینید که اگر مردم در شهر بمانند موشک بارانها همگی آنها را نابود خواهند کرد.
وی در جواب این شخص پاسخ داد: من از کسی نخواستم در شهر بماند ولی خودم میمانم و تا آخرین نفس از دزفول دفاع میکنم.
سردار رئوفی تصریح کرد: اینها نشان دهنده همدلی مردم با علما و رهبران دینی قدس در دوران دفاع مقدس است یا در مثالی دیگر مردم به منظور دفاع از شهر وظایف را میان خودشان تقسیم کرده بودند برخی با بیل و کلنگ در شهر این وظیفه را داشتند که اگر جایی انفجار رخ دهد بلافاصله به آنجا رفته و به کمک مردم زیر آوار مانده بروند و یا در میان مراکز درمانی پرستاران و پزشکان با تقسیم مسئولیتها معین کرده بودند که اگر بیمارستان مورد حمله قرار گرفت گروهی از پرستاران که ماندهاند علاوه بر کمک به همکاران آسیب دیده خود کمک رسانی به مردم عادی را با قدرت ادامه دهند.
وی مقاومت مردم ایران در دفاع مقدس را الگوی مقاومت در سایر کشورهای اسلامی دانست و اظهار داشت: همانطور که مردم دزفول فرهنگ مقاومت را در واقع به تمام جبههها تزریق میکردند امروز به الگویی برای مقاومت ملتهایی هم چون سوریه و یمن تبدیل شدهاند و ما شاهد پیروزی مردم غزه و لبنان با الگوگیری از مقاومت مردم ایران در طول 8 سال دفاع مقدس به ویژه از مردم دزفول هستیم و در واقع میتوان دزفول را یک پادگان تدارکاتی و پشتیبانی کننده برای کل جنگ بدانیم. دزفول تنها شهری است که تا 4 سال از دوران دفاع مقدس به تنهایی یک لشکر مستقل در جبههها داشت در حالی که بعضا سه استان از استانهای کشور با هم یک لشکر را به جبههها فرستاده بودند و در سایر قرارگاههای رزمی هم حتما از میان مردم دزفول رزمندهای وجود داشت.
وی با اشاره به نامگذاری 4 خرداد به نام روز ایستادگی و مقاومت مردم دزفول از برنامه های ویژه این روز خبر داد و خاطر نشان کرد: ما چند برنامه به منظور پاسداشت روز ایستادگی و مقاومت مردم دزفول خواهیم داشت که از جمله آنها برگزاری مراسمی در سالن اجتماعات نیروی زمینی سپاه پاسداران با سخنرانی لاریجانی رئیس مجلس و مراسمی در اهواز با حضور سردار سرلشکر محسن رضایی مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهیم داشت و در دزفول هم مراسم باشکوهی با حضور سرلشکر فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح انجام خواهد گرفت.
رئیس ستاد بزرگداشت روز مقاومت و پایداری دزفول همچنین از رونمایی از چند کتاب در این ایام خبر داد.
خاطرنشان میشود که شهر دزفول به دلیل موشکبارانهای متعدد در طول دفاع مقدس به شهر موشکها معروف شده و در این دوران در حدود 176 موشک با ابعاد مختلف و 2 هزار و 500 گلوله توپ به این شهر اصابت کرده است.
انتهای پیام/